۲۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۶:۰۷

اصغری عنوان کرد:

کمبود نیرو در بخش سلامت روان معضل امروز جامعه پزشکی اصفهان

کمبود نیرو در بخش سلامت روان معضل امروز جامعه پزشکی اصفهان

اصفهان- خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یکی از مشکلات اجرای طرح های مربوط به پزشک خانواده در اصفهان را کمبود نیرو در بخش سلامت روان عنوان و گفت: مقرر شده است این افراد به شکل قراردادی مانند سایر نیروهای پزشک خانواده مشغول به کار شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا اصغری ظهر امروز در همایش «سلامت روان و خانواده» در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: در حال حاضر از سوی شبکه های تلویزیونی و مواقع پخش اخبار شاهد انعکاس صحنه های خون و خونریزی از کشورهای دیگر و جنگ هستیم که این موضوع سلامت روان جامعه را به خطر انداخته است.

وی ادامه داد: لازم است مسئولان برای کاهش و از بین بردن تنش روانی ناشی از فضای سیاسی منطقه، برنامه داشته باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان تصریح کرد: با توجه به اینکه مردم امروز به غیر از تلویزیون از طریق شبکه های ماهواره ای، سایت ، اینترنت مکررا شاهد چنین صحنه ها و عکس های فجیع از جنایات مختلف هستند بنابراین نگرانی در خصوصی سلامت روان وجود دارد.

وی ادامه داد: فضای سیاسی ایجاد شده در منطقه در ماه های اخیر بر روی سایر مسائل نیز تاثیر گذاشته است و ما کنار کشورهایی هستیم که اخبار و تصاویر وحشتناکی از کشتار در آنها منتشر می شود.

اصغری با بیان اینکه این بحث های سیاسی وارد ذهن مردم کشورمان شده است، ادامه داد: لازم است مسئولان و کارشناسان متناسب با این تنش روانی ایجاد شده در جامعه اقدام و برنامه ریزی کنند تا سلامت روانی مردم تامین شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه سیر این تحولات بسیار سریع است، تصریح کرد: استرس های مختلفی از طرف آن به جامعه وارد می شود بویژه وقتی مردم از جمله نوجوانان و جوانان فیلم های سر بریدن یا اعدام های دسته جمعی را از طریق شبکه های مجازی مشاهده می کنند.

کمبود نیرو در بخش سلامت روان معضل امروز جامعه پزشکی اصفهان

وی اضافه کرد: دیدن برخی برنامه های ماهواره نیز تاثیر زیاد روی سلامت خانواده دارد و منجر به مشکلاتی مانند طلاق و اعتیاد شده است.

اصغری با بیان اینکه ما از تحولات عقب هستیم، گفت: با توجه به سیر شتابان این تحولات لازم است که متناسب با آن برنامه هایی در بحث سلامت روان جامعه اجرا شود.

وی استفاده از تجربیات کشورهای دیگر در این زمینه را ضروری دانست و اظهار کرد: باید با برنامه های کارشناسی شده، بالا بردن آگاهی مردم و مداخله مثبت در جهت ارتقای سلامت روان جامعه گام برداریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سیستم نظام شبکه ای بهداشت و پزشک خانواده را مهمترین برنامه ای عنوان کرد که می تواند در این زمینه موثر باشد ، بیان داشت: یکی از بخش های مهم برنامه تحول نظام سلامت توجه به سلامت روان است.

وی ادامه داد: یکی از اعضای تیم پزشکی در طرح پزشک خانواده، کارشناس سلامت روان است.

اصغری یکی از مشکلات اجرای طرح های مربوط به پزشک خانواده در اصفهان را کمبود نیرو در بخش سلامت روان عنوان و تصریح کرد: مقرر شده است این افراد به شکل قراردادی مانند سایر نیروهای پزشک خانواده مشغول به کار شوند.

وی گفت: در صورت اجرای طرح پزشک خانواده و نظام مند کردن ادغام سلامت روان در شبکه های بهداشتی و درمانی در روستاها و شهرهای زیر 50 هزار نفر جمعیت، تعداد زیادی از مردم کشورمان زیر پوشش این خدمات قرار گیرند.

مقابله با عوامل استرس زا در محیط خانه و کار امروز یک ضرورت است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم در این همایش یکی از مشکلات اجرای طرح های مربوط به پزشک خانواده در اصفهان را کمبود نیرو در بخش سلامت روان عنوان و گفت: مقرر شده است این افراد به شکل قراردادی مانند سایر نیروهای پزشک خانواده مشغول به کار شوند.

اهید گرامیان اظهار داشت: سلامت روانی سهم مهم ایز سلامت هر فرد را در اختیار دارد و مراقبت از آن فاکتور مهمی در سلامتی هر کس دارد.

وی با بیان اینکه امروزه بیشتر وقت مردم در خانه یا محیط کار سپری می شود، افزود: لازم است عوامل استرس زا در این دو محیط شناسایی و برای مدیریت آنها اقدام صحیح شود.

مدیر گروه سلامت روان مرکز بهداشت استان اصفهان خاطرنشان کرد: امروزه اعضای خانواده به دلیل مشغله های فراوان کاری، فرصت بسیار کوتاهی را در خانه کنار هم هستند اما همین فرصت کوتاه نیز باید به خوبی مدیریت شود.

وی ادامه داد: رشد سریع فناوری های جدید از جمله اینترنت و تعریف نشدن زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی مناسب درباره آنها منجر به سرد شدن روابط عاطفی در خانه ها و مشکلات دیگری مانند انزوا شده است.

گرامیان تاکید کرد: لازم است با توجه به برنامه تحول نظام سلامت در زمینه کاهش بار بیماری های روانی با تاکید بر افسردگی و در جهت ارتقای سلامت روانی جامعه گام برداریم.

دیجیتال امروز سلامت روان خانواده ها را به خطر انداخته است

مدیرکل امور دانشجویان و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان نیز در این همایش با اشاره به سلامت روان، خانواده و دیجیتال گفت: سلامت روان یعنی یکپارچگی احساسی، رفتاری و روانی و اگر فردی از زندگی رضایت کامل داشته باشد و افسردگی و اضطراب نیز نداشته باشد می‌توانیم بگوییم که فرد دارای سلامت روان است.

فرامرزی بیان داشت: موضوع دیجیتال یک عامل تهدیدکننده بر روی سلامت روان خانواده‌ها است.

وی ادامه داد: در جامعه امروزی میان بچه‌های که از ابتدای زندگی با دیجیتال آشنا شده‌اند و به اصطلاح بومی دیجیتال اطلاق می‌شوند و والدین برخورد حاصل می‌شود زیرا والدین آگاهی کافی از این موضوع را ندارند که باید فرصت خوب زندگی کردن با دیجیتال را برای بچه‌ها فراهم کنند و به آن‌ها آگاهی دهند که دیجیتال باید عامل پیشرفت آنان باشد نه وسیله‌ای برای آسیب رساندن به آنان.

مدیرکل امور دانشجویان و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان گفت: دیجیتال بد نیست و ما نمی‌توانیم با آن مبارزه کنیم؛ اما آنچه مهم است این است که باید نحوه صحیح استفاده کردن از آن‌ها را به بچه‌ها و خودمان عادت دهیم تا بتوانیم از آن‌ها به عنوان ابزاری سودمند در راستای ارتقای سطح زندگی خود استفاده کنیم.

کد خبر 2391403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha