به گزارش خبرنگار مهر دربجنورد، محمد تقی کاظمیان عصر چهارشنبه در نشست خبری افزود: علیرغم این که بارندگیهای اخیر نوید بخش سالی پر برکت برای تولید محصولات کشاورزی استان محسوب شده و باعث افزایش منابع آبهای زیر زمینی شده است، اما باعث طغیان و فعالیت بیماریهای گیاهی در زراعتهای استان نیزشده است.
وی تصریح کرد: زنگ زرد گندم از بیماریهای خطرناکی است که هم اکنون در مزارع گندم شهرستانهای مانه و سملقان، بجنورد، شیروان و فاروج مشاهده شده است.
وی گفت: حدود 25 هزار هکتار از مزارع استان آلوده به آفت زنگ زرد گندم شده که کشاورزان در حال سمپاشی می باشند و تاکنون حدود هزار و400 هکتار از اراضی خراسان شمالی برای مقابله با این بیماری سمپاشی شده است.
کاظمیان گفت: این بیماری یکی از آفات خصوصی بوده و مبارزه با آن به عهده کشاورزان می باشد اما سازمان جهاد کشاورزی کلیه امکانات موجود در بخش دولتی را برای مبارزه با آن بسیج نموده است که متاسفانه به علت گستردگی فعالیت بیماری امکانات بخش دولتی نیز جوابگو نمی باشد.
وی افزود: در مکاتبه انجام شده با اداره کل بحران استانداری اعتبار اولیه برای ساماندهی تجهیزات شیمیایی و تهیه امکانات اولیه بالغ بر 5.3 میلیارد ریال برآورد شده که تاکنون اعتباری تخصیص و اعلام نشده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اکثر ارقام دیم کاشته شده گندم به این بیماری حساس بوده و لذا در سالهایی که میزان بارندگی آن زیاد شده این بیماری نیز طغیان می یابد و از آنجا که این بیماری باعث کاهش سطح فتوسنتز گیاه وافزایش حساسیت به سایر عوامل بیماریزا شده لذا محصول کاهش می یابد و به علت کمبود مواد غذایی دانه ها چروکیده و لاغر می شوند.
وی اضافه کرد: توان و قابلیتهای کشاورزان هر منطقه متفاوت بوده و در صورت اختصاص اعتبار در اندک زمان و تهیه امکانات مورد نیاز می بایست به کمک کشاورزان شتافت.
وی گفت: در مناطق دیم سمپاشی نیاز به تهیه ادوات وابسته مانند تراکتور، تانکر آب می باشد و در روستاهای دور افتاده و صعب العبور نیز این کار به سختی انجام می شود.
نظر شما