۵ مرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۳۷

«گورداله و عمه غوله» رنگ اکران را می‌بیند/ «شرتی، پرتی» در دست‌انداز تولید

«گورداله و عمه غوله» رنگ اکران را می‌بیند/ «شرتی، پرتی» در دست‌انداز تولید

نادره ترکمانی کارگردان سینمای کودک از اکران فیلم «گورداله و عمه غوله» در پاییز امسال خبر داد و از موانعی و مشکلاتی که بر سر راه اکران این فیلم بوده است انتقاد کرد.

نادره ترکمانی کارگردان سینمای کودک درباره آخرین وضعیت اکران فیلم «گورداله و عمه غوله» به خبرنگار مهر گفت: اوایل آبان ماه سال گذشته بود که توانستم قرارداد اکران این فیلم را برای پاییز امسال ثبت کنم و حال باید منتظر باشم تا بتوانم در زمان مناسبی فیلم را اکران کنم. با توجه به نزدیک شدن به آغاز نمایش فیلم «شهر موشها 2» به کارگردانی مرضیه برومند و تبلیغاتی که پیرامون این فیلم وجود دارد، کسی دوست ندارد فیلمش را در این مقطع زمانی روی پرده بفرستد زیرا هر فیلمی که با مضمون کودک و نوجوان کنار این فیلم اکران شود قطعا دیده نخواهد شد.

ترکمانی در پاسخ به این که چرا فیلم «گورداله و عمه غوله» این قدر دیر به اکران رسیده است؟ بیان کرد: پس از نمایش فیلم در جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان در 2 سال گذشته و استقبالی که از این فیلم صورت گرفت بهترین زمان اکران، بعد از جشنواره بود اما مدیریت قبلی بنیاد سینمایی فارابی موانعی را برای اکران این فیلم ایجاد کرد. مدیر عامل وقت بنیاد سینمایی فارابی همچنین برای حضور جهانی فیلم همکاری نکرد و «گورداله و عمه غوله» از حضور در جشنوارهای مختلف جهانی جا ماند. بعد از تغییر دولت و تغییر در مدیریت فارابی فیلم من به جشنواره‌های مختلف رفت و موفقیت های خوبی برای آن حاصل شد. فیلم به نمایندگی از سینمای ایران در جشنواره های لیتوانی و کلکته حضور موفقی داشت و مخاطبان با آن ارتباط برقرار کردند.

کارگردان فیلم «گورداله و عمه غوله» با تاکید بر اینکه هدفش بعد از ساختن فیلم این است که بتواند آن را اکران کند، عنوان کرد: عده ای هستند که این قصد را ندارند و می‌گویند ما فیلم می سازیم اکران هم نشد برای ما اهمیتی ندارد، اما من می خواهم که فیلمم را اکران کنم. بی‌توجهی مدیران سازمان سینمایی به مقوله اکران فیلم های کودک یک مساله ریشه ای و عمیق است. هرسال متشکل از چهار فصل است و ما در هر فصل هیچ فیلم کودکی نداریم که بتواند به اکران برسد، چون مساله نمایش فیلم ها در انحصار یک گروه خاص است و اگر عضو گروه‌های آنها نباشید نمی توانید فیلم های خود را به سرانجام برسانید. بارها و بارها فریاد زدیم که سینمای کودک همانند طفلی نوپاست که نیاز به حمایت دارد، این همه فرهنگسرا و کانون های فرهنگی و نهاد مختلف وجود دارد که می توانند مراکز مهمی برای نمایش فیلم های سینمای کودک باشند اما از این فرصت ها استفاده نمی شود.

ترکمانی در ادامه حرف‌هایش گفت: سینمای کودک متولی نمی‌خواهد بلکه مدیر شجاعی می‌خواهد که با دانش و آگاهی کامل در این زمین ورود کند و بتواند مسائل و مشکلاتی که در این مسیر وجود دارد، برطرف کند.

کارگردان فیلم «خاله سوسکه» در پایان درباره کارهای جدیدش بیان کرد: نزدیک به یک سال است که پروانه ساخت فیلم تازه‌ام با عنوان «شرتی، پرتی» صادر شده و تا به امروز با وجود مراجعه‌های مکرر به بنیاد سینمایی فارابی هیچ حمایتی از من برای ساخت این فیلم صورت نگرفته است.   
 

کد مطلب 2339190

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha