به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر 68 هزار میلیارد تومان پروژه در پارس جنوبی در حال اجراست، گفت: هم اکنون با توسعه 10 فاز اول پارس جنوبی 280 میلیون متر مکعب گاز تولید میشود که با راه اندازی 19 فاز دیگر آن تا قبل ازبرنامه پنجم توسعه حجم تولید گاز از این میدان گازی به 800 میلیون متر مکعب در روز افزایش مییابد.
موسی سوری اضافه کرد: در صورت معادلسازی حجم گاز تولیدی از پارس جنوبی با قیمت نفت هر بشکه 50 دلار درآمد ایران از میدان گازی پارس جنوبی قبل از پایان برنامه پنجم به 120 میلیارد دلار و در صورت محاسبه با هر بشکه صد دلار به 240 میلیارد دلار جهش خواهد کرد. این درحالی است که درآمد فروش نفت ایران از این رقم بسیار کمتر است. در واقع هر فاز پارس جنوبی یک درصد درآمد سرانه را افزایش میدهد.
وی با اشاره به اینکه 17 درصد ذخایر گاز جهان در اختیار ایران است گفت: با وجود این حجم عظیم ذخایر گازی اما ایران تنها تامین کننده یک درصد از گاز مورد نیاز جهان است.
مقدمات پرداخت 8 میلیارد دلار بودجه به شرکت نفت و گاز پارس فراهم شد
مدیر امور مالی شرکت نفت و گاز پارس گفت: با گذشت پنج ماه از سال جاری، مقدمات پرداخت 7 تا 8میلیارد دلار از بودجه موردنیاز شرکت نفت و گاز پارس فراهم شده است. امسال با توجه به تمهیدهای وزیر نفت، بودجه 23 میلیارد دلاری برای شرکت نفت و گاز پارس مصوب شده است و برآورد می شود امسال تا 20 میلیارد دلار از منابع مورد نیاز را بتوانیم جذب کنیم. روند عادی پرداخت بودجه از شهریور ماه انجام می شود و تاکنون نیز حدود دو سوم بودجه به پیمانکاران فازهای پارس جنوبی پرداخت شده است.
تورج جهان آرا افزود: با هدف آسان کردن انتقال پول پیمانکاران پارس جنوبی، تدابیر لازم برای واریز پول مورد نیاز به حساب های آنها با هماهنگی بانک مرکزی اندیشیده شده است که با این اقدام مثبت، هزینه انتقال ارز از برنامه حذف و به پیمانکاران کمک خوبی می شود؛ ضمن آنکه هزینه خرید کالا بیرون از کشور نیز پرداخت می شود. تیم قوی در زمینه فاینانس در شرکت نفت و گاز پارس تشکیل شده است و تا کنون خوشبختانه موفق بوده ایم.
انجام 3200 نفر ساعت کار بدون حادثه در پالایشگاه اول پارس جنوبی
مسئول تعمیرات برق پالایشگاه اول پارس جنوبی اظهار داشت: واحد تعمیرات برق پالایشگاه اول در راستای عمل به وظایف محوله در تعمیرات اساسی امسال و نظر به اهمیت فوقالعادهی مسایل ایمنی، اقدام به برنامهریزی دقیق و شروع کارها در تعمیرات اساسی کرده و بحمدالله تاکنون با صرف سه هزار و 200 نفر ساعت کار بدون حادثه در انجام کارها اقدام و اشکالات مهمی را قبل از وقوع حوادث فنی برطرف کرده است.
سردار مزارعی گفت: از جملهی کارهای تعمیرات پیشگیرانهی انجام شده در تعمیرات اساسی میتوان به انجام تعمیرات پیشگیرانه و تعمیرات اساسی بر روی باسبارهای 33,11,6 کیلوولت پستهای برق به تعداد 10 عدد، انجام تعمیرات پیشگیرانه بر روی باسبارهای 400 ولت به تعداد 10 عدد، انجام تعمیرات پیشگیرانه بر روی 12 عدد ترانسفورماتور قدرت با توانهای 800 الی 75000 کیلوولت آمپر، انجام تعمیرات پیشگیرانه بر روی چهارعدد از موتورهای کمپرسور پروپان و صادرات گاز با ولتاژ 11 کیلوولت و توانهای 3200و 5700 کیلووات، دو عدد موتور شش کیلوولت پمپهای آمین ترین یک با ولتاژ شش کیلوولت، 150 عدد موتور 400 ولت نواحی چهار و پنج گازی و تعمیرات پیشگیرانه بر روی 14 عدد از سیستمهای منابع تغذیه بدون وقفهها اشاره کرد.
