پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۴ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۲۰

هاشمی رفسنجانی:

ناتوانی در معرفی اسلام ناب یکی از مشکلات امروز جامعه است

ناتوانی در معرفی اسلام ناب یکی از مشکلات امروز جامعه است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضعف اصلی سوءبرداشت از دین را در شیوه غلط معرفی اسلام خواند و تصریح کرد: یکی از مشکلات امروز جامعه، ناتوانی در معرفی اسلام ناب و بی‌پیرایه به جوانان و پاسخگویی به سؤالات نسل تحصیلکرده و باسواد است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و هنر در پاسخ به سؤال یکی از حاضرین در مورد دلایل دین‌گریزی و دین‌ستیزی در برخی جوامع، با اشاره به نقش عقلانیت در معرفی اسلام تأکید کرد: عده‌ای نمی‌خواهند اسلام بی‌پیرایه و واقعی به جهان معرفی شود.

وی افزود: برای معرفی دین اسلام باید پرده ریا، تظاهر به دین و زهدفروشی را کنار بزنیم و از شعاری زندگی کردن پرهیز کنیم.

هاشمی رفسنجانی افزود: اسلام دین خاتم است و باید خود مردم تا قیامت با اتکاء به پایه‌های اصلی دین یعنی قرآن، سیره معصومان و سنّت، هدایت شوند، زیرا مردم با ارزش‌ها و اعتقادات دینی رشد کرده‌اند و از اعتقادات خود دست برنمی‌دارند و این مسئله جز با تکیه بر عقل امکان‌پذیر نیست و اگر براساس عقلانیت عمل کنیم، در واقع به دستور دین عمل کرده‌ایم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه نگرانی اصلی، ممانعت از حاکم شدن عقلانیت بر امور است و آن را سرکوب و متهم می‌کنند، گفت: اولین سوره نازل شده در قرآن اشاره به علم و عقل دارد و مطمئناً افرادی که با عقل و فهم و درایت، به این آیات و روایاتی که در کتاب‌های مرجعی همچون اصول اربعه آمده توجه کنند، بهره بیشتری نصیب آنها خواهد شد و به نقش اصلی عقلانیت و تأثیر آن در شناساندن دین اسلام پی خواهند برد.

هاشمی رفسنجانی، ضعف اصلی سوءبرداشت از دین را در شیوه غلط معرفی اسلام خواند و تصریح کرد: یکی از مشکلات امروز جامعه، ناتوانی در معرفی اسلام ناب و بی‌پیرایه به جوانان و پاسخگویی به سؤالات نسل تحصیلکرده و باسواد است.

هاشمی رفسنجانی ضمن توصیه به پرهیز از افراط و تفریط در جامعه گفت: جامعه تحصیلکرده و دانشمند هیچ‌گاه دچار افراط و تفریط نمی‌شود.

وی تأکید کرد: باید عقلانیت را همه جا به عنوان هم‌ردیف با شرعیت مطرح کنیم و در زمان حضرت حجت(عج) منتظران باید به حدّی از بلوغ فکری و عقلی رسیده باشند که دیگر نیازی به جنگ و نزاع نباشد.

در ابتدای این دیدار آقایان مقیسه، مسئول پژوهشگاه فرهنگ و هنر، میرلوحی، دکتر فرحبخش دارابی، جعفری‌سرشت، الوادری، هر کدام جداگانه به معرفی فعالیت‌های خود در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و بیان مشکلاتشان پرداختند و در پایان ارائه رهنمود و ارشادات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را برای پیشبرد اهدافشان خواستار شدند.

کد خبر 1743671

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha