به گزارش خبرنگار مهر، محسن رفیقدوست که به عنوان مهمان مراسم ویژه ساگرد آغاز دفاع مقدس در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، با اشاره به اینکه فرمان تشکیل سپاه در 9 اسفند 57 توسط امام صادر شد، به مشکلات سپاه در آغاز شکل گیری اشاره و تصریح کرد: عده ای دلسوزان مامور تشکیل سپاه پاسداران شده بودند اما هیچ امکاناتی در اختیار آنان قرار نمی گرفت و تا مدتها امکانات ما تجهیزاتی بود که برادران ارتش در اختیار ما می گذاشتند. با ورود بنی صدر به صحنه ریاست جمهوری این امکانات نیز قطع شد و ما مجبور شدیم برای راه اندازی سپاه راه بسیار سختی را بپیماییم.
رفیقدوست با اشاره به اینکه با آغاز جنگ سپاه بر اساس وظیفه خود تشخیص داد برای حفظ هستی نظام و انقلاب وارد جنگ شود بیان کرد: سپاه با دست خالی وارد جنگ شد و روزی که از جنگ خارج شد یکی از قوی ترین، منظم ترین و مدرن ترین نیروهای نظامی منطقه بود.
وی با بیان اینکه دولت موقت و بنی صدر سپاه را دوست نداشتند، تصریح کرد: از همان زمان سراغ هر کشوری که برای تامین اسلحه و سلاح های جنگی می رفتیم یا اعلام می داشتند تولیداتشان را به عراق فروخته اند و یا از شوروی اجازه فروش به ملت ایران را نداشتند.
رفیقدوست اظهار داشت: برای تامین نیاز جبهه ها به سلاح های جنگی در سفری به سوریه مذاکراتی را با حافظ اسد انجام دادیم گفت: مقرر شد با فرماندهان ارتش سوریه به بلوک شرق برویم و به اسم سوریه تسلیحات خریداری کنیم.
وی با اشاره به اینکه عمده تجهیزات نظامی ما از لیبی، کره شمالی و سوریه تهیه می شد، گفت: شیرین ترین راه تامین سلاح جبهه های جنگ غنائمی بود که از دشمن به دست می آوردیم.
وی افزود: کشور سوییس نیز در جریان جنگ مقدار زیادی اسلحه به ما داد علاوه بر این بیسیم هایی نیز از آلمان تهیه کردیم که کشف کننده این بیسیم ها را نیز آلمان به عراق فروخته بود که مشکلات زیادی را برای ما فراهم کند اما بلافاصله دانشجویان ما بیسیم هایی را تولید کردند که عراق قدرت کشف آنها را نداشت.
رفیقدوست با تاکید بر اینکه افتخار پیروزی جنگ متعلق به سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی ایران، جهاد سازندگی، کمیته امداد و حتی ملت ایران است گفت: بودجه مردمی که برای جنگ جمع آوری می شد با بودجه کشوری که به این امر اختصاص می یافت تقریبا برابری می کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه بنده یکی از طرفداران ادامه جنگ پس از آزادسازی خرمشهر بودم گفت: در آن مقطع اگر با عراق برای صلح وارد مذاکره می شدیم کلاه سرمان می رفت زیرا هنوز نقاط استراتژیک ما در دست دشمن بود به همین دلیل امام شعار جنگ جنگ تا رفع فتنه را مطرح کردند.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی در موضع ضعف قطعنامه پایان جنگ را نپذیرفت، گفت: پس از صدور قطعنامه جبهه ما درگیر دو جنگ بسیار مهم بود که یکی در غرب توسط منافقین کلید خورد و دیگری در جنوب با یورش گسترده نیروهای دشمن آغاز شد که در هر دو جبهه نیروهای عراقی و منافقین تار و مار و به عقب رانده شدند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان رفیقدوست با تشکر از وی با اعطای لوح یادبود به مهمانان حاضر در جلسه صحن علنی مقام آنان را گرامی داشت.
در این جلسه لاریجانی از سردار رفیقدوست، امیر سرتیپ منوچهر کهتری از جانبازان ارتش، پاسدار غلامرضا خسروی نژاد، دریادار دوم اکبر اخگر، پاسدار جواد ملاک، سرتیپ 2 پاسدار یزدی، سرهنگ خلبان جانباز صمد بالازاده با اعطای لوح یاد بود تقدیر و تشکر کرد.
نظر شما