سهم 59 درصدی نیروهای بومی در تبدیل وضعیت استخدامی نیروها در سازمان منطقه ویژه پارس
مدیر منابع انسانی سازمان منطقه ویژه پارس از تبدیل وضعیت750 نیروی پیمانکاری به قرارداد مدت موقت در سازمان منطقه ویژه خبر داد و افزود: بر اساس بخشنامه ابلاغی مقام وزارت نفت و با پیگیریهای ویژه مدیرعامل محترم سازمان منطقه ویژه پارس از دو هزار و689 نفر نیروی پیمانکاری شاغل در سازمان منطقه ویژه 750 نفر از واجدین شرایط در سه گروه اصلی- تخصصی، پشتیبانی- تخصصی و پشتیبانی- عمومی به قرارداد مدت موقت تبدیل وضعیت شدند.
محمد نوروزی فرد گفت: با توجه به ماموریت های سازمان ، که پشتیبانی از تولید از مهمترین آنهاست بیشترین نیروها در گروه پشتیبانی- عمومی و پشتیبانی- تخصصی استخدام شده اند. از مجموع 750 نفر واجدین شرایط تبدیل وضعیت ( ارکان ثالت به قراردادی مدت موقت)، کار ساماندهی نهایی600 نفر از این نیروها به اتمام رسیده است و 150 نفر دیگر از واجدین شرایط نیروهای پیمانکاری که حائز شرایط لازم برای تبدیل وضعیت می باشند در نوبت ساماندهی و تبدیل وضعیت نهایی هستند که بزودی این مهم اتفاق خواهد افتاد.
همایش متخصصان جوان صنعت نفت در منطقه ویژه پارس برگزار شد
سومین گردهمایی متخصصان جوان صنعت نفت با حضور مدیران ارشد صنعت نفت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برگزار شد و در این همایش که با حضور معاونان وزیر نفت و مدیران عامل شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس و جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت در مرکز همایش های خلیج فارس عسلویه برگزار شد، نخبگان جوان صنعت نفت تقدیر شدند.
مشاور جوان وزیر نفت در این همایش با اشاره به روند ارزیابی نخبگان جوان و متخصص صنعت نفت یادآور شد: با تشکیل کمیته ارزیابی، کار بررسی 200 فرم دریافت شده از سوی دبیرخانه مرکزی آغاز شد و این ارزیابی شامل سه مرحله اصلی بود که تمام مراحل آن از سوی اعضای کمیته ارزیابی شامل شش نفر از دبیران کارگروه های تخصصی کانون تفکر جوانان صنعت نفت و چهار نفر از نمایندگان شرکت های فعال در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس انجام شد.
دکتر روح الله تولایی افزود: فرآیند ارزیابی از یک ماه پیش آغاز شده بود و با اعلام فراخوان، 200 فرم ارزیابی دریافت کردیم که از تعداد 160 فرم مورد تایید قرار گرفت.
نیمی از کارکنان پارس جنوبی زیر 35 سال هستند
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در مراسم سومین گردهمایی نخبگان جوان صنعت نفت در جمع جوانان و مدیران ارشد صنعت نفت، نفش جوانان و نخبگان را در توسعه صنعت نفت کشور سازنده و اثرگذار خواند و تصریح کرد: فداکاری و جانفشانی جوانان متعهد از افتخارهای نظام جمهوری اسلامی است. وزیر شهید صنعت نفت، جوان 31 ساله ای بود که با جانفشانی و ایثارگری خود، موجب سرافرازی انقلاب و نظام شد و به بهترین الگو برای جوانان صنعت نفت بدل شد.
مسعود نصوری با بیان اینکه امروز نیمی از کارکنان رسمی شاغل در سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس زیر 35 سال سن دارند، تصریح کرد: جوانان این مرز و بوم توانایی اداره امور در تمامی زمینه های عملیاتی و فنی صنعت نفت را دارند و باید فضای مناسبی برای آنان فراهم کرد؛ امیدوارم گردهمایی نخبگان جوان صنعت نفت و تلاش های انجام شده در این حوزه، راه ورود جوانان به عرصه های مدیریتی صنعت نفت را هموار سازد.
کانون تفکر جوانان صنعت نفت در منطقه ویژه پارس راه اندازی شد
کانون تفکر جوانان صنعت نفت با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در محل ساختمان شهید تندگویان سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس راه اندازی شد. احمد قلعه بانی و جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت مستقر در منطقه ویژه پارس، در حاشیه برگزاری سومین گردهمایی نخبگان جوان صنعت نفت، کانون یاد شده را در ساختمان شهید تندگویان منطقه ویژه پارس، افتتاح و راه اندازی کردند.
کانون تفکر جوانان صنعت نفت به مثابه یک مرکز تخصصی و اتاق فکر، طرح ها و پیشنهادهای علمی و عملیاتی جوانان و نخبگان صنعت نفت را برای توسعه پارس جنوبی ساماندهی خواهد کرد.
در این همایش که با حضور معاونان وزیر نفت و مدیران عامل شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس و جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت در مرکز همایش های خلیج فارس عسلویه برگزار شد، نخبگان جوان صنعت نفت تقدیر شدند.
