حامد مانی فر در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین با اشاره به تصویب تاسیس این مرکز در سال 86 توسط هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی اظهار داشت: مهمترین دلیل ضرورت و تشخیص راه اندازی این مرکز خلا موجود در تدوین معیارهای معماری ایرانی و اسلامی است.
وی گفت: یک بنا بدون معماری مناسب همانند کالبد بدون روح خواهد بود، به همین منظور برای تحقق اهداف برنامه های چهارم توسعه، مقرر شد این مرکز تشکیل و در زمینه شهرسازی و معماری بومی استان مطالعه و تحقیق کند تا نتایج آن در تهیه نقشه های معماری مورد استفاده قرار گیرد.
مانی فر خاطرنشان کرد: اگر این مرکز به درستی شکل بگیرد می تواند کانون همه تصمیم گیری های حوزه شهرسازی و معماری استان شود.
وی موضوع پژوهش در حوزه معماری و شهرسازی استان را بسیار ضعیف توصیف و اظهار داشت: با وجود اینکه برای یافتن پاسخی جامع به سئوالات بی شمار از طریق سازمانهای نظام مهندسی، مسکن و شهرسازی و شهرداری تلاش زیادی شده است اما به دلیل ناهمسو بودن این اقدامات، برآیند موثری نداشته ایم.
مسئول راه اندازی مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری یادآور شد: در حال حاضر کمیته ها و کمیسیونهای مختلف در این حوزه در حال فعالیت هستند.
مانی فر، در خصوص اقدامات در دست انجام این مرکز نیز اظهار داشت: یکی از این اقدامات، تشکیل کمیته ارتقای کیفی سیما و منظر شهری است که در آن سیاست گذاری های لازم در زمینه معماری و شهرسازی با مشارکت گروه های ذیربط انجام و نتایج آن به تصویب مراجع استانی خواهد رسید.
وی اضافه کرد: با این اقدام، تمام دستگاه ها، نهادها و اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه طراحی و اجرای ساختمانها ملزم به رعایت مصوبات کمیته ارتقای کیفی سیما و منظر شهری خواهند بود.
مانی فر با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان می تواند به عنوان یکی از مراکز موثر در این حوزه نقش آفرینی کند، خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا این مرکز با تمام محدودیتها و مشکلات سر راهش، هر چه سریعتر فعالیت رسمی خود را آغاز کند و تمام حوزه های مرتبط با موضوع معماری و شهرسازی را در نظام تحت مدیریت خود قرار دهد.
وی خانه امام جمعه شهیدی را مکان خوبی برای استقرار این مرکز دانست و گفت: با آغاز بکار این مرکز در بهمن ماه سال جاری تحول شگرفی در این بخش به وقوع خواهد پیوست.
نظر شما