۷ دی ۱۳۹۲، ۸:۴۹

افزایش پژوهش سراهای دانش آموزی به 700 مرکز/ تدوین راهنمای عمل پژوهش برای دانش آموز

افزایش پژوهش سراهای دانش آموزی به 700 مرکز/ تدوین راهنمای عمل پژوهش برای دانش آموز

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش از توسعه پژوهش سراهای دانش آموزی خبر داد و گفت: پژوهش سراهای دانش آموزی باید برای توسعه پژوهشها و خلاقیت دانش آموز در همه مناطق شهر و روستای کشور تشکیل شود به همین دلیل در صدد توسعه آنها از 300 پژوهش سرای موجود به 700 مرکز هستیم.

علی زرافشان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: یکی از زیرنظام های سند تحول، پژوهش دانش آموزان و معلمان برای نوآوری، خلاقیت و ابتکار دانش آموز است. برای آنکه نظام تعلیم و تربیت به سمت خلاقیت و نوآوری دانش آموز حرکت کند وزیر آموزش و پرورش در سالهای فعالیت خود در این وزارتخانه اقدام به تاسیس پژوهش سراها کرد. اهمیت پژوهش به اندازه ای است که ما در پایه ششم کتاب پژوهش و فناوری را اضافه می کنیم تا اهداف سند تحول برای دانش آموز محقق شود.

زرافشان با اشاره به راه اندازی 300 پژوهش سرا در سراسر کشور، توضیح داد: استانداردهایی که برای پژوهش سراها تعریف شده بود اجازه ایجاد آنها را در مناطق کوچکتر نمی داد در حالیکه ما معتقدیم در مناطق محروم و یا شهر و روستاهای دورافتاده نیز باید این پژوهش سراها راه اندازی شود تا بتوان از ظرفیت دانش آموز در خلاقیت و شکوفایی استعدادهایش استفاده کرد.

ضرورت مصوبه شورای عالی برای پژوهش سراها

به گفته معاون آموزش متوسطه، در حال حاضر باید بازنگری در قانون انجام شود و پژوهش سراها مصوبه لازم را از شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان یک مرکز آموزشی رسمی دریافت کنند تا بتوان نیروی انسانی و منابع مالی لازم را تامین کرد. در حال حاضر برای توسعه پژوهش سراها باید بازنگری در نحوه ایجاد آنها برای مناطق کوچکتر و شهرستانها انجام شود تا تمامی مناطق در سراسر کشور مجهز به پژوهش سرا باشند به همین دلیل درصددیم در هر منطقه و شهرستان یک پژوهش سرا ایجاد کنیم تا هیچ دانش آموزی از تحقیق و پژوهش باز نماند.

تدوین راهنمای عمل پژوهش برای دانش آموز

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش همچنین از تدوین راهنمای نحوه پژوهش های دانش آموزی خبر داد و گفت: در تعامل با پژوهشگاه وزارتخانه قرار شد تا کارگروهی برای تدوین کتاب راهنمای پژوهش برای دانش آموزان تشکیل شود تا دانش آموز بداند چارچوب تحقیق و پژوهش چیست.

وی در توضیح تفاوت پژوهش سرا با کتابخانه گفت: در کتابخانه دانش آموز تنها منفعل در برابر کتاب است اما در پژوهش سراها منابع مختلف اطلاعاتی برای تولید علم در اختیار دانش آموز است.

فقدان مطالعات طولی دانش آموز در آموزش و پرورش

زرافشان با اشاره به مشکل نبود مطالعات طولی در وزارت آموزش و پرورش گفت: یکی از کاستی های ما آن است که مطالعات طولی روی دانش آموزان انجام نمی شود. در این مطالعات دانش آموز از پیش دبستانی تا 25 سال بعد مورد مطالعه قرار می گیرد تا آینده اش چگونه رقم می خورد به طور مثال در حال حاضر ما نمی دانیم نخستین نمایندگان مجلس دانش آموزی این روزها کجا هستند و چه کار می کنند، چند نفر از آنها عضو شورای شهر یا نماینده مجلس شده اند؟ که اینها همه قابل بحث و بررسی است.

وی ادامه داد: جشنواره خوارزمی و بسیاری جشنواره های دانش آموزی دیگر از دل پژوهش سراها ایجاد شده است. امیدواریم با توسعه پژوهش سراها سهم آموزش و پرورش در رشد علمی کشور افزایش پیدا کند.

زرافشان در پایان درباره جدا شدن دفتر فنی و حرفه ای و کار و دانش توضیح داد: تفکیک این دو دفتر در سطح تشکیلات وزارتخانه است و ما به دنبال تفکیک این دو در مدارس نیستیم؛ هدف ما هم افزایی بیشتر در مدارس کشور به دلیل وجود محدودیت های مالی است بنابراین قرار نیست در این دو حوزه تفکیک و جدایی در سطح مدارس انجام شود.

کد خبر 2201729

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha