۵ مهر ۱۳۸۴، ۱۰:۲۳

چهره هاي ماندگار موسيقي مقامي خراسان (2)

مرد عرفان و طريقت

مرد عرفان و طريقت

استاد صادق محمد درپور، هنر آواز را از طبيعت بكر و دست نخورده باخزر آموخت و چون مردان طريقت، به كمال روح انديشيد، و بعدها در جان دلسوختگان، آتش حقيقت افروخت.


استاد صادق محمددرپور

به گزارش خبر نگار گروه فرهنگ و هنر "مهر" در مشهد، استاد "صادق محمد درپور" در سال 1310 در روستاي (كلاته يادگار اولياء)  چشم به جهان گشود. استاد درپور در 5 سالگي  با موسيقي آشنا شد. در ابتدا سرلوحه  فعاليت هايش ، هنر " آواز" بود، اما به تدريج  به "دوتار" علاقه مند شد و به گفته خودش "تنها به شوق طريقت  74 سال از عمرش را نواخته و خوانده است .

 او از كساني است كه تنها بعد از انقلاب درحدود 8 امتياز و مقام را در سطح خاورميانه به خود اختصاص داده و دربيشترين جشنواره ها به عنوان نوازنده برتر شناخته شده است .

 

"استاد صادق محمد پور" معتقد است : وقتي مي نوازم ، حس من با دو تار يكي مي شود ، يك تن واحد مي شود عشق ،عشقي كه با تمام وجودم مي نوازم .

 

گفتني است تاكنون كشورهاي متعددي از اين هنرمند  دعوت  به عمل آورده تا در آنجا  به اجراي برنامه بپردازد، اما به دليل مانع تراشي و يك سونگري بعضي از دوستان و آشنايان، استاد اين دعوت ها را ناديده گرفته و تنها به آلمان  سفر كرده است .

 

وي درباره سفرهايش  مي گويد: همراه با محمد رضا درويشي به آلمان رفتم و در آنجا از من خواستند  تا دقايقي  را درباره رسالت پيامبر برايشان سخن بگويم ، چون مردم آنجا بسيار مشتاقند تا درباره طريقه قادريه و نقشبنديه چيزي بدانند .

 

"استاد درپور" كه علاقه مفرطي  به موسيقي عرفاني دارد، در اغلب كنسرت هاي خود، دقايقي را در بيان مضامين مختلف ديني مي پردازد .

 

او هدف خود را صرف ترويج عرفان در زندگي روزمره مردم مي كند و معتقد است كه نبايد از شاگردي كردن فاصله بگيرد .

 

"استاد صادق محمد  درپور" به حمايت مسئولين  از موسيقي اعتقادي ندارد و مي گويد : ايران وطن ماست  و ما وظيفه داريم برايش زحمت بكشيم و نبايد گله كنيم .

 

 

 

کد خبر 193530

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha