به گزارش خبرنگار مهر، حسین فیروزی بعدازظهر امروز در جلسه فناوری و تحول اداری استان که در سالن شهدای گمنام استانداری و با دستور کار بررسی راه های جستجوی لازم برای اجرای نقشه راه اصلاح نظام اداری تشکیل شد، گفت: این نقشه راه در هشت برنامه اصلی و 30 راهبرد برای اجرا در 50 دستگاه اجرایی کشور تدوین شده است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون جهت گیری نظام در راستای اصلاح نظام اداری بوده است، عنوان کرد: همواره تلاش شده نظامی بر پایه ارزش های اسلامی تحقق پیدا کند و در این زمینه اقدامات فراوانی هم صورت گرفته است.
وی تدوین نقشه راه اصلاح نظام اداری کشور را از جمله تلاش ها و اقدامات ارزشمند انجام شده در سال های اخیر خواند و بیان کرد: در سال 89 سیاست های کلی اصلاح نظام اداری در 26 بند از سوی مقام معظم رهبری به سران سه قوه ابلاغ شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان ادامه داد: تا سال 92 عملا اقدام قابل وصفی صورت نگرفت و در اسفند همین سال شورای عالی اداری کشور 50 دستگاه اجرایی را موظف به اجرای نقشه راه اصلاح نظام اداری کردند.
فیروزی با بیان اینکه زمینه ایجاد تحول اداری در کردستان وجود دارد، ادامه داد: خوشبختانه در استان کردستان عزم جدی برای اجرای این نقشه راه وجود دارد و و در سال جاری جلسه آموزشی برای مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی استان با حضور نماینده معاونت سرمایه انسانی ریاست جمهوری برگزار شده است.
وی به برنامه های نقشه راه اصلاح نظام اداری اشاره کرد و افزود: برنامه مهندسی نقش و ساختار دولت، توسعه دولت الکترونیک و هوشمندسازی اداری، خدمات عمومی در فضای رقابتی، مدیریت سرمایه انسانی، فناوری های مدیریتی، توسعه فرهنگ سازی، صیانت از حقوق مردم و سلامت اداری و برنامه نظارت و ارزیابی از برنامه های این نقشه راه است.
عملکرد ادارات براساس دستورالعمل نظام تحول اداری مورد ارزیابی قرار می گیرد
وی با اشاره به اینکه در جشنواره سراسری شهید رجایی در سال آینده استان های مختلف کشور را با هم مقایسه خواهند کرد، اظهارداشت: در این جشنواره وضعیت استان ها را در زمینه اجرای دستورالعمل نظام تحول اداری مورد بررسی قرار می دهند و بر همین اساس استان ها را رتبه بندی می کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان افزود: انتظار می رود در استان به گونه ای برنامه ریزی صورت گیرد که در این جشنواره به عنوان یکی از استان های پیش رو در تحول اداری معرفی شود.
فیروزی اعلام کرد: عملکرد ادارات از ابتدای سال جاری بر اساس نقشه راه اصلاح نظام اداری و میزان اجرایی کردن دستورالعمل نظام تحول اداری مورد ارزیابی و سنجش قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه تغییر و تحولی در هر عرصه و زمینه ای با مقاومت هایی مواجه خواهد شد، عنوان کرد: باید به راه حل هایی برای مقابله با مقاومت عده ای از مدیران و کارشناسان در مقابل تحول اداری در چنین جلساتی دست پیدا کنیم.
وی صیانت از حقوق شهروندی را یکی از سیاست های نظام تحول اداری خواند و ادامه داد: هر سال در راستای اجرای تحول اداری در استان های مختلف کشور اقدام به ارزیابی میزان رضایتمندی ارباب رجوع از عملکرد دستگاه های مختلف اجرایی می شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان افزود: میزان رضایتمندی ارباب رجوع از دستگاه های اجرایی کردستان سال گذشته توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج مورد بررسی و سنجش قرار گرفت.
فیروزی بیان کرد: تیم محقق دانشگاهی مذکور براساس شرایط لازم علمی پژوهش خود را انجام و در این راستا 7 هزار و 500 نمونه مورد بررسی قرار دادند.
وی اظهارداشت: مدیران دستگاه های اجرایی استان که کمترین امتیاز را کسب کردند نبایستی در مقابل این پژوهش جبهه گیری کنند و آن را غیر علمی بخوانند بلکه باید برای بهبود خدمات قابل ارائه به مردم حداکثر استفاده را از نتایج آن ببرند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 100 خدمت الکترونیک به مردم کردستان ارائه می شد، بیان کرد: امسال 390 خدمت الکترونیک در پورتال استانی به مردم ارائه می شود.
عدم حضور مدیران در جلسه نشان از نبود آمادگی ذهنی برای ایجاد تحول اداری است
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان با بیان اینکه تحول اداری باید ابتدا از ذهن و دفتر مدیران و اتوماسیون اداری آغاز شود ، اظهارداشت: عدم حضور تعدادی از مدیران در جلسه امروز نشان از نبود آمادگی آنها برای ایجاد تحول اداری در استان است.
فیروزی ادامه داد: ظرف یک هفته بایستی تمامی دستگاه های اجرایی عضو کارگروه تحول اداری استان اعضا و برنامه های عملیاتی برای نقشه راه اصلاح نظام اداری را به استانداری اعلام کنند.
وی با بیان اینکه تمامی دستگاه های اجرایی کشور چندین ساله موظف به راه اندازی سایت اطلاع رسانی شدند، افزود: این کار قرار بود در سه مرحله شامل اطلاع رسانی، تعاملی و تراکنشی صورت گیرد ولی متاسفانه در اغلب دستگاه های اجرایی این مراحل طی نشده و تنها به اطلاع رسانی اکتفا کردند.
وی بر ارتقای سایت اطلاع رسانی دستگاه های اجرایی استان تاکید کرد و ادامه داد: تمامی دستگاه های اجرایی استان باید نسبت به بهبود و ارتقای سایت اطلاع رسانی خود اقدام و قسمت نظرسنجی را هم فعال و امکان پاسخگویی به نظرات مراجعه کنندگان به سایت را هم فراهم کنند.
توسعه دولت الکترونیک عدالت اداری را به دنبال دارد
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان بیان کرد: توسعه دولت الکترونیک و هوشمندسازی ادارات در کردستان به صورت جدی باید دنبال شود.
فیروزی اظهارداشت: تحقق دولت الکترونیک منجر به عدالت اداری و کاهش فساد اداری و در نتیجه رضایت ارباب رجوع خواهد شد.
وی یادآورشد: از تمامی مدیران دستگاه های اجرایی استان خواستاریم نظرات و پیشنهادات خود را در راستای نقشه راه نظام اصلاح اداری و برنامه های قابل اجرا و هم چنین موانع موجود در آن را به ما اعلام کنند.
نظر شما