پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۰ تیر ۱۳۹۲، ۱۱:۱۷

رونمایی از کتاب «هورامه» -2؛

در مدیریت فرهنگی باید آرمانگرایی را با واقعگرایی ترکیب کرد

در مدیریت فرهنگی باید آرمانگرایی را با واقعگرایی ترکیب کرد

مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان گفت: در حوزه مدیریت فرهنگی، ما چاره‌ای نداریم و بلکه وظیفه داریم که آرمانگرایی را با واقعگرایی ترکیب کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمايی از کتاب «هورامه» نوشته با حضور نویسنده جوان یاسر یسنا، عصر روز یکشنبه 9 تیر با حضور محمدرضا بایرامی، قاسمعلی فراست و محمدعلی علومی در سرای داستان بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد.

علومی: زبان کتاب «هورامه» شاعرانه است

محمدعلی علومی داستان‌نویس در این نشست در سخنانی کوتاه ضمن عرض تبریک به یسنا به خاطر نگارش داستان این کتاب به «زبانی بسیار شاعرانه و زیبا» در عین حال انتقادهایی هم به رمان او وارد کرد و از جمله گفت: «هورامه» در برخی جاها تعادل خود را در تناسب ساختاری از دست داده است یعنی مثلاً یک ماجرا غلبه پیدا کرده است بر ماجراهای دیگر.

در ادامه این برنامه محمد حسنی مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان نیز گفت: اگر نتیجه انتشار کتاب «هوارمه» این باشد که آقای یسنا ادبیات را جدی بگیرد، فوق‌العاده است چرا که به نظر بنده او استعداد خوبی در حوزه داستان‌نویسی دارد و باید به فکر رسیدن به قله‌های خیلی بلندتری باشد.

وی همچنین از غنای ادبیات ایران گفت و اینکه آثار ما باید ترجمه و در جهان منتشر شود و لزومی ندارد که ما شبیه خارجی‌ها شویم چرا که اساساً قصه‌گویی مالِ ایرانی‌ها است و ما باید آن را احیا کنیم.

مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی همچنین از انتشار برخی دیگر از آثار نویسندگان جوان که برخی از آنها هم اکنون در دست نگارش است و برخی مراحل نهایی چاپ را طی می‌کند، در آینده نزدیک و از سوی این بنیاد خبر داد و تاکید کرد: تازه قلم‌ها جایگاه خاصی نزد ما دارند و وظیفه ماست که از آنها حمایت کنیم.

حسنی: در حوزه مدیریت فرهنگی باید آرمانگرایی را با واقعگرایی ترکیب کرد

حسنی با بیان اینکه ادبیات داستانی یک امر خطیر است و باید آن را جدی گرفت، افزود: در حوزه مدیریت فرهنگی، ما چاره‌ای نداریم و بلکه وظیفه داریم که آرمانگرایی را با واقعگرایی ترکیب کنیم و این دو را با هم پیش ببریم؛ هر کجا ضربه خورده‌ایم یا افراط کرده‌ایم یا تفریط کرده‌ایم.

این مدیر حوزه فرهنگی یادآور شد: تجربه 10، 15 ساله من در حوزه مدیریت فرهنگی نشان می‌دهد که باید تولید را جدی بگیریم. متاسفانه ما بعضاً گرفتار روزمرگی‌ها و حرکت‌های نمایشی و بی‌ثمر شده‌ایم. اگر تمرکز ما روی تولید برود کارهای حاشیه‌ای را کنار بگذاریم، هم مخاطب راضی خواهد بود و هم جامعه.

وی با بیان اینکه مخاطب‌شناسی ما در حوزه‌های فرهنگی با اشکال مواجه است، ابراز امیدواری کرد تولیدکننده فرهنگی از این پس پشت‌گرم به این باشد که اثرش مخاطب جهانی پیدا می‌کند.

یسنا: کتاب من نه سفرنامه است نه خاطره‌نویسی

در ادامه آئین رونمايی از کتاب «هورامه»، یاسر یسنا نویسنده این کتاب در سخنان کوتاهی با قدردانی از برگزاری این مراسم، گفت: کتاب «هورامه» نوشته 4 سال پیش و یا بیشتر است و قطعاً اگر امروز می‌خواستم بنویسمش، طور دیگری می‌شد. نکته دیگر اینکه این کتاب نه سفرنامه است و نه خاطره‌نویسی، این داستان کاملا تخیلی است، ولی چه بسا یکی از صدها داستان ناشنیده و ناگفته‌ای باشد که در جریان عملیات خیبر اتفاق افتاده و شخصیت‌های آن کشته شده‌اند.

در پایان این مراسم و پس از قرائت بخش‌هایی از مقدمه کتاب «هورامه» توسط نویسنده آن، این اثر با حضور بایرامی، فراست، علومی و حسنی رونمایی شد.

کد خبر 2087450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha