به گزارش خبرنگار مهر، در این آیین که ظهر روز چهارشنبه در پل تاریخی هفت چشمه اردبیل برگزار شد، جوانان گذشتن از روس آب یا پریدن از روی نهر به پاکی و تحکیم محبت و دوستی تاکید کردند.
این مراسم طی سال های اخیر با استقبال قابل توجه شهروندان اردبیلی مواجه شده و امسال نیز جمع کثیری از مردم در این آیین سنتی شرکت کردند.
بر اساس یک سنت دیرینه در این رسم مردم و بویژه دختران و پسران جوان برای پریدن یا عبور از روی آب به کنار نهرها میرفتند و از روی آب جاری می گذشتند تا کینه و ناپاکی را از خود دور کرده و زلالی و پاکی را از آب به ارمغان ببرند.
اصلی ترین فلسفه این آیین تحکیم دوستی، مودت، دیدار دوستان و آشنایان و هم صحبتی با آنها در این روز و جشن بزرگ بوده است، زیرا برای اجرای این آیین و پریدن از روی آب جاهایی انتخاب میشد که عرض نهر کمتر باشد، بنابراین در چنین محلهایی ازدحام و کثرت جمعیت بی سابقه می شد.
این ازدحام و کثرت جمعیت سبب می شد که هر کسی دوستان و آشنایان خود را ملاقات کرده و پس از روبوسی و تبریک چهارشنبه سوری، هم صحبت و هم کلام شوند.
آیینها و آداب و رسوم شب و روز چهارشنبه سوری و یا سایر جشنها و اعیاد ملی و مذهبی در مناطق مختلف استان اردبیل به مانند سایر مناطق و استانهای کشور، اندکی با هم متفاوت بوده اما ریشه و کاربرد همه آنها یکسان و هم رنگ است.
همچنین مراسم و آیین "سو اوستی" در سایر مناطق و شهرهای استان بویژه در کنار رودخانه ها و نهرهای آبا برگزار شد.
نظر شما