۲ شهریور ۱۳۹۰، ۱۳:۲۰

محمدیان خبر داد:

راه اندازی نخستین مرکز تولید بیومس آرتمیا در آذربایجان شرقی

راه اندازی نخستین مرکز تولید بیومس آرتمیا در آذربایجان شرقی

تبریز - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از راه اندازی اولین مرکز تولید بیومس آرتمیا ارومیانا با ظرفیت 6 تن در سال در روستای سرین دیزج شهرستان اسکو خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود محمدیان ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: توسعه پرورش این گونه آبزی با ارزش ملی فراوان در اراضی شور و لم یزرع حاشیه دریاچه ارومیه از اولویتهای کاری سازمان جهاد کشاوزی استان است.

محمدیان افزود: با توجه به کاهش چشم گیر سطح دریاچه ارومیه و بالا رفتن میزان شوری آن و در نتیجه تهدید محیط زیست طبیعی این گونه با ارزش، تولید بیومس آن در استخر های خاکی استان صورت می گیرد.

وی همچنین به ایجاد یک بانک ژنی مناسب و حفظ ذخایرآرتمیا با راه اندازی این واحد اشاره نموده و گفت : تولید اقتصادی و تامین نیاز داخلی و صادرات آن در مراحل بعدی این پروژه قرار گرفته است.

همچنین سرپرست مدیریت امورشیلات و آبزیان آذربایجان شرقی نیز یادآور شد: آرتمیا یا میگوی آب شور سخت پوست کوچکی است با ارزش اقتصادی بالا و کاربردهای بسیار فراوان در صنعت آبزی پروری دارد.

محمد صمدزاده با اشاره به اینکه آرتمیا بدلیل دارا بودن حدود 55% پروتئین ،چهار تا 20 درصد چربی، اسید های آمینه اصلی و اسیدهای چرب، بهترین غذای آبزیان به شمار می رود ادامه داد: آرتمیا می تواند در تغذیه میگو، لارو ماهیان، ماهیان زینتی و غیره به کار رود .

وی  با اشاره به اینکه اشتغالزایی یکی از برنامه های جامع بخش شیلات استان است، تصریح کرد: با بهره برداری از واحد مذکور و توسعه واحدهای مشابه در آینده نزدیک، قدم مثبتی در اشتغالزایی پایدار، استفاده از اراضی لم یزرع حاشیه دریاچه ارومیه و درآمد ارزی حاصل از آن برداشته شود.

صمدزاده با اشاره به اینکه در شرایط کنونی توسعه صنعت آبزی پروری در کشورهایی نظیر چین و تایلند که مجموعاً 70 درصد آبزیان جهان را تولید می کنند ارتباط مستقیمی با تولید و استفاده از آرتمیا دارد یادآور شد: ارزش اقتصادی این گونه با ارزش در بازارهای کنونی جهان حدود 100 دلار به ازای هر کیلوگرم بیومس تر آن می باشد.

گفتنی است، مزرعه پرورش آرتمیا در زمینی به مساحت پنج هکتار احداث گردیده و سالانه در آن شش تن آرتمیا پرورش داده می شود که قابل افزایش به 20 تن است.

کد خبر 1390929

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha