دکتر عین الله خادمی در مورد جایگاه معنویت در نوروز به خبرنگارمهر گفت:نوروز و رستاخیز طبیعت پیام نو شدگی برای انسان به همراه دارد.اینکه با نو شدن طبیعت انسان هم میتواند نو شود و این تازگی در مورد انسان هم صادق است و انسان با بهار طبیعت باید زمینه نو شدن انسانی خودش را هم فراهم کند.
وی درمورد شیوه ابراز شادیهای عمومی در اسلام هم گفت: در اسلام برای ابراز شادیهای عمومی یک خط قرمزهایی معین شده که اگر ابراز شادیها با آنها در تعارض نباشند میتوانند مورد تأیید ارزشهای اسلامی باشند.شادیها به صورت فردی، قومی و ملی اگر خط قرمزها را رعایت کنند و از آن عبور نکنیم دیگر منعی برای ابراز آن وجود ندارد.
این استاد گروه فلسفه دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی درمورد اینکه آیا اسلام ابراز شادیها را به عرف واگذارکرده است هم یادآورشد: دین هرگونه ابراز شادی که منجر به تضییع و ظلم به نفس، نادیده گرفتن حق الله و حق الناس نشود را مورد تأیید قرار داده است. در مورد ابراز شادیهای عمومی هم نباید به فردی یا قومی یا ملتی اهانت بشود.
این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه اسلامی در مورد توصیه اسلام به صله ارحام برای عمیقتر شدن دید و بازدیدهای عید هم گفت: دید و بازدیدهای عید اگر در قالب صله ارحام صورت بگیرد و آن جنبه دینیاش را در نظر بگیریم و مرتکب شکستن حرمتی نشویم نه تنها جنبه منفی ندارد بلکه بسیار هم مثبت است.
نظر شما