۱۱ تیر ۱۳۸۹، ۱۰:۴۸

محمدحسین فرهنگی:

سهم هر استان باید از بازتوزیع حذف یارانه های صنعت مشخص شود

سهم هر استان باید از بازتوزیع حذف یارانه های صنعت مشخص شود

تبریز - خبرگزاری مهر: عضو هیئت رئیسه مجلس تصمیمات متمرکز را عاملی برای افزایش ضریب خطای دولت دانست و گفت: سهم هر استان از بازتوزیع حذف یارانه های حوزه صنعت باید مشخص شود.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، محمد حسین فرهنگی شامگاه پنجشنبه در نشست بررسی تاثیر هدفمند کردن یارانه ها در صنعت افزود: اگر سهم هر استان در بازتوزیع مشخص نشود بخشهایی از صنعت فراموش شده و بخش صنعت با مشکل مواجه می شود.

وی ادامه داد: اگر اطلاعات مربوط به صنایع از هر استان دریافت شود و سپس سیاستهای کلی به استانها ابلاغ شود توزیع به صورت سنجیده ای صورت می گیرد زیرا تصمیمات متمرکز به این بخش آسیب می رساند.

فرهنگی اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی در هدفمندسازی یارانه ها تولید است که نیازمند حرکت دوسویه دولت و بنگاه ها و تدوین سیاست صحیح از سوی وزارت صنایع و معادن است.

وی ادامه داد: 20 درصد سهم دولت از محل ذخیره حذف یارانه ها مبلغی کافی برای جبران آسیبی که به صنایع وارد می شود نیست.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت می تواند از محل صندوق توسعه ملی به صنعتگرانی که در راستای کاهش مصرف انرژی اقدام کرده اند بدون فوت وقت تسهیلاتی با سود بسیار پایین پرداخت نماید.

فرهنگی افزود: در حال حاضر موجودی این صندوق 13 هزار میلیارد تومان است که می تواند بسیاری از مشکلات بخش صنعت را رفع کند اما اگر مشابه صندوق ذخیره ارزی در این مورد رفتار شود کمک های ناشی از حذف یارانه ها همانند نوشداروی پس از مرگ سهراب خواهد بود.

وی اظهار داشت: سهم بخش صنعت از محل حذف یارانه ها حدود چهار هزار میلیارد است که اگر به صورت قطره چکانی هم بین همه بنگاه ها و صنایع توزیع شود تنها بخش کوچکی از فاصله میان قیمت های فعلی و قیمت های آتی ناشی از حذف یارانه بخش صنعت را می پوشاند.

فرهنگی با اشاره به ضرورت بحث هدفمند کردن یارانه ها در بخش صنعت گفت: با وجود یارانه ها ما بدترین نوع مدیریت منابع را داریم زیرا مشخص نیست سرمایه موجود در کجا صرف شده و درآمد حاصل از آن چه می شود.

وی ادامه داد: باید توجه شود که هدفمند کردن یارانه ها نه تنها برای صنعت و اقتصاد کشور یک تهدید نیست بلکه فرصت بالقوه ای برای افزایش بهره وری بخش های اقتصادی به شمار می رود.

فرهنگی تاکید کرد: به علت استفاده از تکنولوژی فرسوده میانگین بهره وری در صنعت کشور پایین است که هزینه این ناکارآمدی را در منابع ملی می پردازیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اکنون در اصل موضوع هدفمند کردن یارانه ها هیچ مخالفتی وجود ندارد و تنها بر سر نحوه اجرای آن اختلاف نظرهایی وجود دارد.

وی ادامه داد: بسیاری معتقدند که اصلاح قیمت ها باید در شروع شیب ملایمی داشته باشد تا از شوک های اقتصادی متعدد جلوگیری شود اما اگر قدم اول را محکم برداریم در ادامه نیز موفق خواهیم شد.

فرهنگی افزود: حوزه صنعت باید این نگاه را که دولت همیشه باید مشکلات را حل کند کنار بگذارد و به دنبال افزایش بهره وری حرکت کند زیرا دنیای امروز دنیای اقتصاد آزاد با قیمتهای واقعی و رقابتی است.

کد خبر 1110399

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha