پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۷ آبان ۱۳۹۱، ۱۰:۲۷

محمدپور:

حل مشکل ریزگردها در کوتاه مدت امکان پذیر نیست/ روزهای بحرانی همدان افزایش یافته است

حل مشکل ریزگردها در کوتاه مدت امکان پذیر نیست/ روزهای بحرانی همدان افزایش یافته است

ملایر - خبرگزاری مهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: حل مشکل ریزگردها در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی محمدپور عصر سه شنبه در سمینار بین المللی مدیریت مناطق خشک و نیمه خشک با محوریت ریزگردها و آثار زیان بار آن در اکوسیستم‌های طبیعی یکی از مهمترین مشکلات کشورها را مسائل زیست محیطی به ویژه طوفان و ریزگردها برشمرد.

وی افزود: اگر برای مسائل زیست محیطی راه‌حل درستی ارائه نشود این امر به بحرانی بزرگ در آینده تبدیل خواهد شد.

حفاظت از محیط زیست و حل مشکلات زیست محیطی وظیفه همه آحاد جامعه است

وی با اشاره به اینکه حفاظت از محیط زیست و حل مشکلات زیست محیطی وظیفه همه آحاد جامعه است، گفت: در این زمینه مسئولان و مردم باید توجه ویژه داشته باشند و برگزاری برنامه‌های آموزشی، سمینارها و نشست‌های تخصصی و استفاده از نقطه نظرات کارشناسان کشورهای مختلف در این زمینه اثرگذار خواهد بود.

وی عنوان کرد: تا رسیدن به توسعه پایدار در محیط زیست فاصله زیادی وجود دارد که در این راستا تا زمانیکه نگاه مسئولان و مردم اصلاح نشودهیچ تغییری در کاهش آلودگی و کاهش اثرات زیست محیطی محقق نمی شود که حل این مسئله به تصمیم گیری قوای سه گانه و مسئولان امر در کشور بستگی دارد.

وی به وقوع طوفان‌های بزرگ در سال‌های اخیر در مناطق مختلف دنیا اشاره کرد و افزود: این حوادث طبیعی مشکلات اقتصادی و اجتماعی و به تبع آن آسیب‌های بهداشتی و امنیتی را به همراه داشته است و مسئله گرد و غبارو ریزگردها نیز در این زمینه طی سال‌های اخیر گریبان‌گیر جوامع شده است.

بیماری‌های عفونی و تنفسی در پی وقوع پدیده ریزگردها افزایش یافته است

وی عنوان کرد: ریزگردها که از کشورهای دیگر شروع شده و به ایران رسیده است در سال‌های اخیر باعث بروز انواع مشکلات در کشور شده که می‌توان از بزرگترین این مشکلات به بیماری‌های عفونی و تنفسی در استان‌های مختلف اشاره کرد.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: علت این ریزگردها کاهش باران، تغییرات اقلیمی، کم شدن پوشش گیاهی، زیاد شدن بیابان‌ها و بروز خشکسالی‌هااست که از کشورهای عراق شروع شده و آثار زیان بار آن در 24 استان کشور ایران نیز رخ داده است.

وی عنوان کرد: در این راستا نیز دبیرخانه ملی و منطقه‌ای مقابله با پدیده گردوغبار در سازمان محیط زیست شروع به کار کرده و بحث آسیب‌های این پدیده را با همکاری سایر دستگاه‌ها دنبال می‌کند.

حل مسئله ریزگردها نیازمند اختصاص اعتبارات کافی است

وی به اقدامات انجام شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: حل مسئله ریزگردها در کوتاه مدت امکان پذیر نیست و باید برای حل این مشکل سال‌های زیادی برنامه ریزی انجام گیرد و اعتبارات زیادی برای این امر اختصاص پیدا کند.

محمدپور به برنامه‌های سازمان محیط زیست در این زمینه اشاره کرد و گفت: در این راستا نیز اقدامات خوبی انجام شده که مهمترین آن عملیات مالچ‌پاشی به مقدار 500 کیلومتر در شهر کربلا به عنوان پایلوت، بیابان زدایی یک میلیون هکتاری در کشور عراق توسط کشورمان به مدت پنج سال، برگزاری دوره‌های آموزشی در استان‌های مختلف، نصب ایستگاه‌های آنلاین برای اندازه‌گیری ریز گردها در استان‌ها بوده است.

وی در ادامه افزود: در سطح ملی نیز برای کاهش گرد وغبار اقداماتی انجام و وظایف دستگاه‌ها مشخص شده است.

عملیات تثبیت شن‌های روان به کاهش پدیده گرد و غبار کمک می کند

وی گفت: این اقدامات شامل تثبیت شن‌های روان، ارتقا مدیریت آب وهوا، مراقبت از بیماران، نصب تجهیزات لازم، احیای تالاب‌ها، ارائه خدمات پشتیبانی واقلام مورد نیاز استان‌های تحت تاثیر، انجام مذاکرات و استفاده از توان علمی کارشناسان دیگر کشورها، ایجاد پورتال ملی گرد وغبار و هماهنگی با وزارت کشور، افزایش میزان فضای سبز و افزایش میزان مناطق حفاظت شده بوده است.

محمدپور به اقدامات انجام شده در استان همدان نیز اشاره کرد و گفت: در راستای حفاظت از محیط زیست در استان همدان در سال‌های اخیر اقدامات خوبی از قبیل احیای زیستگاه‌ها، سامان دهی مناطق حفاظت شده، افزایش مناطق حفاظت شده از سه منطقه به شش منطقه، ممنوع کردن شکار در تالاب‌ها و تجهیز بیشتر ادارات به پورتال اندازه گیری ذرات معلق انجام شده است.

روزهای هشدار بحرانی در استان همدان افزایش یافته است

وی گفت: از سال 88 به بعد نیز طبق اندازه‌گیری دستگاه‌های مجهز استان، روزهای هشدار بحرانی در استان زیاد بوده است.

وی بر مشارکت مردم درحفاظت از محیط زیست تاکیدکرد و گفت: برای افزایش فرهنگ زیست محیطی آموزش‌ها باید از دوران مهدکودک و دبستان شروع شود.

دبیر کارگاه آموزشی و نشست بین المللی دانشگاه ملایر نیز از برگزاری نخستین کارگاه آموزشی و نشست بین المللی مناطق خشک و نیمه خشک به مدت سه روز در دانشگاه ملایرخبر داد.

پروفسور"ویکتور اسکوایرز" در ملایر سخنرانی می کند

محمد بشیر گنبدی اظهار داشت: کارگاه مدیریت مناطق خشک و نیمه خشک با محوریت ریزگردها و آثار زیانبار آن در اکوسیستم های طبیعی به مدت سه روز با حضور پروفسور "ویکتور اسکوایرز" بوم شناس برجسته کشور استرالیا و جمعی از استادان برجسته کشور در دانشگاه ملایر برگزار می شود.

بشیرگنبدی آثار زیانبار ریزگردها در اکوسیستم های طبیعی، تغییرات اقلیمی یا افسانه و مدیریت دام در مناطق خشک و نیمه خشک را از محورهای این کارگاه آموزشی و نشست بین المللی عنوان کرد.

وی اضافه کرد: استادان برجسته کشوری در این سه روز، سخنان و مقاله های خود را در راستای محورهای تعیین شده در کارگاه آموزشی و نشست بین المللی مطرح می کنند.

کد خبر 1737631

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha