به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه روز سه شنبه شورا قرار شده بود محمدباقر قالیباف شهردار تهران با حضور در جلسه شورا گزارشی در خصوص اجرایی شدن برخی از تبصره های مصوبه بودجه سال 90 شهرداری ارائه دهد که به هفته بعد موکول شد.
رسول خادم رئیس کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه عدم ارائه به موقع تبصره های بودجه سال 90 شهرداری جهت تصویب به شورای شهر آسیب جدی به موضوع اجرا و نظارت بر عملکرد شهرداری می رساند افزود: با گذشت 4 ماه از سال هنوز وضعیت 20 تبصره بودجه سال 90 شهرداری تعیین تکلیف نشده است.
وی افزود: با توجه به عدم ارائه تبصره ها به شورا ، شهرداری تهران اقدام به تغییر تعرفه ها کرده است و براساس نرخ های جدید از شهروندان وجه دریافت می کند.
خادم هشدار داد که تاخیر در این موضوع موجب می شود که اجرای کل بودجه از مسیر قانونی خارج شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در بخش دیگر اظهار داشت: در بحث نظارت وقتی از سازمان ها و شرکت ها گزارش درخواست می شود اعلام می کنند که هنوز بودجه سال 90 به آنها ابلاغ نشده است.
وی به بخشی از تبصره های ارائه نشده به شورای شهر اشاره کرد وافزود: برای نمونه تبصره یکم بودجه که به ارائه گزارش تحقق درآمدها و مصارف پرداختهای هزینه ای وسرمایه ای و منابع اختصاص یافته (کارسازی شده و کارسازی نشده) به پروژه های سرمایه ای هزینه ای و مشارکتی و تعهدات اختصاص دارد می بایست هر 3 ماه یکبار گزارش شود به شورای شهر ارائه نشده است .
همچنین تبصره های 2، 3 ، 10 و 12 که به ترتیب به ابلاغ اعتبارات موافقت نامه ها و ارسال موافقت نامه به شورا کمیته تخصیص ، تشکیل ستاد بازپرداخت بدهی ها و اخذ مجوز انتشار نشریات فرعی همشهری اختصاص دارد از جمله این تبصره های ارائه نشده است.
درادامه جلسه سیدمناف هاشمی معاون برنامه ریزی شهرداری تهران با اشاره به اینکه 85 درصد از تبصره های بودجه شهرداری تهران مطابق با زمان اجرایی شده است خواستار ارائه گزارش در صحن شورا شد که با تقاضای برخی از اعضای شورای شهر مقرر شد ابتدا گزارش کامل به کمیسیون های سه گانه شورا ارائه شود سپس جهت تصویب نهایی به صحن شورا بیاید.
هیربد معصومی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با توجه به اعتراض برخی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران به عدم ابلاغ و اجرای ناهمگون طرح تفضیلی در برخی نقاط شهرداری تهران در جلسه امروز شورای شهر حاضر شد و در پاسخ به اعتراضات گفت: طرح تفصیلی تهران به لحاظ وسعت با 4 کلان شهر کشور برابری دارد بنابراین اجرای آن می تواند با موانعی مواجه شد.
وی از بررسی نهایی طرح تفصیلی در کمیسیون ماده 5 شورای عالی و معماری وزارت مسکن طی هفته آینده خبر داد و افزود: قرار است طرح تفصیلی تهران جهت تصویب نهایی در هفته آینده در کمیسیون ماده 5 وزارت مسکن مطرح شود به این دلیل است که تاکنون طرح ابلاغ رسمی نشده است.
وی همچنین افزود: موضوع رونمایی از طرح و به تعویق افتادن برنامه آن ارتباطی به تصویب و ابلاغ و اجرای طرح ندارد در این مراسم تنها از مدیران و دست اندرکاران طرح تقدیر و تشکر خواهد شد.
هیربد معصومی خاطرنشان کرد: از سال 86 که طرح تفصیلی در شورای شهر براساس نقشه های یک در ده هزار تهیه و تصویب شد به مناطق ابلاغ شده است و بسیاری از تصمیماتی که در حال حاضر در ساخت و ساز شهر گرفته می شود براساس این مصوبه است.
خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر نیز در این خصوص گفت: بیش از 6 ماه است که بیشتر انرژی معاونت شهرسازی شهرداری برای اجرای طرح تفصیلی مصرف می شود که متاسفانه مقاومت بدنه اجرایی شهرداری این فعالیت های معاونت شهرسازی را زیر سوال می برد.
وی افزود: به نظر می رسد که یکی از وظایف شهرداری این باشد که مقاومت بدنه را بشکند.
براساس این گزارش بررسی عملکرد شهرداری تهران در مناطق 2 و 8 و 21 در اجرای پروژه های عمرانی منتهی به سال 89 از دیگر دستورات جلسه شورا بود از سوی رسول خادم رئیس کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه شورا ارائه شد.
رسول خادم در بررسی منطقه 2 شهرداری تهران گفت: منطقه 2 ، 9 ناحیه و 31 محله دارد که اعتبار عمرانی سال 89 حدود 107 میلیارد تومان بوده که 69 درصد آن تخصیص بودجه شده است. همچنین درآمد در نظر گرفته شده برای منطقه 650 میلیارد تومان بوده که 876 میلیارد تومان درآمد داشته است .
خادم افزود: تراکم فروخته شده در منطقه633 میلیارد تومان و تراکم کارسازی شده 549 میلیارد تومان بوده است. همچنین در این منطقه اجرای 45 پروژه مصوب شده است که میانگین پیشرفت فیزیکی آنها 60 درصد بوده است.
خادم در ادامه به بررسی منطقه 8 و 21 پرداخت و افزود: شهرداری منطقه 8 دارای 8 ناحیه و 13 محله است که 29 میلیارد تومان اعتبار مصوب برای سال 89 داشته است و درآمد در نظر گرفته شده 150 میلیارد تومان بوده که این رقم به 730 میلیارد تومان افزایش داشته است.
وی دلیل افزایش کسب درآمد توسط منطقه را وجود ایستگاههای مترو خواند و افزود: تراکم فروخته شده د رمنطقه 27 میلیارد تومان و 2800 میلیارد تومان نیز کارسازی شده است.
همچنین منطقه 21 شهرداری تهران که 3 ناحیه و 17 محله دارد اعتباری حدود 49 میلیارد تومان را مصوب داشته است و درآمد در نظر گرفته شده برای منطقه 190 میلیارد تومان بوده است.
حسن بیادی نایب رئیس شورای شهر طی تذکری گفت: با توجه به کارهای خوبی که شرکت آب و فاضلاب تهران در خصوص اجرای شبکه فاضلاب و انشعابات انجام داده است متاسفانه نرخ انشعاب های فاضلاب در مناطق مختلف سلیقه ای اخذ می شود. وی افزود: نرخ مصوب انشعابات خانگی بین 50 تا 60 هزار تومان و نرخ انشعاب های دولتی 100 هزار تومان بوده است که متاسفانه چون نرخ مصوب ابلاغ نشده است بین 150 هزار تومان تا یک میلیون و پانصد هزار تومان از شهروندان اخذ می شود.
همچنین درادامه جلسه شورایاری ها محله حسین آباد دولاب منطقه 14 شهرداری تهران با حضور در جلسه شورا به تشریح وضعیت محله شان پرداختند. محمد علی اوسط دبیر شورایاری محله حسین آباد دولاب با اشاره به موقعیت محله گفت: این محله توسط شخصی به نام حاج حسین آقا مهدی که یک ورزشکار باستانی کار نیز بود ایجاد شده است که 29 هزار نفر جمعیت دارد که 4 هزار و 363 خانوار در این محله ساکن هستند وی در تشریح نیازهای محله گفت: این محله نیاز به ساخت میدان میوه تره بار زمین ورزش درمانگاه و داروخانه شبانه روزی دارد. همچنین وجود فقر ، اعتیاد ، بیکاری ، زنان بی سرپرست و بدسرپرست و وجود اراذل و اوباش ، افزایش مصرف قلیان به خصوص در انظار عمومی را از جمله مشکلات محله دانست و خواستار همکاری شورا و کمک های شهرداری جهت آبادانی محله شان شد.
نظر شما