دکتر سیدیحیی یثربی، مفسر قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اخلاق انتخاباتی و لزوم رعایت اخلاق از سوی کاندیداها و مردم گفت: یکی از وظایف فرد فرد مردم (جامعه چه رأی دهندگان که و چه آنهایی که خودشان را برای نماینده شدن آماده کردند) این است که در سطح داخلی و خارجی با رفتارشان مایه آبروی اسلام و اهل بیت(ع) باشند؛ چون ما هرچه به زبان بگوئیم در نهایت آنچه که مهم است اخلاق و رفتار ماست.
وی با بیان اینکه مردم دنیا به گفته ها نگاه نمی کنند بلکه به رفتار نگاه می کنند؛ اظهار داشت: همان طور که ما بارها دیدیم که کشورهای استکباری مانند آمریکا چیزهایی را می گویند اما در رفتار به گونه دیگری عمل می کنند. این حق مردم جهان است که بیینند ما چگونه رفتار می کنیم و چون این نظام را نظام الهی و اسلامی نامیده ایم، برای حفظ آبروی این نظام در داخل و خارج باید بکوشیم.
وی در پاسخ به اینکه چگونه باید بکوشیم، تصریح کرد: باید به باطن خود نگاه کنیم و فکر کنیم که رفتار ما را خداوند و اهل بیت(ع) می بینند و باید از هوی و هوس دور شویم. پیروز شدن و شکست خوردن در انتخابات را باید از یاد ببریم؛ کاری کنیم که به یکدیگر احترام بگذاریم و همدیگر را تحقیر نکنیم.
استاد بازنشسته فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه سخنانش تأکید کرد: فاصله زیاد میان کاندیداها و پیروز شدن و ... مهم نیست؛ مهم این است که وقتی انتخابات تمام شد اگر رقیب ما پیروز شد ما تبریک بگوئیم و اعلام خشنودی کنیم. اگر هم ما پیروز شدم رقبا باید از این پیروز شدن راضی باشند یعنی کاری کنند که به دور از هوی و هوس و براساس قانون و منطق به گونه ای رفتار کنیم که همه احساس کنند آن کسی که پیروز شده است به حق پیروز شده و آنکه شکست خورده به حق باخته است.
یثربی با بیان اینکه در واقع اصلا برد و باختی هم مطرح نیست بلکه یک مسئولیت است؛ گفت: واقعا آنکه پیروز شده است اگر کسی از هوی و هوس به دور باشد باید بیشتر احساس غم و رنج کند که خدایا آیا من از عهده این کار می توانم برآیم؟! آیا من می توانم در پاسخ به اعتماد مردم به آنها خدمت کنم؟! بنابراین امیدوارم که کاندیداها دست به دست هم بدهند و این مشق و تمرین مردم سالاری را در سطح جهانی به گونه ای مطلوبی تجسم ببخشند تا آبروی ما و جامعه اسلامی حفظ شود.
وی با اشاره به حدیثی از حضرت رسول(ص) اذعان کرد: در جامعه اسلامی چنانچه پیامبر اسلام(ص) می فرمایند: "کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته" همه مردم مسئول هستند و همه مردم نسبت به دیگران بازخواست خواهند شد، یعنی در این جامعه 70 میلیونی همه ما مسئولیت داریم و باید در اداره کشور درست عمل کنیم و از همه ما راجع به 70 میلیون نفر بازخواست خواهد شد؛ اگر کسی فقیر باشد، اگر کسی شغل نداشته باشد فردای قیامت همه ما مسئول خواهیم بود. همه نقش مدیریتی در جامعه دارند چه کسی وکیل می شود و چه کسی که رأی می دهد تا دیگری وکیل شود. همه در مدیرت جامعه مسئولیت داریم و فردای قیامت همه نسبت به همه مردم جامعه مورد بازخواست قرار خواهند گرفت.
نظر شما