۹ آبان ۱۳۹۰، ۹:۵۵

کمبود سطل زباله در معابر قم/ زباله‌هایی که سرگردانند

کمبود سطل زباله در معابر قم/ زباله‌هایی که سرگردانند

قم - خبرگزاری مهر: شهر ما خانه ماست، جمله‌ای آشناست که بیشتر در مواقعی استفاده می‌شود که بخواهیم پوست پفک، شکلات، میوه و یا هر چیز دیگری را در خیابان بریزیم و یا از ماشین به بیرون پرتاب کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، شهر ما خانه ماست، جمله‌ای آشنا که بیشتر در مواقعی استفاده می‌شود که بخواهیم پوست پفک، شکلات، میوه و یا هر چیز دیگری را در خیابان بریزیم و یا از ماشین به بیرون پرتاب کنیم شاید در ادامه آن نیز هزاران نصیحت و خوبی‌های رفتگران شهرداری و زحمات شهرداری برای پاکیزه نگه داشتن شهر را برای انسان یادآوری کنند.

جملات به قدری یاد آوری می‌شوند تا یک روز که بعد از خوردن یک میوه در حالیکه می‌خواهید پوست آن را در جوی آب پرتاب کنید یاد شهر ما خانه ما می‌افتید و این تازه آغاز ماجرا است.

پوست میوه را در دستان خود نگه می‌داری و برای یافتن سطل زباله به اطراف نگاه می‌کنی و تا جایی که چشم کار می‌کند خبری از سطل  زباله نیست و اینجاست که باید مسیری طولانی را طی کنی تا شاید بتوانی پوست این میوه را روانه سطل زباله شهر کنی.

به آن طرف خیابان نگاه می‌کنی باز هم نشانی از سطل زباله نیست با خود می‌گویی: بهتر است آن را در جوی آب یا در پیاده رو رها کنم، اما حس کنجکاوی برای یافتن سطل زباله تورا ترغیبت می‌کند که به دنبال سطل خیابان را زیر ور و کنی! اما هر چه پیش می‌روی خبری از سطل زباله نیست. وقتی ناامید از یافتن شدی نگاهت به رفتگری می افتد که  در حال جارو کشیدن خیابان است با خود می گویی چه خوب! این رفتگر حتما نشانی سطل زباله را به تو خواهد داد، جلو می روی و می پرسی: ببخشید آقا سطل زباله کجاست؟ و او خیلی قاطعانه پاسخ می دهد: این نزدیکی‌ها سطل زباله نیست! بینداز در جوی آب؟!

با خود فکر میکنی واقعا چه بر سر این رفتگر زحمتکش آمده است که توصیه می‌کند تا زباله را در جوی آب بریزی! همین بهانه‌ای شد تا به دنبال مسئول خدمات شهری شهرداری قم بروم و پاسخ سوالاتم را از وی جویا شوم.

معاون خدمات شهری شهرداری قم در گفتگو با خبرنگار مهر، به بیان فلسفه نصب سطل زباله‌های شهری پرداخت و گفت: ‌سطل زباله باید در محل‌های پرتجمع و مسیرهای پر تردد شهر نصب شود.

حسن صبوری ادامه داد: چنانچه سطل‌های زباله در خیابان‌هایی با تردد پائین و صرفا تجاری نصب شود تبدیل به زباله دانی مغازه‌ها خواهد شد و در این صورت مغازه دار‌ها دیگر زباله‌های خود را در زمان تعیین شده خارج از مغازه نمی‌گذارند و در هر ساعت از روز زباله های خود را در سطل های زباله ای که برای جمع آوری زباله عابرین تعبیه شده قرار خواهند داد.

این ادعای آقای صبوری در حالی است که برخی از شهروندان از عدم وجود سطل زباله در معابر گله‌مند هستند.

