به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، در آخرین جلسه تجار افغانستان با تجار قزوینی که پنجشنبه شب در اتاق بازرکانی و صنایع و معادن قزوین برگزار شد عبدالهادی فرهنگ با ابراز رضایت کامل از این سفر اظهارداشت: تجار کشورمان تاکنون به کشورهای مختلفی در آسیا و اروپا سفر کرده اند اما صمیمیت و مهربانی و میهمان نوازی ایرانیها زبانزد است و ما این محبت را در این سفر از نزدیک مشاهده کردیم که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی افزود: قزوین استانی صنعتی و در سطح کشور شما بی نظیر است و با قابلیتهای زیادی که در این استان مشاهده شد از تجار قزوین برای حضور در افغانستان و تجارت بیشتر با این کشور دعوت می کنیم.
فرهنگ پیگیری راه اندازی سایت از طریق سفارت را یادآورشد و تصریح کرد: خوشبختانه در خصوص ایجاد شرکت مشترک به دیدگاههای خوبی رسیده ایم که این موضوع نیز پیگیری خواهد شد.
رایزن اقتصادی و بازرگانی سفارت افغانستان در ایران اضافه کرد: افغانستان مسیر ترانزیت و دسترسی به بازار 150 میلیون نفری کشور پاکستان است و ایران می تواند از این طریق برای افزایش تجارت بین چند کشور اقدام کند.
تسهیل صدور روادید بین ایران و افغانستان
فرهنگ سهولت در صدور روادید میان تجار دو کشور را خواستار شد و گفت: مشکلات دریافت روادید موجب شد تا ترکیه بازار فرش ماشینی افغانستان را به راحتی از دست ایران خارج کند و این مسئله شاید در کالاهای دیگر هم اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به دوستیهای دیرین ایران و افغانستان اظهار امیدواری کرد از طریق مسئولان عالیرتبه دو کشور مشکلات صدور روادید و کارت بازرگانی حل شود تا بازرگانان افغانی برای حضور در ایران و افزایش مبادلات رغبت بیشتری داشته باشند.
رایزن اقتصادی و بازرگانی سفارت افغانستان در ایران گفت: برپایی نمایشگاه توانمندیهای اقتصادی استان قزوین در کابل افغانستان می تواند به تحکیم روابط تجاری کمک کند و زمینه آشنایی بیشتر مردم و تجار افغانستان را با تنوع محصولات تولیدی در ایران فراهم کند.
وی افزود: تاکنون بیش از 70 نمایشگاه از سوی استانهای اصفهان و یزد در کابل برگزارشده است که امیدواریم این موضوع از سوی قزوین نیز پیگیری شود.
فرهنگ اظهار داشت: قزوین پایگاه خوبی برای تجارت است و امیدواریم هیئتهای دیگری نیز به استان شما سفر کرده و با وضعیت صنعتی استان شما آشنا شوند.
وی خواستار بهره مندی از توانمندی و قابلیتهای کشاورزی و بهداشتی ایران شد.
حاجی رحیم الدین حاجی آقا معاون بورد عالی مشورتی ملی افغانستان هم گفت: با تجربه خوب تجار قزوینی پیشنهاد می شود برادران ما در قزوین با برگزاری دوره های آموزشی در زمینه های تخصصی تجارت و زبان انگلیسی به ارتقاء سطح کیفی فعالیت تجار افغانی کمک کنند.
وی افزایش ساعات کار سفارت ایران در افغانستان و پیگیری حل مشکلات تجاری را خواستار شد و از میهمان نوازی گرم و صمیمانه مسئولان و تجار استان قزوین قدردانی کرد.
حسن جمشیدی ها رئیس سازمان بازرگانی استان قزوین هم با ابراز خرسندی از حضور هیئت بزرگ تجاری افغانستان در قزوین دست آوردهای این سفر را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: امضای تفاهم نامه و مقدمات عقد قراردادهای قابل توجه در زمینه خرید محصولات شوینده، شیشه، کاشی و سرامیک و مطالعه برای ساخت کارخانه در افغانستان و نیز راه اندازی شرکت های مشترک از مهمترین دستاوردهای این سفر بود.
هیئت تجاری کشور افغانستان متشکل از 30 تن از تجار و بازرگانان این کشور در سفر پنج روزه به قزوین ضمن بازدید از چند کارخانه بزرگ صنعتی در استان و شرکت در جلسات تخصصی با تجار و بازرگانان و مدیران استان با استاندار قزوین هم دیدار و گفتگو کردند.
تعدادی از تجار افغانی در پایان این سفر ضمن عقد قرار داد با چند واحد صنعتی بزرگ برای خرید محصولات مختلفی مانند مواد شوینده و پاک کننده، شیشه، کاشی و سرامیک، مواد غذایی و نیز ایجاد شرکتهای مشترک تجاری و احداث کارخانه در افغانستان به توافق رسیدند.
هیئت تجاری افغانستان پنجشنبه شب به تهران بازگشت.


نظر شما