به گزارش خبرگزاری مهر ، رییس پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستارهشناسی دانشگاه تبریز امروز پنجشنبه هدف از برگزاری این همایش را به لحاظ وقوع پدیده نادر گذر زهره از مقابل خورشید در 17 خردادماه سالجاری عنوان کرد واظهار داشت: این پدیده آخرین بار 8 سال قبل به وقوع پیوسته بود که وقوع دوباره آن پس از 17 خردادماه سالجاری پس از سالهای متمادی پیش بینی می شود.
دکتر مصطفی صحرایی با بیان اینکه در این همایش علاقمندان با نحوه رصد زهره هنگام گذر از مقابل خورشید که در شهر تبریز نیز قابل رویت است آشنا شدند تا به هنگام وقوع این پدیده نادر در 17 خردادماه جاری به خوبی آن را رصد نمایند، گفت: معرفی نظریات پیدایش و شکل گیری منظومه شمسی و جزییات اجرام آسمانی در منظومه شمسی با تاکید بر خصوصیات خورشید و زهره و سخنرانی دو تن از اعضای هیئت علمی جزو محورهای اساسی این همایش بود.
وی افزود: مراسم زنده این پدیده نادر و سایر برنامه های جنبی آن در 17 خردادماه سالجاری در پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز برگزار و چگونگی اجرای آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
دکتر میرحجت کرمانی عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز نیز در این همایش در خصوص جهان پیرامون ما به سخنرانی پرداخت و گفت: جهان پیرامون ما متشکل از بیش از 100 میلیارد کهکشان بوده و کهکشان راه شیری با 400 میلیارد ستاره جزو یکی از آنهاست.
به گفته وی منظومه شمسی شامل یک ستاره متوسط، چهار سیاره گازی غول (مشتری، زحل، اورانوس و نپتون ) ، پنج سیاره کوچک خاکی (عطارد، زهره، زمین و مریخ )و دیگر اجرام سماوی مانند قمرهای سیاره، دنباله دارها، سنگهای آسمانی و سیارکها و ... می باشد.
آتیلا پرو مدیر قسمت خاور میانه مجمع جهانی زمان سنجی اختفای نجومی نیز در این همایش در زمینه معرفی پدیده هارمونی در کیهان با تاکید بر شناخت کهکشانها و سحابی های کهکشانی ، ستاره ای و نقش آن در زایش ستارگان به ایراد سخنرانی پرداخت.
شیوه های رصد گذر زهره و اطلاعات علمی و آموزشی مستخرج از چنین پدیده هایی با تاکید بر نحوه گزارش نویسی و آوردن جزییات رصدی در گزارشها موضوع سخنرانی دوم وی بود.
نظر شما