به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه های اینترنتی، مسلمانان قطر نیز مانند دیگر مسلمانان جهان به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان آداب و رسومی دارند که از پیشینیان آنها به جا مانده است که برخی از آن را تا امروز نیز حفظ کرده اند.
در روزهای آغازین ماه مبارک رمضان دید و بازدید و صله رحم میان دوستان و اقوام و آشنایان بیشتراز روزهای دیگر وجود دارد. روزه داران بعد از نماز مغرب خرما و شیر که از سنت های حضرت محمد (ص) به شمار می رود و یا در فصل سرد با قهوه عربی افطار می کنند. آنها غذاهای اصلی دیگر دارند که از گندم و گوشت و روغن تهیه می شود و تقریبا تمام سفره های افطاری مسلمانان قطر این غذا را داراست یا نان در کنار گوشت و سبزیجاتی مانند سیب زمینی، کدو، بادمجان و ....
آنها بعد از افطار و بعد از اینکه نماز خود را خواندند، نماز تراویح در مساجد می خوانند. مسلمانان سنی در ماه مبارک رمضان نماز تروایح را به منظورتأسی به سنت نبوی پس از نماز عشا اقامه می کنند که در آن یک جزء قرآن خوانده می شود و تا پایان ماه رمضان قرآن را ختم کنند.
رستوران ها و اماکن تفریحی بعد از افطار بسیار شلوغ است. هنگامی که رمضان به نیمه می رسد؛ قطری ها شیرینی و تنقلات می خرند. مادران کیسه هایی پارچه ای برای کودکان می دوزند و کودکان کیسه ها را به گردن می آویزند و به خانه های همسایگان می روند و سرودهایی می خوانند.
همسایگان نیز در این کیسه تنقلات و شیرنی و حتی پول می اندازند. کودکان برای جمع کردن بیشتر شیرینی و تنقلات با هم رقابت می کنند. این برنامه تا ساعاتی از نیمه شب ادامه دارند و خانواده ها منظر رسیدن فرزندان می مانند.
آداب و رسوم بسیار قدیمی دیگر مسلمانان قطری که آن را احیا کرده اند سحرخوانی است که سحرخوان یک ساعت پیش از اذان صبح با ضربه زدن به دف یا طبل و خواندن آوازها و سرودهای اسلامی خاص رمضان در اطراف خانه ها و کوچه ها می گردند و مردم را برای سحر بیدار می کنند. گاهی اوقات با او کودکان و نوجوانان نیز همراه می شوند و سرودهای دینی می خوانند.
همچنین سفره های رحمان از دیگر رسوم ماه مبارک رمضان است که ثروتمندان برای فقرا می گسترانند.
در گذشته مسلمانان در دو ماه شعبان و رمضان سنتی داشتند که آن آرد کردن گندم برای تهیه نان و شیرنی بود. اما امروزه به دلیل فراوانی همه چیز در بازارها و پیشرفت تکنولوژی این سنت بسیار کمرنگ شده است.
نظر شما