۷ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۴:۱۹

برپایی ششمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران در نور

ساری - خبرگزاری مهر: ششمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران و چهارمین همایش ملی فرسایش و رسوب در پردیس بین الملل دانشگاه تربیت مدرس شهرستان نور مازندران برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در نور، این همایش که از سوی گروه مهندسی آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی وعلوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود از صبح چهارشنبه هشتم اردیبهشت ماه آغاز و تا عصر پنجشنبه ادامه دارد.

معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور سخنران این همایش است و وزیرجهادکشاورزی و رئیس سازمان محیط زیست نیز از دعوت شدگان اصلی این دو همایش هستند.

دبیر این همایش در گفتگو با خبرنگار مهر، تبیین نقش مدیریت جامع حوزه های آبخیز به عنوان گام اصلی در جهت توسعه پایدار، بررسی محوریت تعادل اکولوژیک در برنامه های آینده آبخیزداری، تبادل اطلاعات علمی بین پژوهشگران و کارشناسان  بخش های آموزش، اجرا و تحقیقات آبخیزداری کشور را از اهداف ششمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری بیان کرد.

سیدحمید رضا صادقی بیان داشت: تبادل جدیدترین اطلاعات و زمینه های تحقیقاتی در زمینه فرسایش و رسوب در داخل و خارج از کشور، بررسی و ارزیابی فرآیند عوامل مؤثر بر فرسایش وارائه شیوه های مدیریت فرسایش و نیزتولید رسوب در حوزه های آبخیز از اهداف چهارمین همایش ملی فرسایش و رسوب است.

وی اعلام کرد: مدیریت و بهره وری در آبخیزداری، تعادل اکولوژیک، آمایش سرزمین و تنوع زیستی، مدیریت تولید، استحصال، توزیع، مصرف و بازچرخانی آب و تعادل اکوسیستمی و توسعه اقتصادی و اجتماعی از محورهای همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری بوده  است.

وی افزود: محورهای همایش ملی فرسایش ورسوب،  فرسایش، تولید رسوب و تعادل اکولوژیک آبخیز، مفهوم و فرآیند تولید، تحویل و روندیابی رسوب، فرسایش و رسوب و توسعه پایدار و پیامدها و اثرات درون و برون منطقه ای فرسایش خاک و تولید رسوب است.

وی همچنین افزود: امروزه اهمیت حفاظت منابع طبیعی در کنار توسعه بر همگان آشکار بوده و این مهم در بسیاری از طرح های زیربنایی، توسعه ای و در بیشتر کشورهای جهان مورد توجه قرار می گیرد.

صادقی با ابراز مباهات، گفت: مایه بسی افتخار است که کشور ایران نیز به لحاظ پیچیدگی و تنوع ساختارها و نظام های بهره وری از منابع طبیعی از جایگاه منطقه ای ویژه ای برخوردار است و در سال های گذشته گام های بسیار مؤثری برای دستیابی به نظام پایدار بهره برداری منابع طبیعی و توسعه انسانی درکنار حفظ تعادل زیست بوم برداشته است.

وی تصریح کرد: اما هنوز فاصله زیادی تا دستیابی به نظام های بهره وری سازگار و مبتنی بر شناخت پیچیدگی های حاکم بر ساختار اجتماعی اقتصادی ایران زمین پیش رو است و از طرف دیگر خاک و آب به عنوان مهم ترین عوامل تولید از اهمیت ویژه ای در منابع طبیعی و ثبات زیست بوم برخوردارند و از این رو فرسایش کمی و کیفی منابع خاکی و آلودگی منابع آبی بر تمامی منابع دیگر تاثیرگذار خواهد بود.

صادقی ادامه داد: برگزاری همایش های ملی و منطقه ای مرتبط و ایجاد محیطی مناسب برای بحث و تبادل نظر میان صاحبان علم و تجربه در عرصه منابع طبیعی کشور می تواند یکی از مؤثرترین گام ها در برنامه سالانه دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و انجمن های مرتبط با منابع طبیعی در کشور باشد.

کد خبر 1071756

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha