پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۳۰ تیر ۱۳۹۲، ۸:۰۷

گزارش خبری/

خطرات سیل همچنان بیخ گوش دشتستانی‌ها / لزوم اجرای راهکارهای پیشگیرانه

خطرات سیل همچنان بیخ گوش دشتستانی‌ها / لزوم اجرای راهکارهای پیشگیرانه

دشتستان - خبرگزاری مهر: وقوع سیل سال گذشته در شهرستان دشتستان باعث وارد شدن خسارات جانی و مالی فراوانی شد که وجود برخی منازل حوزه شهری برازجان در مجاورت مسیل رودخانه از مهمترین عوامل این مشکلات بود و وجود این منازل همچنان خطرآفرین است و باید نسبت به انجام کارهای پیش‌گیرانه اقدامات لازم صورت بگیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، بارش‌ و سیلاب در آذرماه سال گذشته در شهرستان دشتستان سبب بروز خسارت جانی و مالی شدیدی به مردم دشتستان شد. علاوه بر خسارات جانی، در بخش کشاورزی، لوازم خانگی، مسکن و ابنیه، راه‌ها، تاسیسات، آب، برق، مخابرات، دام و طیور و عشایر نیز خسارات شدیدی به مردم این شهرستان وارد شد.

یکی از مهمترین عوامل بروز این حادثه را می‌توان ساخت و سازهای غیرمجاز در مسیر رودخانه‌های فصلی عنوان کرد که هر چند پس از وقوع این سیل، تاکید فراوانی بر جابجایی این منازل شده بود ولی اقدامات لازم هنوز به صورت کامل صورت نگرفته است.

بارش‌های سیلابی در استان بوشهر و بالادست استان که در گام نخست به شهرستان دشتستان وارد می‌شود، این خطر را هشدار می‌دهد که همچنان هم احتمال وقوع حوادثی چون سیل سال گذشته وجود دارد و باید اقدامات لازم در زمینه مقابله با آن صورت بگیرد.

باید برای حل مشکل سکونت‌گاه‌های غیر مجاز در حاشیه مسیل رودخانه شهر برازحان اقدامات جدی صورت بگیرد تا در صورت وقوع بارندگی‌های شدید و یا ایجاد سیلاب شاهد وقوع خسارت خاصی در شهر برازجان نباشیم. در مجموع 200 واحد مسکونی در محدوده‌ای قرار دارند که باید شاهد جابه‌جایی آنها باشیم.

در جریان سیل آذرماه سال گذشته در شهرستان دشتستان، در شش نقطه شاهد آزادسازی و بازسازی پل‌ها، مسیل مقاطع و پاکسازی پنج نقطه خطرساز بودیم.

وقوع 12 سیل در دشتستان/ اولویت انتقال با منازل ساخته شده در دهانه رودخانه باشد

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر 12 سیل بزرگ طی 30 سال اخیر در دشتستان روی داده است و مسیر آبراهی شهرستان دشتستان از عواملی است که در سالیان قبل سبب وقوع سیلاب‌ها در شهرستان دشتستان شده‌اند و در شهرستان دشتستان هفت مورد مسیر آبراهی موجود است.

شاپور رجایی با اشاره به وقوع مشکلات ناشی از سیل آذرماه شهرستان دشتستان بیان داشت: عدم رعایت بستر رودخانه‌ها را می‌توان یکی از اساسی‌ترین عوامل موثر در وقوع حوادث ناشی از سیل آذر ماه سال گذشته شهرستان دشتستان دانست.

وی اضافه کرد: در هشت سال گذشته به دلیل برخی غفلت‌ها و خشکسالی‌های مکرر شاهد تجمع مردم در مسیر مسیل‌ها و حتی مسیل‌های فعال خشک شده بوده‌ایم.

این مسئول اذعان داشت: مطالعات طرح ایمن شهری از اقداماتی است که در شهرستان دشتستان شاهد آن هستیم و در این زمینه اقدامات ارزشمندی صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر عنوان کرد: در یک دهه گذشته میزان ساخت و ساز غیر مجاز در مسیل رودخانه‌ها در محدوده شهری برازجان افزایش چشمگیر داشته و می‌طلبد مسئولین شهرستان دشتستان با این مساله مقابله کنند.

رجایی ابراز داشت: در جریان انتقال منازل مسکونی جریان سیل دشتستان اولویت‌بندی مسئولان باید منازل مسکونی ساخته شده روی دهانه مسیل باشد که مسئولان باید با جدیت به آن توجه داشته باشند.

تخلیه جمعیت ساکن در منازل غیر مجاز/ لزوم انتقال در کوتاه‌ترین زمان

استاندار بوشهر از ساماندهی سکونت‌گاه‌های غیرمجاز در حاشیه مسیل رودخانه برازجان خبر داد و بیان داشت: باید برای حل مشکل سکونت‌گاه‌های غیر مجاز در حاشیه مسیل رودخانه شهر برازحان تصمیم جدی اتخاذ کنیم تا در صورت وقوع بارندگی‌های شدید و یا ایجاد سیلاب شاهد وقوع خسارت خاصی در شهر برازجان نباشیم.

فریدون حسنوند با تأکید بر ضرورت برخورد قاطع با ساخت و سازهای غیر مجاز در مسیل رودخانه‌ها اضافه کرد: هرگونه ساخت و ساز در حاشیه مسیل رودخانه‌ها ممنوع است و آب‌ منطقه‌ای، شهرداری و سایر دستگاه‌های مرتبط باید با قاطعیت مانع این امر شوند.

این مسئول اذعان داشت: تخلیه جمعیت ساکن در منازل غیر مجاز ساخت شده در مسیل رودخانه برازجان که در جریان سیل دچار خساراتی شده بودند، از مسائلی است که به‌منظور جلوگیری از خطرات احتمالی آتی در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

استاندار بوشهر عنوان کرد: برای اجرای این طرح 48 واحد مسکونی برای خانوارهای ساکن در حاشیه مسیل رودخانه از بنیاد مسکن تحویل می‌گیریم و با همکاری مسئولان دشتستان ساکنان این منطقه را به واحدهای مسکونی جدید انتقال می‌دهیم.

حسنوند با بیان اینکه انتقال این خانوارها باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود، ابراز داشت: بنیاد مسکن باید این واحدها را سریعا در اختیار فرمانداری برازجان قرار دهد و فرمانداری پس از دریافت منازل، 48 ساعت فرصت دارد نسبت به تخلیه منطقه مسکونی اقدام کند.

لزوم جابجایی 200 واحد مسکونی در مسیر رودخانه برازجان

وی افزود: تخریب واحدهای مسکونی مذکور از اقداماتی است که 24 ساعت پس از تخلیه محل توسط فرمانداری شهرداری باید نسبت به آن اقدام کند و به هیچ وجه نباید به هیچ فردی اجازه ساخت و ساز در این محدوده را بدهیم.

حسنوند تصریح کرد: تبدیل منطقه تخریب شده واحدهای مسکونی به فضای سبز از اقداماتی است که به‌منظور جلوگیری از تجاوز به مسیل رودخانه در استان بوشهر شاهد خواهیم بود و این طرح پس از تخلیه منطقه مسکونی مذکور اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: مدیران دستگاه‌های اجرایی آب، برق و گاز بلافاصله پس از انتقال اهالی این محلات به منازل جدید نسبت به قطع شبکه اقدام کنند تا هیچ زیرساختی در منطقه وجود نداشته باشد که مجددا افرادی در این منطقه ساخت و ساز کنند.

استاندار بوشهر بیان داشت: به‌طور کلی 200 واحد مسکونی در محدوده‌ای قرار دارند که باید شاهد جابه‌جایی آنها باشیم و در فاز اول این طرح شاهد انتقال ساکن 44 واحد که در حوزه اصلی مسیل رودخانه قرار دارند خواهیم بود.

