پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۸ دی ۱۳۹۲، ۹:۵۹

گزارش یک روز برفی/

بارش برف در شیراز و مسئولان در خواب/ برف هرچه خواست بر سر شهرآورد

بارش برف در شیراز و مسئولان در خواب/ برف هرچه خواست بر سر شهرآورد

شیراز - خبرگزاری مهر: بارش دو روزه برف در شیراز آنچنان این کلانشهر را دچار مشکل کرد که گویی برف در وسط تابستان باریده بود و ادارات مسئول انتظار وقوع آن را نداشتند.

به گزارش خبرنگار مهر، بارش برف از اواسط روز یکشنبه همانطور که هواشناسی استان فارس پیش بینی کرده بود، شروع شد و تا نیمه های شب دوشنبه نیز ادامه یافت.

بارشی که در ساعات اولیه روز به کندی شروع شده بود هرچه به نیمه های روز می رسید بر شدت و گسترش آن افزوده می شد به گونه ای که مسئولان را وادار کرد در اولین اقدام برخی از مدارس در بعضی مقاطع تحصیلی هفت شهرستان فارس را تعطیل کنند.

اما هرچه به اواخر روز و فرارسیدن تاریکی هوا نزدیک تر می شد، وضعیت شهر و مشکلات ترددی و خدمات رسانی نیز خود را بیشتر نمایان می کرد.

خیابانهای چمران، قصردشت، فرهنگشهر، صنایع از جمله ده ها خیابانی بودند که بارش برف تردد را در آنها مختل کرده بود البته نه به خاطر خود برف بلکه درختان شکسته شده، به وسط خیابان افتاده بودند و هیچ نیرویی نبود که این درختان را جمع آوری و ترافیک را روان کند.

در خیابان چمران نیز به واسطه تصادف خودروها با بلوار یا ستونهای برف و درختان، ترافیک 10 برابر روزهای عادی شده بود. این در حالی بود که چشم رانندگانی که منتظر رسیدن ماموران خدمات شهری برای ساماندهی درختان شکسته شده یا آتش نشانی برای امدادرسانی به خودروهای گرفتار شده در میان برف بودند به خیابان سفید شد اما گویا قرار نبود کسی این بحران از قبل پیش بینی شده را مدیریت کند.

با شدت گرفتن برف، برق نواحی مختلف شیراز نیز یکی پس از دیگری قطع می شد. محمد حسین اکبری یکی از شهروندانی که در خیابان ساحلی زندگی می کند در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: ساختمانهای جدید از تاسیسات شوفاژبرخوردارند و زمانی که برق و آب ساختمانها قطع شد عملا در این هوای سرد ساکنین چنین آپارتمانهایی شرایط سختی را از نظر تامین گرمایش تجربه کردند.

قطعی برق به دلیل افتادن درختان بر روی کابلها یا سوختن تجهیزات بود که تقریبا نیمی از شهر را مختل کرده بود و مردم در خیابانها و خانه های خود نظاره گر این بودند که برف تقریبا هرچه خواسته بر سر شهر آورده است.

وضعیت شهرکهای اطراف شیراز نیز بهتر از مرکز شهر نبود، در شهر صدرا تقریبا خیابانها مملو از برف بود و خودروها به خاطر گرفتار شدن در برف نه راه جلو داشتند و نه راه برگشت.

خیلی از رانندگان که بعد از ظهر از سر کار برمی گشتند تا شب در خیابانها منتظر خودروهای جمع آوری برف بودند و وقتی از این کار ناامید شدند خودروهای خود را وسط خیابان رها کرده و به خانه هایشان رفتند.

در فرهنگشهر نیز خودروها از فرط ماندن در ترافیک، بنزین تمام کردند و هیچ ارگانی نیز نبود که به داد آنها برسد.

وضعیت اسفبار شهر صدرا/ قطعی برق، آب، تلفن

در این میان وضعیت شهر صدرا و ساکنان آن نیز از همه مناطق شهر اسفبار تر بود. خیابانها کاملا مسدود، برق شهری قطع و ارتباط مخابرات نیز کاملا قطع شده بود از طرفی چون خطوط تلفن منازل شهر صدرا با سیستم بدون سیم فعال است و به محض قطعی برق نه تنها تلفن خانه ها قطع می شود بلکه ارتباط موبایل نیز با اختلال شدید مواجه می شود. این قصه  هشت سال مشکلات شهر صدراست که تاکنون قدمی برای رفع آنها برداشته نشده است و در این شرایط خود را بیش از هر زمان نشان داد.

