به گزارش خبرنگار مهر، سالهاست که روزهای 13 فروردین ماه هر سال مردم بعد از گذران چندین روز تعطیلی سال نو مهمان طبیعت می شوند و این روز را که به نام روز طبیعت در تقویم رسمی کشور ثبت شده است در فضایی بیرون از خانه و معمولا در مکان های سبز و با صفا سپری می کنند.
فلسفه اصلی و حیاتی نامگذاری روزها در تقویم کشور بیشتر در راستای فرهنگ سازی در بین اقشار مختلف مردم برای حفاظت از آن است ولی آنچه که در سالهای گذشته بعد از روز طبیعت در سراسر کشور مشاهده می شود این است که مردم نه تنها در این روز دوست دار طبیعت نیستند که حتی باعث آلودگی های شدید نیز برای محیط زیست می شوند.
اطلاعیه های متعدد، برنامه ها و نشست های مختلف، اطلاع رسانی های گسترده و تمامی اقدامات دیگر در طول سالهای اخیر همواره قبل از روز 13 فروردین از سوی سازمان ها و مسئولان مربوطه برای حفاظت بهتر مردم از طبیعت در این روز صورت می گیرد ولی در اکثر موارد آنچه در نتیجه باقی می ماند با انتظارات فاصله بسیار دارد.
هر ساله بعد از روز 13 فروردین ماه طبیعت و مکان های دیدنی و طبیعی سراسر کشور به ویژه مناطق گردشگر پذیر در استان های همچون کردستان مملو از زباله های است که مهمانان این صاحب خانه حرمتش را نادیده می گیرند و به همین دلیل است که نه تنها روز طبیعت روزی برای ارج نهادن به این نعمت بی پایان خداوندی نیست که حتی به روزی برای ضربه زدن به طبیعت نیز تبدیل می شود.
در کنار زباله های مختلف که گردشگران روز طبیعت از خود بر جای می گذارند پدیده دیگری نیز طی چند سال اخیر حداقل در کردستان رشد قابل توجهی داشته و آن هم آتش روشن کردن مهمانان طبیعت برای پخت و پز است که هر چند وقت یک بار این آتش ها به جان جنگل ها می افتد و خسارت های جبران ناپذیری را به دنبال دارد.
علیرغم همه تبلیغات و اطلاع رسانی ها و در حالی که مردم خود نیز به اهمیت ویژه محیط زیست واقف هستند ولی همچنان حفاظت از طبیعت به ویژه در روز 13 فروردین ماه نیازمند فرهنگ سازی بهتر است و همگان باید تلاش کنند تا این روز به معنی واقعی کلمه به روزی برای حفاظت و نگهداری از طبیعت تبدیل شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برنامههای امسال ادارات محیط زیست استان در تعطیلات نوروز برای حفاظت از عرصههای طبیعی استان مقفاوت از گذشته بود و به همین دلیل در ایام نوروز امسال چندین برابر سالهای گذشته برنامه رادیویی و تلویزیونی در خصوص حفاظت از عرصههای طبیعی استان برگزار شد.
ناصح قادری با اشاره به تدارک صورت گرفته در راستای حفاظت از محیط زیست در روز 13 فروردین ماه گفت: از امروز تا پایان روز 13 فروردین هم 60 نفر از کارشناسان محیط زیست استان در برنامههای رادیو و تلویزیون مرکز استان حضور پیدا میکنند و توصیههای لازم در رابطه با حراست و حفاظت از محیط زیست را به عموم گردشگران ارائه میکنند.
وی با اشاره به اینکه انتظار می رود که امسال حفاظت بهتری از محیط زیست در روز طبیعت در استان کردستان صورت گیرد، بیان کرد: مردم همواره در برنامه های مختلف محیط زیست مشارکت خوبی دارند و انتظار می رود که در سال جاری نیز در روز طبیعت شاهد این همکاری از سوی آنها باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: برای رعایت موارد زیست محیطی اطلاع رسانی گسترده ای توسط کارشناسان محیط زیست در استان صورت گرفته است و مردم نیز برای حفاظت بهتر از منابع طبیعی و محیط زیست توجیه شده اند.
وی بیان کرد: خوشبختانه در سال گذشته در استان کردستان و با توجه به همکاری و مشارکت خوب مردم میزان زباله به جا مانده در روز 13 فروردین نسبت به سال 90 کاهش مناسبی داشت که امیدواریم امسال نیز این روند ادامه داشته باشد.
وی از مردم خواست در روز 13 فروردین، از رها کردن پلاستیک و زباله در طبیعت و روشنکردن آتش خودداری کنند و در صورت آتش روشن کردن هم حتما بعد از خروج از محل استقراشان با آب آن را خاموشش کنند تا خسارت زیادی به محیط زیست و منابع طبیعی وارد نشود.
نظر شما