حجتالاسلام علی دشتکی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در سطح استان قریب به 1200 مسجد داریم که در ماه مبارک رمضان و ماه محرم تقریباً برای همه آنها برنامهریزی میشود ولی در طول سال در قریب به 400 مسجد در سطح استان نماز حماعت برپا میشود که 70 درصد آن در شهرها و 30 درصد مابقی در روستاها هستند.
وی افزود: از میان 400 مسجدی که نماز جماعت در آنها برگزار می شود حدود 10 درصد معادل 40 مسجد نماز جماعت را در هر 3 وعده برگزار میکنند و نماز صبح را نیز به پا میدارند که حدود 15 مورد از این تعداد در سطح شهر زنجان واقع شدهاند.
حجت الاسلام دشتکی افزود: 20 مسجد محوری در سطح استان وجود دارد که تنها متعلق به یک محله نیستند. این مساجد در بحث نمازهای جمعه و فعالیتهای فرهنگی فعال میباشند و کارهای فرهنگی مختلف از جمله گروههای فرهنگی با موضوعات مختلف، گفتمانها و میزهای اندیشه، خیمههای معرفت، بزرگداشتها، برنامههای قرآنی، کلاسهای آموزشی، فعالیتهای اجتماعی و ... در آنها انجام شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان ادامه داد: این فعالیتهای فرهنگی عمدتاً خودجوش هستند ولی اگر به سیاست خاصی نیاز باشد کارگروههای ادارهکل تبلیغات اسلامی برای مساجد برنامهریزی و سیاستگذاری میکنند و از طریق متولیان فرهنگی مساجد این سیاستها را اجرایی و عملی کنند.
حجت الاسلام دشتکی تأکید کرد: مساجد از اهمیت بسیار ویژهای برخوردارند و نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز برخاسته از مساجد است و به طور کلی بحث مساجد از مباحث محوری و اساسی در حوزه فرهنگ دینی است.
وی افزود: حداقل 12 مسجد در زنجان در حال احداث هستند و 225 مرکز قرآنی شامل 153 کانون فرهنگی- مذهبی و 72 موسسه قرآنی در کنار مساجد و در سطح استان فعالیت دارند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان افزود: برنامههای آموزشی قرآنی، از قبیل آموزش روانخوانی، تجوید، تفسیر، مفاهیم، حفظ و ... جز برنامههای اصلی مؤسسات قرآنی است و نیز اجرای برنامههای مناسبتی در مناسبتهای مختلف مذهبی، ملی و انقلابی در کنار برنامههای مستمر آموزشی برای جوانان مساجد در طول سال در شمار فعالیتهای عمده کانونهای فرهنگی- مذهبی مساجد هستند.
نظر شما