زمان راه اندازی پنج فاز جدید پارس جنوبی نزدیک است
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نسبت به راه اندازی فازهای 15، 16، 17، 18 و 12 تا پایان سال جاری اظهار امیدواری کرد و افزود: با تلاش متخصصان و توانمندان داخلی، زمان راه اندازی پنج فاز جدید پارس جنوبی نزدیک است. صنعت نفت امروز به متخصصان جوان و اندیشمند خود می بالد و ما شاهد تلاش این عزیزان در تمامی بخش های بالادستی و پایین دستی صنعت نفت هستیم.
احمد قلعه بانی یادآور شد: جوانان متعهد که روزی در جبهه های دفاع مقدس برای حفظ انقلاب و میهن اسلامی از تجاوز دشمنان تلاش می کردند امروز نیز در جبهه اقتصادی کشور برای سربلندی نظام و بالندگی صنعت نفت تلاش می کنند. تلاش جوانان عزیز در تمامی حوزه ها و به ویژه در مناطق عملیاتی صنعت نفت قابل تقدیر است؛ باید زمینه و فضای مناسب را برای رشد و پرورش این عزیزان فراهم کرد.
بازدید سفیر ایران در قطر از پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی
سفیر ایران در کشور قطر به همراه کارشناس روابط عمومی از فازهای 2 و 3 مجتمع دیدن کرد. کارشناس روابط عمومی در این بازدید با اشاره به اینکه پالایشگاه دوم، قدیمیترین پالایشگاه مجتمع میباشد، وضعیت پالایشگاه دوم را برای بازدیدکنندگان شرح داد و افزود: روزانه گاز از دو سکوی سرچاهی برداشت و بهصورت سهفازی شامل گاز، میعانات گازی و آب به وسیله دو خط لوله زیردریایی 32 اینچ به فاصله 105 کیلومتر به خشکی منتقل میشود.
وی پس از تشریح مراحل تصفیه گاز در پالایشگاه دوم اظهار داشت: روزانه گاز تصفیه شده توسط یک خط لوله 56 اینچ وارد شبکه سراسری و میعانات گازی پس از عبور از دو واحد تثبیت میعانات گازی به مخزن ذخیرهسازی جهت صادرات منتقل میشود.
بارگیری اولین تانکر LPG شرکت پالایش گازفجرجم درمحل جدید
مدیرعامل شرکت پالایش گازفجرجم گفت: به دنبال راه اندازی مخازن جدید LPG درشرکت پالایش گازفجرجم،کاربارگیری اولین تانکر LPG به میزان 18 تن درمحل جدید این شرکت با موفقیت انجام شد. جایگاه بارگیری جدید به واسطه داشتن سیستم اطفاءحریق اتوماتیک وسیستم خنک کننده وهمچنین مسدود کننده های اتوماتیک در هنگام بروز نشتی دارای ضریب ایمنی بسیار بالایی نسبت به جایگاه قدیمی است.
رحیم اسلامی افزود: از نظر بهره برداری جایگاه جدید بارگیری محصول LPG در مکانی بسیارمناسب قراردارد ومی توان به صورت همزمان سه تانکر را بارگیری کرد. سالهای متمادی محصول پروپان یا LPG پالایشگاه در مخازن ذخیره قدیمی که تقریبا" حدود 35تن ظرفیت دارند ذخیره می شد وتوسط تانکرهای مخصوص حمل LPG به نقاط مصرف فرستاده می شد که با توجه به افزایش تعداد تانکرها ومسائل ایمنی محل بارگیری به بیرون از محوطه فرآیندی منتقل کرد.
مجتمع گاز پارس جنوبی از بزرگترین شرکتهای پالایشی جهان است
دکتر آلکساندر کپیلوف، پژوهشگر و استاد دانشگاه علوم تاتارستان روسیه ضمن بازدید از فازهای 4 و 5 مجتمع گاز پارس جنوبی اظهار داشت: این مجتمع هم از نظر تولید و هم وسعت یکی از بزرگترین شرکتهای پالایشی جهان است.
وی گفت: من در حال حاضر تنها بخشی از این شرکت عظیم را دیدهام و چیزی که دیدهام نشان میدهد آیندهی رو به رشدی در اینجا وجود دارد. شاید یکی از نقاط قوت این منطقه این است که به خاطر سیاستگذاریهای خوبی که شده مجتمعهای پتروشیمی نیز کنار پالایشگاههای گازی ایجاد شدهاند و این در رونق فعالیتها در منطقه تاثیر بهسزایی داشته است.
آلکساندر کپیلوف در ادامه در خصوص همکاریهای انجام شده مابین آکادمی علوم تاتارستان و وزارت نفت خاطرنشان کرد: آکادمی علوم تاتارستان مدت زیادی است که با وزارت نفت همکاری دارد. انستیتوی ونوس که زیرمجموعهی آکادمی علوم تاتارستان است از سال 2000 میلادی با پژوهشکدهی صنعت نفت همکاری داشته است و من در این مدت رفت و آمدهای زیادی به ایران داشتهام.
نظر شما