به گزارش خبرگزاری مهر، هدف از انعقاد این تفاهم نامه که به امضای دکتر حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش و اسماعیل احمدی مقدم مشاور رئیس مهور و رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر رسید، گسترش پوشش اثربخشی برنامه های پیشگیری از اعتیاد در کلیه مقاطع تحصیلی و کاهش نرخ بروز اعتیاد در مدارس از طریق گسترش برنامه های اطلاع سانی و آموزش مهارت های زندگی است.
همچنین افزایش و ارتقای دانش و مهارت نیروهای متخصص در عرصه پیشگیری از اعتیاد در مدارس، انجام تحقیقات و پژوهش های بنیادی در مدارس و حمایت اجتماعی از دانش آموزان در معرض خطر اعتیاد از دیگر اهداف این تفاهم نامه است.
بنابراین گزارش وزارت آموزش و پورش در این تفاهم نامه متعهد شده است ضمن تقویت نیروی انسانی بخش پیشگیری از اعتیاد در ستاد وزارتخانه ها و استانها، به تقویت ادبیات نظری و متون محتوایی پیشگیری از اعتیاد، آموزش مهارت های زندگی و فرزند پروری برای گروههای مختلف هدف شامل معلمان و والدین بپردازد.
همچنین برنامه ریزی جهت ایجاد یک واحد درسی پیشگیری از اعتیاد در مراکز تربیت معلم، آموزش مربیان پیشگیری از اعتیاد به منظور ارایه خدمات موثر پیشگیری در مدارس کشور، تقویت، توسعه و توانمندسازی تشکل های دانش آموزی، پیشگیری از اعتیاد و مستندسازی اقدامات پیشگیری از اعتیاد در مدارس از مواردی است که در این تفاهم نامه مورد تاکید قرار گرفته است.
بر اساس این تفاهم نامه، تقویت کمیته پیشگیری از اعتیاد در ستاد وزارتخانه و استانها با حضور نمایندگان حوزه های مختلف، هماهنگی در اجرای پژوهش های پیشگیری از اعتیاد، تولید بسته های پیشگیری از اعتیاد برای دانش آموزان، ارایه خدمات مشاوره تخصصی به دانش آموزان، والدین و مربیان و برنامه ریزی جهت آموزش مهارت های زندگی و پیشگیری از اعتیاد در کتب درسی مقاطع مختلف تحصیلی از دیگر تعهدات وزارت آموزش و پرورش است.
این گزارش می افزاید: ستاد مبارزه با مواد مخدر متعهد شده است ضمن بررسی طرح ها و برنامه های ارایه شده از سوی وزارت آموزش و پرورش و تصویب آن در مبادی ذیربط، هماهنگی های لازم و نظارت به منظور دستیابی به اهداف پیشگیری از اعتیاد را در چارچوب و حیطه قانونی وظایف ستاد به انجام برساند.
همچنین تامین اعتبارات مورد نیاز برنامه های پیشگیری از اعتیاد در وزارت آموزش و پرورش در چارچوب برنامه ها و بودجه مصوب ستاد از دیگر تعهدات این نهاد است.
گفتنی است این دو نهاد بر اساس این تفاهم نامه موظف هستند تعهدات خود را طی دوره پنج ساله از ابتدای سال 89 به انجام برسانند.


نظر شما