محمد رضا سلمانیان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در سال 89 در حوزه منابع طبیعی غرب مازندران، 37 فقره آتشسوزی رخ داد که در نتیجه آن بیش از 145هکتار از جنگلها و مراتع نابود و 73 میلیارد و 390 میلیون ریال خسارت وارد شد.
وی با اشاره به کمبود امکانات اطفای حریق در غرب مازندران گفت: یکی از مهم ترین خواستهای ما در اختیار داشتن بالگرد بوده که مذاکراتی انجام شده ولی هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
سلمانیان تصریح کرد: بالگرد وسیله ای مؤثر در اطفای حریق بوده و گذشته از این در چارچوب پدافند غیر عامل در صورتی که حادثه ای رخ دهد و راههای ارتباطی روستاهای واقع در دل کوه و جنگل بسته شود، تنها وسیلهٔ انتقال افراد و نجات آنان، بالگرد است.
وی اضافه کرد: سطح جنگلهای شمال و پراکندگی جمعیتی آن به گونه ای است که در صورت بروز آتشسوزی، در کوتاه ترین زمان محل حریق شناسایی و در پی آن عملیات اطفای حریق آغاز می شود.
این کارشناس مسئول طرح و برنامه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران گفت: با مساعدت ستاد مدیریت بحران مازندران، سه میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار برای اطفای حریق جنگلها و مراتع غرب مازندران اختصاص یافت.
سلمانیان افزود: این اعتبار صرف خرید وسایل و ابزارهای لازم و تجهیز انبارهای اطفای حریق میشود.
وی با اشاره به اینکه پارسال اعتباری از این محل برای اطفای حریق جذب نشده بود اظهار داشت: در سال 88 اعتبار تخصیص یافته به این امر معادل هشت میلیارد و 500 میلیون ریال بود.
سلمانیان تأکید کرد: با توجه به روحیه همکاری بالا در بین مردم منطقه، در صورت بروز آتشسوزی در جنگلها و مراتع غرب مازندران، مردم به صورت داوطلبانه و زودتر از مأموران اطفای حریق مشغول خاموش کردن آتش میشوند.
وی ادامه داد: این حس مشارکتجویی سبب میشود اعتبارات جذب شده به طور کامل صرف تجهیز ناوگان اطفای حریق شود و مبلغی بابت هزینهٔ کارگری پرداخت نکنیم.
منابع طبیعی غرب مازندران، از رویان تا رامسر را در بردارد و شامل 313 هکتار جنگل و 197 هزار هکتار مرتع است.
نظر شما