۱۴ دی ۱۳۹۲، ۸:۵۷

مهر گزارش می دهد؛

اشکهای شوق خانواده هایی که برای اولین بار " زائر " شدند/ ترویج وقف به سبک جدید

اشکهای شوق خانواده هایی که برای اولین بار " زائر " شدند/ ترویج وقف به سبک جدید

ساری - خبرگزاری مهر: زیارت حرم رضوی آرزوی دیرینه 30 خانوار نیازمند مازندرانی بود که سرانجام این آرزو با اجرای طرح امینانه نیات واقفان به واقعیت تبدیل شد و این خانواده ها برای اولین بار به پابوس امام رضا (ع) نائل شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، بانوی سالخورده ای که در تمام عمرش آرزوی زیارت حرم رضوی را داشت و جزو آن دسته از زائرانی بود که با اجرای طرح امینانه نیات واقفان، به پابوس امام رضا (ع) رفته است، این سفر را شیرین ترین و خاطره انگیز ترین سفر زندگی اش بیان کرد و اشک شوق می ریزد.

این بانوی سالخورده مازندرانی که به تازگی از سفر مشهد مقدس بازگشته است، می گوید: " خدا تن آنهایی را که ما را به مشهد بردند، سلامت نگه دارد و اصلا تصور نمی کردم روزی به مشهد و پابوسی امام رضا (ع) بروم که آقا بالاخره طلبید.

چه لذت بخش است زائرانی که با اجرای نیات واقفان به پاپوس حرم یار می روند و یا نوعروسانی که روانه خانه بخت می شوند، از اینرو، پرونده همشه باز وقف، نیازمند نوگرایی و سرمایه گذاری در نیازهای روز جامعه است.

وقف؛ سنت حسنه، صدقه جاریه و پرونده همیشه بازی است که به تاکید کارشناسان، توجه به ابعاد و نیازهای جدید جامعه در این حوزه نیازمند فرهنگسازی و برنامه ریزی است.

در حال حاضر بیش از 70 درصد موقوفه های مازندران در جهت روضه خوانی و اطعام دهی عزای سید و سالار شهیدان است، این درحالیست که توجه به نیازهای جامعه در زمینه ازدواج، ساخت کتابخانه، زائران رضوی، تجهیز بیمارستانها، پیوند آسمانی، ساخت مسکن و ... امری ضروری است.

معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه احیا و احصای امینانه نیات در دستور کار ویژه این معاونت قرار گرفته است، از برنامه ها برای ترویج فرهنگ وقف می گوید.

اجرای امینانه نیات وقفی

حجت الاسلام ابراهیم حیدری افزود: اجرای امینانه نیات واقفان از جمله کارهاست و بر اساس نیت واقف، در زمینه های عزاداری، اطعام دهی، تعزیه گردانی، بحث پیوند آسمانی و ... اجرا می شود.

وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار، طرح پیوند آسمانی از محل اجرای نیات واقفان در استان اجرا شده است، گفت: در این طرح، برای 26 نفر از زوج های جوان در امامزاده عباس ساری، جشن ازدواج برگزار شد.

وی عنوان کرد: به عنوان نمونه واقفی حدود 200 سال قبل نیت کرده بود که مکانی را برای بحث ازدواج جوانان اختصاص دهد و این طرح امسال برای اولین بار در استان احصا شده است.

زوج هایی که با حمایت واقفان راهی خانه بخت شدند

حجت الاسلام حیدری گفت: 17 نفر از زوج های جوان که در طرح پیوند آسمانی شرکت کرده بودند، از نعت پدر محروم بودند و این طرح از محل اجرای نیات و کمکهای اوقاف و امور خیریه اجرا شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه مازندران، به طرح زائران رضوی اشاره و اضافه کرد: این طرح نیز که در راستای اجرای امینانه نیات بوده است، برای اولین بار در استان اجرا شده است.

وی اظهار داشت: 700 مورد نیت واقفان در زمینه زائران رضوی داریم و قبلا بسیاری زا نیات در قسمتهای دیگر اجرا می شود و اکنون تلاش داریم هر نیت در قسمت مربوطه انجام شود.

طرح زائران رضوی و برآورده شدن آرزوی دیرینه خانواده ها

حجت الاسلام حیدری یادآورشد: امسال حدود 30 نفر شامل کسانیکه تاکنون به دلیل مسائل مالی نتوانستند به حرم مطهری رضوی سفر کنند را به مشهد مقدس اعزام کرده ایم.

وی تصریح کرد: در این طرح خانواده هایی به مشهد مقدس اعزام شدند که سالهای سال آرزوی زیارت حرم رضوی را داشتند و تمام هزینه های سفر از جمله پول توجیبی آنان از محل اجرای امینانه نیات واقفان تامین شده است.

وی بیان داشت: به عنوان نمونه در راستای این طرح، بانویی را به مشهد اعزام کردیم که حتی کرایه ماشیت آمدن تا داخل شهر را نداشت و به آرزوی دیرینه اش مبنی بر پابوسی آقا علی بن موسی رضا نائل آمده بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امور خیریه مازندران یادآورشد: طرح دیگری از محل اجرای امینانه نیات، اعزام زائران به کربلاست که در صدد احصای نیات واقفان در این زمینه هستیم.

وی با اشاره به اینکه اکنون 70 درصد نیات واقفان استان در زمینه اطعام دهی و عزاداری سالار شهیدان است، تصریح کرد: باید به نیازهای روز جامعه در حوزه وقف نیز توجه اساسی شود.

واقفان با توجه به نیاز روز جامعه وقف کنند

وی عنوان کرد: مسائل روز جامعه مانند، ازدواج، تامین مسکن، بیماریها، تجهیز بیمارستانها از جمله اموری است که حضور واقفان در آن ضرورت دارد.

حجت الاسلام ابراهیم حیدری یادآورشد: به عنوان نمونه امسال شاهد وقف یک قطعه زمین 585 متر مربعی به ارزش بیش از یک میلیارد تومان در جاده خزر آباد ساری بوده ایم که برای کتابخانه وقف شده بود.

معاون اداره کل اوقاف و امور خیریه مازندران گفت: همچنین افراد می توانند بصورت مشارکتی نیز وقف داشته باشند و نیاز است در این زمینه نیز فرهنگ سازی شود.

وی تصریح کرد: به عنوان نمونه چند خیر بصورت مشارکتی می توانند مسکنی را تهیه و وقف کنند دو سال زوجهای جوانی که فاقد مسکن هستند از آن استفاده کنند.

تشکیل کارگروه سرمایه گذاری وقف

مدیر کل اوقاف و امورخیریه مازندران تاکید کرد: برای اولین بار در سطح کشور کارگروه توسعه و سرمایه گذاری در حوزه موقوفه در مازندران تشکیل شده که نیازمندهای جدید در حوزه اقتصادی را مورد بررسی و اجرا قرار می دهد.

حجت الاسلام ستار علیزاده با اشاره به نیات واقفین خاطرنشان کرد: در شهر ساری نصب دستگاه های ام.آر.آی سالانه 7 هزار نفر و در آمل نیز دستگاه دیالیز بطور سالیانه 3 هزار نفر سرویس خدمات می دهند که نشان از نیات واقفین در خدمت بیشتر به مردم است.

وی با بیان آنکه اثرات موقوفه در حوزه دینی و اقتصادی و اجتماعی بسیار موثر است اظهار داشت: قریب 70 درصد از موقوفه های سطح استان در جهت روضه خوانی و اطعام سیدالشهدا اختصاص دارد.

علیزاده  اظهار داشت: حدود 1.5 میلیارد تومان از حوزه موقوفات و کسب درآمد برای نیات واقفان جمع آوری شده است.

حجت الاسلام علی سلطانی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه نکا نیز سنت حسنه وقف را از جمله سنت های ماندگار درتاریخ برشمرد که توسط پیامبر اکرم پایه گذاری شده وتاکنون ادامه دارد.

وی افزود: اگر وقف در جامعه به درستی شفاف سازی شود وهمچنین مردم اهمیت موضوع وقف را درک نمایند نیازی به هزینه کردن بیت المال در بهزیستی وکمیته امداد نیست.

احیای فرهنگ وقف

سلطانی با اشاره به احیای فرهنگ وقف در جامعه تصریح کرد:با احیا شدن فرهنگ وقف در جامعه بسیاری از مشکلات حل خواهد شد که دراین راستا اداره اوقاف باید راهکارهاوقف را به درستی برای مردم  شفاف سازی نموده ،نیات واقفان را به صورت امینانه اجرا کند وهمچنین تبلیغات گسترده ای در این زمینه صورت گیرد.

وی گفت: خیرین زمینی که صرف ساختن بیمارستان ،مدارس ودیگر ارگان ها هدیه می کنند همه این اهدائی ها راوقف نموده ودر اداره اوقاف ثبت کنند، چرا که با وقف این ساختمان ها وموقوفات تا قیام قیامت به همین شکل به صورت وقفی خواهد ماند ولی در صورت اهدا بعد از گذشت چند سال این ساختمان ها توسط شهرداری وارگان های دیگر تخریب می شود.

بیش از 13 هزار موقوفه با بیش از 100 هزار رقبه در استان مازندران شناسایی شده است.

کد خبر 2206960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha