وی با بیان اینکه 50 سال پیش در چنین روزهایی نهضت بزرگ امام عزیزالشان آغاز شد افزود: نهضت 15 خرداد که نقطه عطفی شد در تاریخ این سرزمین ، 15 خرداد سال 42 که امام آن را سرآغاز نهضت انقلاب اسلامی می دانستند، روزی بود که عزای عمومی اعلام شد، این روز بسیار ارزشمند و مهم است، در آن روز اگر بخواهیم کوتاه تحلیل کنیم جهان ما و جامعه ما به گونه ای بود که کمتر تصور می شد یک انقلاب جهت اهداف دینی شکل بگیرد.
سید حسن خمینی ادامه داد: بعد از فوت آیت الله بروجردی حکومت احساس می کرد در مرجعیت شیعه مشکل به وجود آمده، علاوه بر آن حکومت بعد از کودتای 28 مرداد خود را تثبیت کرده بود و حوزه علمیه دارای رکود بود، همواره امام آن روزها را روزهای تلخ سکوت حوزه ها و متدینین می دانست، ارتباط دولت امینی به غربی ها و آمریکایی ها توانسته بود پیوندهای خود را برقرار کند، از روی دیگر جریان چپ هرگونه حرکت دیندارانه را نوعی ارتجاع و عقب گرد می دانست.
وی افزود: من به بعدی از امام(ره) اشاره می کنم که این بعد در درون خودش تمام تحلیل حادثه را دارد. آن چیزی که امام را به این عرصه وارد کرد و امام با اتکا به آن حرکت خود را آغاز کرد، امید به خدا، امید به فردا و اصل امید بر دل ها بود.
حسن خمینی با بیان اینکه ما در زندگی امام(ره) هرجا نگاه کنیم امید به خداوند متعال را بزرگترین نقطه و بزرگترین کانون زندگی می یابیم، افزود: ماه رجب است، ما خدا را با امید خطاب می کنیم. امام(ره) در شرایطی علم دینداری را بلند کرد که در دنیا می گفتند خداوند مرده، دین از بین رفته و دوره این سخنان تمام شده، نه غربی ها دین را در عرصه اجتماع تاثیر می دادند نه شرقی ها برای دین ارزشی قائل بودند.
وی ادامه داد: خدا رحمت کند شهید مرتضی مطهری را، بعد از اینکه از پاریس بر می گردند از ایشان می پرسند امام(ره) را چگونه دیدید؟ می گوید او را دیدم چهار ایمان داشت: ایمان به خدا، ایمان به راه خودش، ایمان به مردم خودش و ایمان به هدفش.
حسن خمینی با بیان اینکه در تمام پیام های امام(ره) و سخنان ایشان امید موج می زند افزود: در تمام این فراز و فرودها آن چیزی که در درون خودش مطمئن می کند امید به فردا و امید به خداست.
وی افزود : در روزی که امام(ره) به دستگیر شد، نهضت در 15 خرداد به مرحله ای رسید که امام(ره) را گرفتند و جلسات و سخنرانی های امام(ره) را به هم می زدند و یک سال در ترکیه سخت ترین دوره زندگی امام(ره) بود به طوری که اجازه تلبس به لباس روحانیت نمی دادند ولی امام(ره) به آینده امید داشت.
سید حسن خمینی با اشاره به اینکه آن روزی که فتح و ظفر رخ نمود، ایمان باعث شد امام(ره) دچار غرور نشود، افزود: نمونه اش این است که وقتی خرمشهر آزاد شد امام گفت "خرمشهر را خدا آزاد کرد"، من و شما کاره ای نیستیم، اگر خدا اراده کند هر آن چه مدنظر اوست رخ می دهد، ماه رجب ماه امید است و درس امام (ره) برای ما در طول زندگی خودمان آنچیزی که در نقطه نقطه جان می توانیم اتکا کنیم و آن امید به خداست.
وی ادامه داد: آن چیزی که انسان ها را در شرایط سخت بر مدار اعتدال نگاه می دارد امید به خداست، من قصد اطاله کلام ندارم فقط اشاره کنم به حادثه این ماه که آن انتخابات است، امیدواریم با لطف الهی به مسئولیت خودمان عمل کنیم.
نظر شما