ساماندهی صنوف پر زباله

وی در ادامه از ساماندهی صنوف پر زباله خبر داد و عنوان کرد: صنوفی مانند ساندویچ فروش‌ها و گل فروش‌ها و دیگر صنوف که میزان تولید زباله فراوانی دارند با امضاء قرار داد با شهرداری میزان زباله تولیدی خود را مشخص می‌کنند و شهرداری در زمان تعیین شده در روز اقدام به جمع آوری زباله این صنوف خواهد کرد که در قبال جمع آوری زباله هزینه‌ای را به شهرداری پرداخت می‌کنند.

معاون خدمات شهری شهرداری قم به جانمایی سطل‌های زباله اشاره کرد و بیان داشت: محل نصب سطل‌های زباله نیز باید به گونه‌ای باشد که نظم عمومی و منظره شهری را دچار آسیب نکند.

نصب سطل زباله جدید موجب افزایش هزینه است

وی افزود: علاوه بر این نصب سطل‌های زباله جدید باعث افزایش هزینه مدیریت شهری می‌شود.

صبوری در ادامه با تاکید بر اینکه نصب سطل زباله تنها عامل حفظ پاکیزگی شهر نیست عنوان داشت: فرهنگ سازی و مشارکت عمومی در پاکیزگی شهر نقش دو چندانی خواهد داشت.
 
 

وی در ادامه به جمعیت و آمار سطل‌های زباله نصب شده در معابر پرداخت و عنوان کرد: ‌ منطقه یک با ۲۹۰ هزار جمعیت دارای ۲۱۳ سطل زباله نصب شده در معابر است که در سالجاری نصب ۱۷۸ سطل زباله دیگر در نظر گرفته شده است.

صبوری در ادامه اظهار داشت: منطقه ۲ با ۲۱۰ هزار جمعیت و ۳۲ سطل نصب شده، منطقه سه، با ۲۲۵ هزار نفر و ۱۲۳ سطل زباله نصب شده، منطقه چهار با ۱۴۶ هزار جمعیت و نصب ۱۱۵ سطل زباله، منطقه پنج با ۲۰ هزار نفر جمعیت و نصب ۲۰۰ سطل زباله، منطقه ۶ با جمعیت ۱۷۰ هزار نفر و نصب ۸۰ سطل زباله و منطقه پردیسان با ۲۸ هزار نفر جمعیت ۱۰ سطل زباله را در معابر خود جای داده‌اند.

هر 1400 شهروند یک سطل زباله

نگاهی به آمار جمعیت مناطق مختلف و تعداد سطل‌های زباله نصب شده در معابر حاکی از کمبود سطل زباله در مناطق شهری و معابر قم است که حتی با یک نگاه اجمالی می‌توان به این نکته پی برد و در یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت که شهری که دارای بیش از یک میلیون جمعیت است در معابر خود تنها ۷۷۳ سطل زباله را جای داده یعنی به ازای هر ۱۴۰۰ شهروند یک سطل زباله! و برخی از مناطق شهری مانند منطقه نیروگاه که از مناطق محروم قم است و تولید زباله آن بیشتر از سایر مناطق است با جمعیت ۲۱۰ هزار نفر تنها ۳۲ سطل زباله را در معابر جای داده است!؟

ماجرای شهری که سطل‌های زباله آن فرسنگهای با یکدیگر فاصله دارند ذهن را آنچنان مشغول می‌کند که دفعات بعد که در خیابان‌های این شهر قدم می‌زنم نگاهم به دنبال سطل‌های زباله و محاسبه فاصله آن‌ها از یکدیگر است. در مسیر محل کار جوانی را مشاهده کردم که پس از بازکردن بسته کیک، زباله خود را روانه پیاده رو کرد و دو باره ذهن مرا به سمت سطل‌های زباله برد.

وقتی پس از طی مسیر سطل زباله‌ای را نیافتم به یاد حر فهای رفته گر گزارش افتادم  و با خود گفتم کاش آن جوان زباله خود را به جای پیاده رو در جوی آب می‌انداخت شاید آب روانی که در این جوی است بتواند زباله وی را در گوشه‌ای از این شهر بر روی یکدیگر انباشته کند.
 
....................................
 
سیده مرضیه میرقادری
کد خبر 1447831

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha