پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۸ مهر ۱۳۸۹، ۱۱:۵۲

مروجی به مهر خبر داد:

"پیشگامان فرهنگ گیلان" در پایان راه تدوین/ "دادگر" سه ساله شد

"پیشگامان فرهنگ گیلان" در پایان راه تدوین/ "دادگر" سه ساله شد

ابراهیم مروجی از تدوین سومین و آخرین جلد از مجموعه پیشگامان فرهنگ گیلان تا پایان سال جاری خبر داد.

ابراهیم مروجی در گفتگو با خبرنگار مهر، از تدوین آخرین مجلد مجموعه "پیشگامان فرهنگ گیلان" خبر داد و گفت: در حال تدوین جلد سوم این کتاب در 2 فصل هستم که شامل بیوگرافی حدود 300 نفر از چهره‌های شاخص فرهنگ گیلان و ایران است و امیدوارم این پروژه که به بررسی تاریخی 110 ساله فرهنگ پربار گیلان می‌پردازد، تا پایان سال تمام شود.

وی به تاثیر دو مجلد پیشین در تدوین جلد پایانی این مجموعه اشاره کرد و افزود: بعد از انتشار جلدهای اول و دوم کتاب "پیشگامان فرهنگ گیلان" نوادگان و بازماندگان این بزرگان که اتفاقاً بسیاری از آنها هم در خارج از کشور ساکن بودند، سراغ من آمدند و اسناد، مدارک و دستنوشته‌های بسیاری که در پژوهشم بسیار مرا کمک می‌کرد، در اختیارم قرار دادند.

به گفته مروجی این پژوهش که از 7 سال پیش آغاز شده، مبتنی بر دو روش تحقیق کتابخانه‌ای و میدانی بوده و در دو مجلد پیشین که هر کدام در حدود 500 صفحه و توسط انتشارات ایلیا منتشر شده است، مجموعاً بیوگرافی حدود 600 تن از پیشگامان فرهنگ گیلان بازگو شده است.

این پژوهشگر حوزه تاریخ و فرهنگ ابراز امیدواری کرد مجلد سوم و پایانی "پیشگامان فرهنگ گیلان" تا پایان سال منتشر شود.

مروجی در عین حال از بی‌توجهی مراکز فرهنگی به این پروژه فرهنگی - تاریخی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه وزارت آموزش و پرورش که می‌بایست این چهره‌ها را به دانش‌آموزان و نسل جدید بیشتر بشناساند، حتی یک تشکر خُشک و خالی بابت این کار از ما نکرد و وزارت ارشاد هم حتی یک نسخه از این کتاب را برای استفاده مراجعان به کتابخانه‌های عمومی خریداری نکرد. 

وی که صاحب امتیاز و مدیرمسئول ماهنامه "دادگر" هم هست، از انتشار ویژه‌نامه سه‌سالگی این نشریه حقوقی - فرهنگی تا پایان ماه آبان خبر داد.

کد خبر 1174747

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha