۲۷ مهر ۱۳۹۰، ۱۸:۲۱

موسوی زاده:

قیمت بالای مواد غذایی عامل بحران تغذیه در دنیاست

قیمت بالای مواد غذایی عامل بحران تغذیه در دنیاست

بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیر نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی هرمزگان گفت: قیمت بالای مواد غذایی عامل بحران تغذیه در دنیاست.

به گزارش خبرنگار مهر، مریم السادات موسوی زاده عصر چهارشنبه در همایش «روز جهانی غذا» در جمع صاحبان شرکت ها و صنایع تولیدی مواد غذایی این استان در تشریح عملکرد این اداره در سال گذشته گفت: یکی از عواملی که در بحران غذا نقش بسزایی داشته و بسیار تاثیر گذار است قیمت مواد غذایی است بنابراین وقتی قیمت مواد غذایی افزایش پیدا کند، بالطبع دسترسی مردم به مواد غذایی کاهش پیدا کند و نتیجه آن سوء تغذیه و بیماری های ناشی از آن و در نهایت مرگ و میر را در پی دارد.

وی ادامه داد: واقعیتی که امروز در سومالی شاهد آن بودیم، دیدیم که بسیاری از مردم کشور سومالی بخصوص کودکان به دلیل گرسنگی متاسفانه جان خود را از دست دادند و افزایش قیمت جهانی مواد غذایی در ژانویه 2011 به بالاترین حد خود در 36 سال گذشته رسید.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی هرمزگان گفت: قیمت مواد غذایی که توسط سازمان خواربار جهانی اعلام می شود در ماه های گذشته جهش فراوانی داشته و شاخص قیمت 55 کالا که توسط فائو ارائه شده نشان می دهد که قیمت این مواد غذایی حتی با در نظر گرفتن نرخ تورم از همیشه بیشتر بوده است.

موسوی زاده در بحث دلایل افزایش قیمت مواد غذایی بیان داشت: علت اصلی افزایش قیمت در ماه های گذشته مربوط به آب و هوا بوده است. آب و هوای بد در سال گذشته خسارت هایی را به فلات در استرالیا، روسیه و آمریکای جنوبی وارد کرد.

وی اظهار داشت: خشکسالی و آتش سوزی عظیم در روسیه و همچنین سیل در پاکستان و استرالیا باعث شده که تولید مواد غذایی کاهش یابد، تقاضای در حال افزایش برای نفت و اقتصادهای در حال رشد مانند چین و هند را نیز سبب بالا رفتن قیمت مواد غذایی شده است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی هرمزگان تصریح کرد: افزایش قیمت نفت نیز سبب بالا رفتن هزینه تولید کود شیمیایی شده و این موضوع باعث افزایش قیمت نهاده تولیدات کشاورزی می شود.

موسوی زاده در ادامه یکی دیگر از این چالش های مربوط به افزایش قیمت مواد غذایی را ناآرامی های کشورهای منطقه دانست و افزود: این مسئله نیز از دیگر عواملی است که سبب افزایش قیمت شده، و کاهش ذخیره سازی غذا در میان کشورها را بدنبال دارد.

وی گفت: در گذشته کشورها معمولا غذای بیشتری در انبارها ذخیره می کردند این درحالی است که در سالهای اخیر به دلیل آسان شدن واردات کمتر به ذخیره سازی غذا توجه می کنند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی هرمزگان افزود: مجموعه عوامل یاد شده باعث افزایش قیمت مواد غذایی می شود که این افزایش با میزان دسترسی مردم به غذا نقش مستقیم دارد بنابراین افزایش قیمت مواد غذایی بیش ترین فشار را بر مردم فقیر کشورهایی که اقتصاد عقب مانده ای دارند و کشورهایی که از درآمد سرانه متوسط و پایین برخوردارند، وارد می شود.

موسوی زاده عنوان کرد: طبق گزارش بانک جهانی، مواد غذایی در جهان به شدت بالاست و اگر این مسئله با بی ثباتی بازار توام شود آنگاه مردم فقیر در کشورهای در حال توسعه بیشترین لطمه را خواهند دید و از طرفی این افزایش قیمت روند مبارزه با فقر و گرسنگی را تا هفت سال به تعویق خواهد انداخت.

کد خبر 1438093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha