اردشیر روحی ماسوله در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این اختراع با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت اخذ جایگاه نخست علمی کشور در منطقه طی برنامه های توسعه و افق چشم انداز 20 ساله و نیز ضرورت ثبت یافته های ارزشمند دانشمندان ایرانی در بالاترین محافل علمی و جهان به ویژه ضرورت امکان بازگشت هویت در آستانه فراموشی خاویار ایران در جهان از سوی "محمود بهمنی" به انجام رسیده است.
وی اظهارداشت: ماهیان خاویاری یکی از با ارزش ترین ماهیان جهان است که فقط در نیمکره شمالی پراکنش دارند، در حال حاضر27 گونه ماهی خاویاری در دنیا وجود دارد که شش گونه آن در دریای خزر ورودخانه های منتهی به آن زیست کرده و 90 درصد خاویار جهان را تأمین می کنند.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: بر اساس آمار و نتایج تحقیقاتی، ذخایر بسیاری از ماهیان خاویاری در دنیا در حال انقراض بوده و همچنین میزان صید ماهیان خاویاری در سالهای اخیر در دریای خزر رو به کاهش نهاده است.
"محمود بهمنی" که هم اکنون رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان است دارای فوق دکترا (PDF ) "اندوکراینولوژی مقایسه ای تولید مثل" سال 1381 از کشور کانادا است.
وی دارای رتبه علمی دانشیاری است و تاکنون علاوه بر اجرای پروژه های تحقیقاتی در سطوح ملی و بین المللی بیش از شش جلد کتاب به چاپ رسانده است.
همچنین چاپ و ارائه بیش از 220 مقاله علمی در مجلات علمی و پژوهشی داخل کشور و ISI خارج و داخل کشور و همچنین همایش ها و کنفرانس های علمی داخل و خارج کشور، داوری مقالات علمی در 10 ژورنال علمی داخلی و دو ژورنال ISI بین المللی، دارای هفت فقره گواهی ثبت اختراع از سازمان ثبت مالکیت معنوی و صنعتی کشور و استاد راهنما و مشاور پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی، تدریس دروس تخصصی در دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و غیره از دیگر فعالیت های این پژوهشگر گیلانی است.
نظر شما