به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه ، نخست وزير رژيم صهيونيستي امروز پنجشنبه با بيان اين مطلب مشخص نكرد كه براي ديدار با بشار اسد چه شرطهايي دارد.
وي درعين حال گفت اعتقادي ندارد كه در حال حاضر حتي يك نشانه واقعي مبني بر اينكه سوريه قصد برقراري صلح با اسرائيل داشته باشد، وجود داشته باشد.
شارون گفت : درخواست هايي از سوريه درباره صلح شنيده ام اگر نيت سوريه واقعا جدي باشد در آن صورت سوريه خواهد ديد كه اسرائيل نيز خواهان صلح است.
وي افزود: بزرگترين تهديد بر ضد رهبري فلسطين از دمشق مي آيد زيرا شبكه هاي تروريستي مانند حزب الله در آنجا وجود دارد و از آنجا دستور حمله به اسرائيل صادر مي شود.
از سوي ديگر سيلوان شالوم وزير امور خارجه اسرائيل درباره پيشنهادهاي اخير سوريه براي از سرگيري مذاكرات صلح با تل آويو گفت : اسرائيل از سوريه مي خواهد به حمايت از سازمان هاي تروريستي پايان دهد اگرواقعا مي خواهد نيت هاي خود را مبني بر جدي بودن براي صلح ثابت كند.
در واكنش به اظهارات فريبكارانه شارون، وزير امور خارجه سوريه شرط هاي شارون براي از سرگيري مذاكرات صلح را غير قابل قبول خواند.
الشرع در كنفرانس مطبوعاتي با هاني ملقي وزير امور خارجه اردن گفت : ما خواهان از سرگيري مذاكرات بدون هرگونه قيد وشرط هستيم و معتقدم شروط نخست وزير اسرائيل براي سوريه غير قابل قبول است.
وزير امور خارجه سوريه افزود: اسرائيل نبايد براي از سرگيري مذاكرات پيش شرط تعيين كند.
شايان ذكر است با وجودي كه تري رود لارسن هماهنگ كننده صلح سازمان ملل در خاورميانه از آمادگي رهبران سوريه براي مذاكرات بدون قيد و شرط با اسرائيل خبر داده بود دمشق با تكذيب اين خبر تاكيد كرد كه با انجام مذاكرات از نقطه متوقف شده موافق است نه از نقطه صفر.
مذاكرات ميان دمشق وتل آويو كه پس از كنفرانس مادريد در 1991 ميلادي آغاز شد در سال 2000 ميلادي پس از آنكه به مساله عقب نشيني رژيم صهيونيستي از بلندي هاي جولان كه اسرائيل آن را از سال 1967 در اشغال دارد، رسيد ، متوقف شد.
اختلاف عمده سوريه با رژيم اسرائيل بر سر بلندي هاي جولان است كه توسط اسرائيل اشغال شده و تاكنون تلاش گروهها و طرفهاي ثالث براي حل اين مساله به سرانجامي منتهي نشده است.
اين خبر درحالي منتشر گرديده كه چندي پيش سيلوان شالوم وزير خارجه اسرائيل ادعا كرد صلح با سوريه هدف استراتژيك تل آويو است .
مقامات اين رژيم بارها پيشنهاد رهبران سوريه براي از سرگيري مذاكرات و عقب نشيني از جولان اشغالي را رد كرده اند.
اظهارات شالوم پس از يك دوره اظهارات خصمانه وجنگ طلبانه رهبران اسرائيل بر ضد سوريه و در راس آن آريل شارون نخست وزير اين رژيم ايراد مي شود كه مخالفت خود را با دستيابي به توافقنامه صلح با سوريه اعلام كرده است .
با وجود آمادگي مقامات سوريه براي از سرگيري مذاكرات با رژيم صهيونيستي اين رژيم با طفره رفتن از عمل به قطعنامه هاي بين المللي مربوط به لزوم عقب نشيني از بلندي هاي جولان سوريه نشان داده است كه نه تنها هيچ تصميمي براي ترك اشغال مناطقي از سوريه را ندارد بلكه مصمم است اين مناطق را همچنان در اشغال خود داشته باشد و حتي در صورت عمل كردن سوريه به خواسته هاي غير منطقي اسرائيل ، اين رژيم هرگز به صلح پايبند نخواهد بود و شارون براي فرار از بحران هاي فزاينده داخلي حكومت خود دست به اين اقدامات فريبكارانه و نشان دادن چهره صلح دوستانه از خود مي كند.
نظر شما