حجت اسلام سید مسعود پورسید آقایی رئیس پژوهشکده مهدویت در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با شرایط منتظر واقعی گفت: انتظار را عمل می دانیم و اعتقاد داریم انتظار عمل و بهترین عمل است. منتظر معرفتی نسبت به جهان، هستی و امام دارد، این معرفت، عشق و محبتی در دلش ایجاد کرده و ترکیب این معرف و عشق و محبت عمل انتظار را ایجاد می کند.
وی افزود: اگر جمع معرفت و عشق و محبت در فرد یا افرادی باشد می توان از آنها به عنوان منتظر راستین یاد کرد. در غیر این صورت این فرد نمی تواند منتظر راستین باشد و منتظری است که به تکالیف خود عمل نمی کند. منتظر راستین به دو وظیفه کلیدی خود عمل می کند. یک وظیفه منتظر نسبت به امام داشته و یک وظیفه نسبت به سایر منتظران دارد.
رئیس مؤسسه آینده روشن گفت: معرفت محبت، اطاعت و تبعیت و تسلیم چهار وظیفه ای است که منتظر راستین در قبال امام خود دارد. تسلیم در برابر امام معصوم به این معنا است که فرد ذره ای در دلش ناراحتی شکل نگرفته باشد.
وی با اشاره به وظیفه منتظر راستین در قبال سایر منتظران گفت: این وظایف همان وظایفی هستند که وی نسبت به سایر شیعیان برعهده دارد که در آن میان می توان به کمک، تکافل، تواصی به حق اشاره کرد و تکافل و مسئولیت پذیری یکی از مهمترین آنها است که منتظر مشکل برادر دینی را مشکل خود بداند. این گفته که " این مشکل شماست و مشکل من نیست" به هیچ وجه با فرهنگ دینی ما سازگاری ندارد و برخواسته از فرهنگ غرب است.
حجت الاسلام پورسید آقایی با یادآوری اینکه منتظر واقعی در صورت انجام وظایف و تکالیف خود نسبت به امام و سایر منتظران می تواند بستر مناسبی برای ظهور فراهم کند، گفت: بستر ظهور نیازمند ایجاد شرایطی است که براساس آن امام ظهور می کند. این شرایط همان جامعه منتظرین است و در صورت ایجاد آن امام به اراده الهی ظهور می کند.
وی تأکید کرد: جامعه منتظر نیز دربرگیرنده همان دو مشخصه منتظر واقعی است که باید وظایف نسبت به امام و سایر منتظران را انجام دهد. مسلمان تنها عهده دار خود و خانواده خود نیست، دایره ای که باید عهده دار آن باشد بسیار گسترده و وسیع است همانطور که در دعاهای ما کل فقرا، کل نیازمندان را شامل می شود.
نظر شما