به گزارش خبرنگار موسيقي "مهر"، امروز در نشست خبري كه به مناسبت كنسرت اركستر موسيقي تهران در روز 23 دي ماه در تالار وحدت برگزار مي شود، عليرضا مشايخي ، رهبر اركستر و آهنگسار اركستر موسيقي نو و گروه موسيقي تهران ، ضمن بيان اين مطلب در مورد تاريخچه تاسيس گروه موسيقي تهران كه سال گذشته دهمين سال تاسيس خود را سپري كرد، در مورد رپرتوار اين برنامه افزود: قطعاتي چون " جشن براي پيانو و سازهاي كوبه اي، سونات شماره دو براي فلوت و پيانو، فرا ايكس شماره 4 براي فلوت و اركستر ، تنال - آتنال براي ويلنسل، فرا ايكس شماره 1 براي ويلنسل و اركستر، پروانه هاي كوه هاي زاگرس براي همنوازي پيانو چهاردست و سونات 82 براي پيانو و اركستر اجرا مي شود.
وي ادامه داد: تكنوازان اين برنامه دلبر حكيم آوا، فريماه قوام صدري، صنم قراچه داغي و آذين موحد هستند.
مشايخي در مورد كنسرت شهرستان هاي اين گروه گفت: من تا به حال دو بار خواسته ام كه در شيراز و اصفهان كنسرت برگزار كنم، اما هر دوبار اين كنسرت ها به دلايل مختلف لغو شده اند. هيچ كدام از اين دلايل هم از سوي ما نبوده است. من خودم واقف به اين موضوع هستم كه تا چه ميزان شهرستاني ها به اركستر علاقه مند هستند و بسيار مايلم كه در تمام ايران به اجراي قطعات موسيقي بپردازم، اما اين نوع مشكلات مانع از اين كار مي شود. اين موضوع در مورد كنسرت هاي خارج از ايران هم صادق بوده است. چندي پيش يكي از آكادمي هاي معتبر موسيقي دنيا از ما براي اجرا دعوت كرد، اما به قدري كارهاي اداري نظام وظيفه به طول انجاميد كه من خودم اين كنسرت را لغو كردم. اين مشكلات در حالي براي اركستر موسيقي نو پيش مي آيد كه براي ديگر گروه ها كه ارتباط قوي تري با وزارت ارشاد دارند، به وجود نمي آيد.
استاد دانشكده هنرهاي زيباي تهران در مورد اهميت به آهنگسازان جوان در گروه موسيقي تهران گفت: كاري كه گروه موسيقي تهران براي حمايت از آهنگسازان جوان انجام داده است، در هيچ گروهي انجام نشده. ما در هر برنامه اي حداقل سه يا چهار قطعه از آهنگسازان جوان موسيقي معاصر ايراني را اجرا مي كنيم. تا به حال از 30 تا 40 آهنگساز جوان، ما قطعه اجرا كرده ايم و هميشه سعي داشته ايم كه آنها را دلگرم و در عين حال در مسير پيشرفت نگاه داريم. كاري كه متاسفانه در گروه هاي موسيقي دانشكده هاي هنر ما انجام نمي شود. حتي در اغلب موارد برعكس آن عمل شده است، يعني اين گروه ها قابليت پرورش استعدادهاي بالقوه و جوان موسيقي ايراين نيستند و آنها را از خود به شيوه هاي مختلف مي رانند.
وي افزود: از نمونه هاي بارز اين افراد مي توان به " ايمان وزير" آهنگساز جوان و مدرن ايراني اشاره كرد. اين آهنگساز كه آثارو سبكش در ايران و خارج از ايران شناخته شده است، هرگز در خارج از ايران تحصيل نكرده است و اين اتفاق يك استثنا در موسيقي ايران است، آن وقت اين هنرمند در مقطع كارشناسي ارشد دانشگاه هنر نمي تواند به تحصيل ادامه دهد، يعني يا مجبور به انصراف شده يا اخراج مي شود. اينها معضلاتي است كه بايد در شيوه آموزش آكادميك موسيقي در ايران به آنها پرداخت. متاسفانه فعاليت هاي هنري در دانشگاه هاي ما بسيار فقير است.
سردمدار موسيقي معاصر ايراني افزود: استادان موسيقي هم به شكلي كمرنگ مي توانند اين اوضاع را عوض كنند ، چون به فض من نمي توانم سرفصل هاي دانشگاه را تغيير دهم، درست است كه تاحدي بر اساس اعتبارات شخصي ام عمل مي كنم، اما برنامه اصلي دانشگاه را نمي توان تغيير داد.
وي افزود: من در تمام جلسات هم اعلام كرده ام كه برنامه ريزي هاي دانشگاه ها در زمينه موسيقي اشتباه است و در حال حاضر من و ديگر همكارانم مشغول تلاش براي رفع اين جريان و تغير سرفصل ها هستيم.
نظر شما