پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۶ مهر ۱۳۸۴، ۱۱:۰۶

براي بدست گرفتن پست شهرداري ميلان

نمايشنامه‌نويس ايتاليايي به جنگ سيلويو برلوسكوني مي‌رود

داريو فو پس از بردن جايزه نوبل ادبيات و نوشتن نمايشنامه‌اي سياسي در هجو و نكوهش دولت سيلويو برلوسكوني، تنها يك كار ناتمام ديگر دارد و آن چيزي نيست جز رسيدن به مقام شهرداري ميلان.

به گزارش خبرنگار هنري مهر، فو كه سال 1997 نوبل ادبيات را برده، مي‌خواهد در انتخابات سال آينده براي به دست گرفتن اداره شهر محل زندگي‌اش ميلان به رقابت با ساير نامزدهاي اين پست مهم بپردازد. خيلي‌ها اين نمايشنامه‌نويس و بازيگر سرشناس ايتاليايي را با ديدگاهها و مواضع دست چپي‌اش و البته نمايشنامه‌هايي چون "مرگ تصادفي يك آنارشيست" و "ناهنجاري دوسره" مي‌شناسند. آخرين نمايشنامه او تلاشي است در هجو شخص نخست‌وزير ايتاليا. فو اميدوار است با حضور در رقابت‌هاي انتخاباتي مردم كشورش را در درجه اول به سياست علاقمند و بعد آنان را به شركت در رويدادهاي سياسي ترغيب كند.
داريو فو تمايل خود را به حضور در انتخابات سال آينده شهرداري ميلان پس از مراسم رأي‌گيري به شيوه امريكايي براي انتخاب نامزد جناح چپ اعلام كرد. قرار است چپي‌ها در انتخابات عمومي سال آينده ايتاليا در مقابل نخست‌وزير سيلويو برلوسكوني و حزب او قرار بگيرند. فو در مصاحبه با روزنامه دست چپي يونيتا گفت: "ما بايد يك انتخابات مقدماتي براي تعيين نامزد اصلي حزب چپ براي پست شهرداري ميلان هم داشته باشيم. قصد دارم به مردم در پس گرفتن شهر ميلان از برلوسكوني و شهردار فعلي‌اش گابريله آلبرتيني كمك كنم."
نمايشنامه‌نويس معروف ايتاليايي در ادامه افزود: "من معتقم مردم براي فرستادن برلوسكوني به خانه‌اش هر كاري از دست‌شان بربيايد انجام مي‌دهند. در ميلان ما براي كنارزدن دست راستي‌ها مي‌توانيم يك مبارزه جانانه انجام دهيم. پيروزي در اينجا اهميت بسيار زيادي دارد. پس از برلوسكوني، پيروزي جناح چپ ميانه مي‌تواند به منزله تنفس هواي تازه باشد."
فو تا همين چند روز پيش آخرين نمايشنامه‌نويسي بود كه موفق به بردن جايزه معتبر نوبل ادبيات شده بود. تا اينكه هارولد پينتر بريتانيايي اين جايزه را امسال برد.
کد خبر 242681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha