۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۴:۵۳

نهمين همايش ملی خليج فارس در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد

نهمين همايش ملی خليج فارس در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد

نهمين همايش ملی خليج فارس امروز، 16 ارديبهشت‌ماه، از سوی مركز گردشگری علمی ــ فرهنگی دانشجويان ايران در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز به كار كرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نهمين همايش ملی خليج فارس دوشنبه، 16 ارديبهشت‌ماه، توسط مركز گردشگری علمی ــ فرهنگی دانشجويان ايران با حضور محمدحسين يادگاری، رئيس جهاد دانشگاهی، عليرضا زجاجی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، قديری ابيانه، كارشناس سياسی و نسرين معظمی كارشناس حوزه خليج فارس در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد. در  اين مراسم محمدحسين يادگاری، رئيس جهاد دانشگاهی گفت: بايد رويان‌های مختلفی در زمينه علوم انسانی، فنی و مهندسی و هنر در جهاد دانشگاهی شكل گيرد.

بابك ارسيا، سرپرست مركز گردشگری علمی ــ فرهنگی دانشجويان ايران ديگر سخنران اين همايش بود. وی برگزاری همايش‌های علمی و گردهمايی‌های با محوريت خليج فارس را ضرورتی اجتناب‌ناپذير برای امتداد بخشيدن به گرد‌آمده‌های استوار تاريخی درباره خليج فارس برای مردمان امروز و آينده دانست.

وی با بيان اينكه جراحی‌ها و حقيقت نمايی‌های تاريخی و پرداختن به مسائل امروز خليج فارس از جنبه‌های مختلف آن همانند مسائل زيست محيطی، گردشگری، ويژگی‌های و شاخصه‌های فرهنگی، اجتماعی و .... موجب نهادينه شدن هر چه بيشتر مفهوم تاريخی، جغرافيايی و امروزين خليج فارس بر يادها خواهد بود، اظهار كرد: اين شفاف‌سازی‌ها، پافشاری‌های عالمانه و نشر يافته‌های نو و مستند باعث تشخيص سره از ناسره و يافتن واقعيت است.

وی به فعاليت‌های مركز گردشگری علمی ـ فرهنگی دانشجويان ايران در حوزه خليج فارس اشاره و عنوان كرد: اين مركز در راستای مسائل طرح شده و با شناخت جايگاه و موقعيت گذشته و درك مسائل امروز در حوزه خليج فارس تلاش كرده‌ تا شناخت، دانش و بينش عميق نسبت به تحولات رخ داده در گذشته خليج فارس با استفاده از ديدگاه‌ها و رويكردی علمی به وجود آورد.

رئيس مركز گردشگری علمی ــ فرهنگی دانشجويان ايران ادامه داد: اين شناخت‌ها موجب می‌شود هم ميراث تمدنی اين منطقه حفظ شود و هم شرايط تحقيق و پژوهش برای رشته‌های مختلف دانشگاهی درباره خليج فارس مهيا شود.

ارسيا از اضافه شدن بخش توريسم سلامت به نهمين همايش ملی خليج فارس خبر داد و اظهار كرد: 37 استاد برجسته نزديك به 500 مقاله را در محورهای ابعاد سياسی ــ اجتماعی خليج فارس، اقتصاد و انرژی خليج فارس، جغرافيا و محيط زيست خليج فارس، تاريخ و باستان شناسی خليج فارس و فرهنگ، هنر و معماری خليج فارس مورد بررسی قرار دادند.

وی ميزان مقالات ارسال شده به بخش سياسی و اجتماعی را 31 درصد، بخش گردشگری 26 درصد، جغرافيا و محيط زيست 16 درصد، تاريخ و باستان شناسی 18 درصد، اقتصاد و انرژی 8 درصد و فرهنگ و معماری را 4 درصد معرفی كرد.

نهمين همايش ملی خليج فارس با سخنرانی نسرين معظمی پيرامون «از تجارت مرواريد تا توليد نفت» ادامه يافت و سپس تا بعدازظهر امروز با ارائه پنل و مقالات مختلف به كار خود ادامه می‌دهد.

برگزاری پنل های تخصصی با عناوینی چون؛ ابعاد سیاسی - اجتماعی خلیج فارس، محیط زیست، تاریخ و بازرگانی در خلیج فارس، توریسم سلامت در خلیج فارس، جغرافیا و گردشگری در خلیج فارس و فره، هنر و معماری در خلیج فارس از موضوعاتی که استاد و پژوهشگران برجسته حوزه جغرافیای سیاسی و تورسیم و سلامت و..تا پایان امروز در این همایش به آن خوهند پرداخت.

مراسم اختتاميه اين همايش نيز از ساعت 18 و با سخنرانی ایمانی معاون آموزشی جهاددانشگاهی  آغاز می‌شود. در پایان این مراسم ضمن تقدیر از برگزیدگان و اهدای قلم خلیج فارس به آنان از کتاب همایش که در دو جلد مجموعه و تالیف شده است رونمایی خواهد شد.

کد خبر 2048613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha