به گزارش خبرنگار مهر، کلاس آموزشی با موضوع پیشگیری و کنترل بیماری سل پیش از ظهر دوشنبه به همت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری با حضور کارشناسان واحد بیماری های مراکز بهداشت و درمان شهرستان ری برگزار شد.
دکتر فاطمه تاجیک در این جلسه آموزشی در خصوص روش های تشخیص بیماری سل، اقدامات مورد نیاز برای فرد بیمار و خانواده او، تستهای تشخیصی مطالبی را عنوان کرد.
وی بیان داشت: سل یک بیماری واگیردار عفونی است که متأسفانه یک سوم مردم جهان به این بیماری آلوده هستند و بیش از 90 درصد آن در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد.
میکروب سل در بدن بسیاری از افراد وجود دارد
کارشناس مسئول واحد مبارزه و پیشگری از بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری افزود: میکروب سل در بدن بسیاری از افراد وجود دارد، اما آنها مبتلا به بیماری سل فعال نیستند، این بیماری در کشورهای جهان سوم از معضلات بهداشتی است و در مناطقی از کشور ما نیز شایع است.
وی تصریح کرد: بیماری سل مشابه سرماخوردگی از راه هوا منتقل می شود، فقط افرادی که مبتلا به سل ریوی هستند، قابلیت انتقال بیماری به دیگران را دارند، این افراد از طریق سرفه، عطسه، صحبت، بزاق، خندیدن یا آواز خواندن، میکروب بیماری را که تحت عنوان باسیل شناخته می شود در هوا پخش می کنند و زمانی که فرد سالم، هوای حاوی میکروب را استنشاق می کند، آلوده می شود، ولی بیمار نمی شود.
بیماری سل تنها به واسطه تماس طولانی مدت و نزدیک منتقل می شود
دکتر تاجیک ادامه داد: خوشبختانه این بیماری تنها به واسطه تماس طولانی مدت و نزدیک فرد سالم با فرد بیمار منتقل می شود و مهم ترین عامل خطر انتقال بیماری، خانه های کوچک و پرجمعیت و همه مکانهای پرازدحام است.
وی در ادامه با اشاره به لزوم کنترل بیماری سل در افراد دیابتی گفت: از آنجایی که مقاومت بدن در افراد مبتلا به دیابت پایین می آید، امکان ابتلا به بیمایهای مختلف از جمله سل در این گروه بسیار زیاد است.
این کارشناس اضافه کرد: بنابراین وجود یک فرد دیابتی در خانواده فرد مسلول یا وجود هر علامتی که کادر بهداشتی را به این بیماری مشکوک کند در دیابتی ها باید با دقت بیشتری پیگیری شود.
نظر شما