حسنوند عنوان کرد: مسئولیت هر ساخت و ساز غیر مجازی که در محدوده شهری انجام می‌شود، بر عهده شهرداری است و شهرداری باید با تمام توان از این اقدامات جلوگیری کند و به هیچ وجه اجازه ساخت و ساز در مناطق ممنوع را ندهد.

وی افزود: مسئولان شهرستان دشتستان باید همزمان با اجرای طرح انتقال واحدهای مسکونی سندهای مربوطه را به شهرداری یا آب منطقه‌ای انتقال دهند تا به هیچ وجه شاهد استقرار و حضور شهروندان در مناطقی که می‌تواند امنیت آنها را به خطر بیندازد نباشیم.

لزوم تخصیص اعتبارات برای رفع مشکلات سیل دشتستان

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی بر لزوم تخصیص اعتبارات برای رفع مشکلات سیل دشتستان تأکید کرد و بیان داشت: تخصیص اعتبارات مناسب برای رفع مشکلات مربوط به مناطق سیل زده از مهم‌ترین اقداماتی است که با پیگیری‌های مدیریت استان شاهد آن هستیم.

حجت‌الاسلام سید مهدی موسوی‌نژاد اضافه کرد: انتقال منازل مسکونی ساکنان مسیل رودخانه از مسائل مهمی است که در رفع مشکلات افرادی که دچار زیان و خسارت شده‌اند اثرگذاری بالایی دارد، اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که افرادی که دچار خسارت شده‌اند امکان پرداخت آورده و اقساط منازل جدید را ندارند.

این مسئول اذعان داشت: فقر و مشکلات مالی از عوامل اصلی است که سبب شده شهروندان حاضر شوند در خانه‌هایی با وضعیت نامناسب در این منطقه خطرناک زندگی کنند و اگر توان و بضاعت مالی داشتند قطعا در این منطقه ساکن نمی‌شدند.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اکثر افرادی که در این مناطق حضور دارند فاقد فرصت‌های شغلی مناسب و درآمدزا هستند و با مشقت و سختی فراوان از پس هزینه‌های روزمره زندگی برمی‌آیند و توان پرداخت هزینه دیگری را ندارند.

موسوی‌نژاد یادآور شد: مسئولان استان باید راهکار و چاره‌ای بیندیشند که مشکل مردم مناطق سیل‌زده دشتستان بدون اینکه هزینه‌ای متحمل شوند، برطرف شود و ایشان بتوانند با حمایت مدیران به وضعیت زندگی عادی بازگردند.

تامین واحدهای مسکونی برای سیل‌زدگان دشتستان

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان بوشهر اظهار داشت: در بحث انتقال منازل مسکونی مستقر در محدوده مسیل که در حادثه سیل آذرماه دشتستان دچار خسارت شده بودند، بنیاد مسکن موظف به تأمین مسکن برای انتقال این واحدها مسکونی شده و ما نیز برنامه‌ریزی لازم برای تحقق این امر را کرده‌ایم.

ابراهیم فرزانه با اشاره به اینکه 32 واحد مسکونی برای انتقال به مردم مناطق زلزله‌زده در اختیار داریم، اضافه کرد: هم‌اکنون 32 واحد منزل مسکونی در شهرستان دشتستان داریم که آنها را برای مردمی که در حادثه سیل دچار آسیب شده‌اند، اختصاص داده‌ایم.

وی تصریح کرد: در صورتی که کمیته امداد امام خمینی (ره) استان 16 واحد مسکونی مذکور را خریداری نکرده بود و وجهی بابت آن پرداخت نکرده بود، امکان تامین تمام منازل مسکونی مورد نیاز سیل زدگان شهرستان دشتستان را هم داشتیم.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان بوشهر خاطرنشان کرد: استاندار بوشهر تأکیدات و پیگیری‌های فراوانی برای رفع مشکل مسکن مردم مناطق سیل‌زده دشتستان دارند و وظایفی برای این نهاد تعیین کرده‌اند که با تمام وجود برای تحقق آن تلاش می‌کنیم.

کد خبر 2100986

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha