به گزارش خبرنگار مهر، شهردار اردبیل بعد از ظهر سه شنبه در رونمایی از این تندیس طی سخنانی مرحوم رحیم موذن زاده اردبیلی را از مفاخر دینی شهر عنوان کرد و اظهار داشت: اذان جاودانه وی به عنوان پنجمین اثر معنوی در کشور به ثبت رسیده است.
صدیف بدری با اشاره به محل نصب تندیس مرحوم رحیم موذن زاده اردبیل اضافه کرد: نام میدان محل نصب پس از این به نام میدان رحیم موذن زاده تغییر خواهد یافت.
به گفته وی تحکیم باورها و شعائر دینی و ایجاد فضای معنوی در سطح جامعه و نیز معرفی مفاخر دینی شهر دارالارشاد اردبیل به گردشگران و مسافران و نیز شهروندان و نکوداشت این مفاخر از مهمترین اهداف این اقدام است.
شهردار اردبیل همچنین با بیان اینکه برای نصب این تندیس اعتباری بالغ بر 900 میلیون ریال هزینه شده است، افزود: از این رقم تنها 400 میلیون ریال برای محوطه سازی و نصب پایه هزینه و در مدت دو ماه اجرا شده است.
وی همچنین از آماده سازی و نصب تندیس شهید باکری و تندیس سایر مفاخر و سرداران شهید استان طی سال جاری و سال آینده خبر داد.
مرحوم رحیم موذنزاده اردبیلی در سال 1304 در اردبیل به دنیا آمد و در سال 1384 بر اثر بیماری سرطان در تهران فوت کرد.
صدای اذان آن مرحوم مشهورترین و جاودانهترین اذان عالم شیعه است که برای نخستین بار در سال 1334 و آخرین بار در سال 1356 ضبط شده و در شبکههای مختلف رادیو و تلویزیون گوشنواز مومنان در هنگام نماز است.
نمایشگاه آثار و دستاوردهای فرهنگی اردبیل گشایش یافت
علاوه بر رونمایی از تندیس موذن مطرح و ماندگار کشور، همزمان با روز ملی اردبیل نمایشگاه معرفی مفاخر و بزرگان استان تحت عنوان "دیار کهن" و نمایشگاهی از آثار و دستاوردهای فرهنگی، هنری، علمی و تولیدی این استان در اردبیل برپا شد.
چهارم مرداد ماه سالروز تاسیس دولت شیعی صفویه توسط شاه اسماعیل اول در سال 880 هجری شمسی در ایران مبنای "روز اردبیل" است.
شاه اسماعیل از نوادگان شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان موسس نخستین سلسله ایرانی پس از اسلام است که با رسمی کردن مذهب شیعه و زنده کردن هویت ایرانی توانست کشورمان را به عنوان یک واحد سیاسی مستقل پس از 800 سال احیا و تثبیت کند.
استان اردبیل در شمال غربی کشور با یک میلیون و 300 هزار نفر جمعیت جزو شش استان قطب گردشگری کشور بوده و مجموعه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی را همچون نگینی در خود جای داده است.
این مجموعه شامل تالارهای متعدد و مقابر شیخ صفی، شاه اسماعیل و شاه طهماسب و بزرگان سلسله صفوی است که در سال گذشته در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده و سند ثبت آن دوشنبه هفته گذشته طی مراسمی از سوی نماینده یونسکو به رئیس جمهور کشورمان اهدا شد.
نظر شما