به گزارش خبرنگار مهر، علی نوری ظهر دوشنبه در بازدید از نمایشگاه فرش ایلام اظهار داشت: فرش و گلیم توان ایجاد تحول در استان را در کنار سایر مزیتهای موجود مثل مواد لبنی، عسل، دام و طیور و شیلات با راهاندازی کسب و کارهای کوچک را در حالی فراهم می کند که صنایع سنگین در استان وجود ندارد.
وی افزود: خوشه صنعتی با کمک نهادهای مرتبط به دنبال واقعیسازی آمار و تولیدات برای تسهیلسازی امر صنعت فرش است که متولیان امر باید اهمیت فراوانی به موضوع جهت ایجاد تحول در استان دهند.
وی با اشاره به فعالیت 15 هزار نفر به صورت مستقیم وغیر مستقیم در زمینه صنعت فرش در استان اضافه کرد: تشکیل خوشه صنعتی فرش و گلیم دست بافت به افزایش تولید وصادرات منجر می شود.
نوری در ادامه تصریح کرد: بیش از هفت هزار متر مربع فرش دراستان تولید می شود و حدود سه هزار مترمربع در حوزه گلیم نقش برجسته تولید وجود دارد و ارزش تولیدات در استان بیش از 56 میلیارد ریال است که بیش از 70 درصد آنها صادر می شود و به صورت یک محصول استراتژیک در استان مطرح است.
این مسئول تصریح کرد: مدل ارائه شده در خوشه فرش با سایر خوشهها به دلیل کمی تعداد تعاونیها و زیرمجموعههای آن متفاوت است، از طرفی چون زنجیره تولید تا فروش کامل نیست باید به دنبال شناسایی، مطالعه، حساسسازی، ایجاد ساختارها با برند مشترک باشیم.
نوری ضمن اشاره به ادغام حوزههای مختلف صنعت فرش و گلیم در قالب یک کارگروه مشترک، گفت: با ایجاد یک مرکز مشترک از متولیان امر صنعت فرش علاوه بر سازماندهی این صنعت، میتوان روند اشتغال در استان را سرعت بخشید.
وی افزود: در استان به جایگاه تولید توجه نمیشود چرا که نهادها تنها یک نقش نظارت فنی بر بافندگان داشته و حتی توجهی به ارگونومی آنها نمیشود، از طرف دیگر محصولات باکیفیت به اسم قم یا کاشان به فروش میرسد.
وی تصریح کرد: هیچ تولیدی به اندازه فرش و گلیم ارزش افزوده ندارد، اما با این اوصاف به دلیل عدم وجود سیاستهای مناسب در سطح استان ایلام، آمار و اطلاعات دقیق، طراحی نامناسب، عدم وجود زیرساختها، عدم برند و آموزشهای ناصحیح صنعت فرش در حال رفتن به سمت و سویی است که اگر اقدام جدی صورت نگیرد این صنعت به عاقبت سایر صنایع ورشکسته استان مبتلا خواهد شد.
نظر شما