اين نويسنده و ناشر در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : واقعيت امر اين است كه كتاب هاي ادبي ، اعم از شعر ، نثر ، داستان ، رمان ، نقد ادبي و ... همواره در جامعه ي جهاني ، به ويژه جامعه ي ايراني ( به خاطر وجود زبان و ادبيات فارسي ) مخاطباني جدي داشته و دارد ، كتابخوانان و جويندگان ادبيات را نبايد تنها در كتابخانه ها و دانشگاه ها جستجو كرد ، در اتوبوس ها ، مترو ، قطارهاي مسافربري ، بيمارستانها و ... هم خيلي ها را مي توان يافت كه شعر و رمان مي خوانند و اتفاقا با انگيزه هم مي خوانند .
سعيد وزيري در ادامه تصريح كرد : مشكل عمده ي كتابهاي ادبي در سالهاي اخير خواندن و نخواندن نيست ، حتي مسئله ي افت شمارگان هم اگر چه در جاي خود قابل ملاحظه است ، اما مي تواند قابل حل باشد ، موضوع اصلي حمايت نشدن آثار قوي و به سايه رفتن آنهاست .
سعيد وزيري : وقتي صحبت از " حمايت " به ميان مي آيد ، ذهن همه به سوي مسائل مادي سوق داده مي شود ، در حالي كه اين موضوع ، اگر چه انكارپذير نيست ، اما فقط بخشي از موضوع است ، اصل مطلب اين است كه كتابهاي خوب ، نه حمايت مادي مي شوند ، نه حمايت تبليغي و رسانه اي . |
وزيري گفت : پرونده ي نشر ادبيات درسال 83 نيزاز اين مسئله خالي نيست ، چه بسيار كتابهايي كه از قوت ، سلامت و ايده ي نو برخوردار بودند ، اما متاسفانه از ديد مخاطبان به دور ماندند ، و يا نتوانستند به موقع به دوستداران و علاقه مندان به ادبيات معرفي شوند ، اين درحالي است كه كتابهاي آشپزي و فالگيري و آثار بي وجه دائما در نشريات ما به صورت آگهي و ... فهرست مي شوند ، اما دريغ از موسسه و ناشري كه براي تبليغ كتابهاي قوي ادبي قدمي بردارد !
نظر شما