به گزارش خبرگزاری مهر، مأموران اجرایی محیط زیست قم در یکی از پایشهای خود از منطقه حوض سلطان و دشت مسیله برای اولین بار یک قطعه پرنده میوه خور و یک قطعه چکاوک هدهدی را در محدوده استان قم مشاهده کردند.
لازم ذکر است این دو پرنده از پرندگان بومی استان نیستند.
میوه خور با نام علمی Gray Hypocolius از راسته کنجشک سانان و تیره میوه خوریان است که 23 سانتی نتر طول دارد شکل ظاهریش شبیه سنگ چشم بزرگ، اما دمش بلند تر است پرو بالش آبی و خاکستری است.
در پرنده نر لکه سیاه مشخصی که چشم و پوش پرها را فرا گرفته است، با نوار سیاهی در پس سر، بهم متصل می شود و از دیگر مشخصات ظاهرییش می توان به انتهای دم سیاه ، بال گرد و کوتاه که در لبه شاهپرها اولیه سفید و پوشپرها سیاه، روتنه و دم خاکستری متمایل به آبی، پا های آبی قهوهای گوشتی رنگ، زیر تنه سفید خاکستری و منقار خاکستری تیره اشاره کرد.
زیستگاه این پرنده در بوته زارها ، باغهای خرما و بیشه زارها است و در ایران در خوزستان در فصل تابستانها دیده میشود.
چکاوک هدهدی نیز با نام علمی Alaudipes Alaemon از راسته گنجشک سانان و تیره چکاوکیان است.
این پرنده، 19 سانتیمتر طول دارد و از چکاوکهای بزرگ است که در پرواز، همانند هدهد، نوارهای سیاه و سفیدی، در بال هایش دیده میشود.
روتنه شنی نخودی، زیر تنه سفید و اغلب با خال های سیاه در سینه و نوار ابرویی سفید با خط چشمی سیاه و باریک؛ دیده میشود.
منقار اندکی خمیده رو به پایین و پاها بلند است. پرنده جوان، خالهای کمرنگی روی جثه دارد، اما، فاقد خالهای سینه است.
دمگاه و شاهپرهای مرکزی دم خاکی رنگ است. به سرعت دویده و به طور ناگهانی می ایستد و به دشواری می توان این پرنده را وادار به پرواز کرد و به صورت تک زی به سر بردهاما گاهی جفت جفت نیز دیده می شود.
زیستگاه این پرنده در بیابانها و مناطق کویری با ماسه و شوره زارهای هموار با گیاهان پراکنده و اندک به سر برده و روی زمین در میان بوته های کوتاه و انبوه آشیانه میسازد.
قم - خبرگزاری مهر: میوه خور و چکاوک هدهدی برای اولین بار توسط مأمورین اجرایی محیط زیست قم مشاهده شد.
کد خبر 1640829
نظر شما