از طرفی آب برخی از مناطق شهر نیز طبق معمول هر روزه قطع شد تا سهم صدرا نشینان از بارش برف، بی برقی، بی آبی و قطعی تلفن باشد و گویی فقط گاز خانه ها بود که خود را از مردم دریغ نکرده بود.

مردم در نقاط مختلف شیراز تا بعد از ظهر سه شنبه این شرایط را گذراندند و حتی قطعی برق در بسیاری از نقاط به 24 ساعت نیز رسید و شرایط به گونه ای پیش رفت که شیراز به همراه 12 شهر دیگر استان دیروز تعطیل اعلام شد.

این داستان یک روز برفی شیراز است. یک روز برفی که در آن اکثر ادارات خدمت رسان شهر نمره مردودی از مردم گرفتند.

به گزارش مهر، بحرانها انواع مختلفی دارند بخشی از بحرانها از قبل قابل پیش بینی و مدیریت هستند مانند سیل، برفهای گسترده و چند روزه و سرمای بیش از حد هوا. این دسته از پدیده های طبیعی از آنجایی که از قبل قابل پیش بینی و مدیریت هستند کار را برای متولیان امر بسیار ساده می کنند تا قبل از وقوع و ایجاد بحران شرایط را برای مدیریت شهر و امدادرسانی و خدمات رسانی فراهم کنند.

این اتفاق معمولا در شیراز به طور بسیار کم فروغ دیده می شود، درجریان بارش برف اخیر دستگاه هایی نظیر شرکت برق، شهرداری و ... آن طور که از معنای مدیریت بحران قابل درک است، نسبت به مدیریت شرایط، خدمات قابل قبولی را به مردم ارائه ندادند.

در خیابانهای مختلف شهر درختان شکسته شده ساعتها بر زمین ماند و تا صبح و پیش از ظهر سه شنبه اثری از واکنش متولیان امر دیده نشد تا این درختان از وسط خیابانها برداشته شود و رانندگان بتوانند مسیر خود را ادامه دهند.

قطعی برق نیز بارها در شهرهایی مثل صدرا و اکبرآباد و بلوار صنایع در زمان بارش باران طی این سالها رخ داده اما متولیان امر هنوز اقدامی برای پیشگیری از قطعی برق مانند تعریف تجهیزات و شبکه های جایگزین انجام نداده اند تا مردم قطعی 14 ساعته برق را تحمل نکنند.

اینها همه در سایه غفلت از هشدارهای هواشناسی و بی توجهی به موضوع واکنش سریع است. یکی از اصول اولیه مدیریت بحران واکشن سریع به موضوع است که در شهری مثل شیراز به هیچ عنوان این امر دیده نمی شود.

بارش برف از نیمه های شب دوشنبه قطع شد اما بازگشایی معابر که باید در طول روز انجام می شد صورت نگرفت بلکه تا ظهر سه شنبه که تقریبا آسمان باز شده بود از سوی مسئولان انجام نشد تا خیابانهای شهر همچنان بعد از 10 ساعت از بارش بارش برف همچنان مسدود باشند.

در این خصوص مدیر بحران استانداری فارس به خبرنگار مهر گفت: در شهری مثل شیراز آمادگی برخورد با چنین پدیده هایی نظیر بارش برف چه در سطح مردم و چه از سوی ادارات وجود ندارد.

حسن فیاض پور با اشاره به اینکه مردم نیز باید آموزشهای چنین شرایط را ببینند، افزود: در حال دریافت اعتباری برای برگزاری یکسری دوره های آموزشی هم برای مردم و هم برای ادارات هستیم تا در مواقع بحران آموزشها را به کار ببندند.

به گزارش مهر، به هر حال مردم در جریان بارش برف اخیر شیراز به متولیان امر نمره مردودی دادند. این آخرین برفی نیست که در شهر می بارد و باید به طور جد بحث مدیریت بحران توسط دستگاه های خدمات رسانی به طور کاملا عملی و کاربردی پیگیری شود تا اینگونه، برف هرچه خواست بر سر شهر نیاورد.

کد خبر 2210125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha