پیام‌نما

وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ  ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ * * * نیکی و بدی یکسان نیست. [بدی را] با بهترین شیوه دفع کن؛ [با این برخورد متین و نیک] ناگاه کسی که میان تو و او دشمنی است [چنان شود] که گویی دوستی نزدیک و صمیمی است. * * * اگر خلق با تو بدى كرد و زشت / تو با او نكويى كن اى خوش‌سرشت

۲۵ اسفند ۱۳۸۸، ۱۰:۳۶

کارنامه اصلاح الگوی مصرف-23/

گزارش 5 جلدی سازمان بازرسی از اصلاح الگوی مصرف در کشور منتشر شد

گزارش 5 جلدی سازمان بازرسی از اصلاح الگوی مصرف در کشور منتشر شد

سازمان بازرسی کل کشور درپی نامگذاری سال 88 از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال اصلاح الگوی مصرف با تشکیل ستاد نظارت بر اصلاح الگوی مصرف اقداماتی را در حوزه های مختلف انجام دادو گزارشی 5 جلدی در این باره منتشر کرد .

به گزارش خبرنگار مهر ، در راستای تحقق و اجرایی‌شدن منویات مقام معظم رهبری در خصوص نامگذاری سال 1388 به نام سال آغاز حرکت به سوی اصلاح الگوی مصرف ، نظارت همه جانبه و برنامه‌ریزی دقیق پیرامون این امر مهم در اولین گردهمایی سراسری مدیران سازمان بازرسی کل کشور که 25 اردیبهشت 88 برگزار شد ، در دستور کار راهبردی معاونت‌های سازمان بازرسی کل کشور و ادارات کل بازرسی استان‌ها قرار گرفت و در این زمینه، ستاد نظارت بر اصلاح الگوی مصرف سازمان بازرسی کل کشور نیز تحت نظر معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی و کشاورزی تشکیل شد.

 از آنجایی که تحقق اصلاح الگوی مصرف در عرصه‌های منابع انسانی، طبیعی و مالی نیازمند یک مدیریت کارآمد، برنامه متوازن و اصلاح ساختار‌ها ، فرهنگ سازی، تغییر در تکنولوژی و به‌کارگیری فن‌آوری‌های نوین و تعادل نسبی قیمت‌ها از طریق بررسی‌های کارشناسی و طراحی مدل‌های مناسب علمی و تطبیقی بوده، نهادینه‌ شدن این فرآیند مستلزم برنامه‌های راهبردی و عملیاتی است، تا بتوان با اسراف مبارزه و از اتلاف منابع جلوگیری نمود و چگونگی مصرف عقلایی منجمله با تنظیم الگوی کشت، الگوی تغذیه سبد بهینه مصرف انرژی، ارتقاء کیفیت زندگی را محقق و در نهایت موجب افزایش بهره‌وری گردد.

ستاد نظارت بر اصلاح الگوی مصرف سازمان با تشکیل کارگروههای راهبردی و عملیاتی با به کارگیری توان بدنه کارشناسی معاونت‌ها و اعضای هیئت علمی مجرب دانشگاههای کشور عملاً مأموریت محوله را آغاز و مطالعات و بررسی‌های گسترده خود را پیرامون این امر خطیر به جد پیگیری نموده که اهم موارد تحقق‌یافته بدین شرح است:
 
ستاد نظارت به منظور شناسایی موضوعات مهم و کلیدی طی فراخوانی از طریق ادارات کل تخصصی مرکز و دفاتر استانی، با اخذ حجم وسیعی از اطلاعات ، مدارک و مستندات مرتبط، نسبت به پایش ، دسته‌بندی و اولویت‌‌گذاری موضوعات از طریق مدل‌های علمی اقدام و تعداد 21 موضوع کلیدی را که دارای بالاترین رتبه انطباق با شاخص‌های طراحی شده بودند از جمله در آب کشاورزی ، آب شرب ، برق ، بنزین ، گازوئیل ، ماشین الات ، زمین ، منابع انسانی و ... انتخاب نمود. 
 
عناوین و موضوعات منتخب اولویت‌دار اصلاح الگوی مصرف ردیف موضوع کلیدی، اولویت ‌بررسی  نمونه‌ها وزارتخانه‌ و دستگاههای مجری روش ‌ها، نتایج پژوهش فناوری آموزش فرهنگ اقتصادی (قیمت) IT ، مدیریت ایجاب (قانون ) اقتصادی،  پیشگیری از بحران سلامت و حفظ جان محیط زیست بوده است. 
ستاد طی یک روند کارشناسی رفت و برگشتی  از میان موضوعات گزینش شده، تعداد 11 مورد را به عنوان اولویت اول تحت عنوان بازرسی فوق العاده تصویب و جهت انجام بازرسی به صورت برنامه‌های فوق‌العاده سال جاری به ادارات کل تخصصی مرتبط با موضوعات منتخب ابلاغ نموده است و بنا بر زمان‌بندی برنامه‌های مصوب، گزارش ‌نهایی این مأموریت‌ها تا پایان سال 1388 آمده می‌شود و بررسی بقیه موضوعات منتخب در دستور برنامه بازرسی سال آتی قرار خواهد گرفت.
 
با بررسی در قوانین و مقررات جاری کشور، ملاحظه شد تعداد قابل توجهی از قوانین توسط مراجع تقنینی کشور پیرامون موضوعات اصلاح و تعیین الگوی مناسب مصرف از سال 1362 به بعد به تصویب رسیده که تا پایان سال 1387حدود 65 قانون در قالب برنامه های توسعه‌ای 5 ساله، بودجه ‌های سنواتی و سایر مقررات اداری- مالی بوده‌اند.
 
 همچنین تعداد 67 فقره آیین‌نامه اجرایی، 14 مورد تصویب نامه و تصمیم‌نامه هیئت وزیران و 29 مورد مقررات موضوعه پیرامون این مهم نیز به تصویب رسیده که ستاد نظارت بر اصلاح الگوی مصرف با دسته‌بندی تخصصی و موضوعی مقررات موصوف، آنها را جهت بهره‌برداری در فرآیند فعالیت‌های بازرسی، در اختیار هیئت‌های بازرسی منتخب قرار داده است.
 
ستاد نظارت بر اصلاح الگوی مصرف در خلال انتخاب موضوعات اولویت‌دار جهت انجام نظارت ‌های مستمر، ضمن تجمیع یافته‌های حاصل از بررسی‌های علمی، تخصصی و تطبیقی خود یک گزارش 5 جلدی با عناوین رویکرد‌های اصولی و اعتقادی اصلاح الگوی مصرف؛ بررسی‌های تطبیقی الگوی بهینه مصرف و راهکار‌های ارتقاء بهره‌وری؛ نقش عوامل راهبردی در اصلاح الگوی مصرف؛ اقدامات مقدماتی سازمان بازرسی کل کشور با رویکردی به اصلاح الگوی مصرف؛ و ساز و کار‌ها و عناوین عمده اصلاح الگوی مصرف تهیه نموده است.
 
سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرده است تا اجرا شدن و تحقق کامل منویات مقام معظم رهبری به فعالیت‌های نظارتی و بازرسی از عملکرد دستگاههای اداری و اجرایی کشور ادامه می‌دهد.
کد خبر 1052004

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha