به گزارش خبرنگار مهر، مهدی ماهگلی ظهر پنجشنبه در کارگروه امور اقتصادی استان اظهارکرد: میزان صادرات بازارچههای مرزی استان در طول هشتماه گذشته حدود ۳۲ ملیون دلار بوده است.
وی تصریح کرد: میزان صادرات بازارچههای مرزی استان در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش ریالی ۳۴۱ درصد و از نظر وزنی ۲۸۷ درصد رشد داشته است.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی، میزان صادرات گمرکات استان طی این مدت را ۷۹ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش ریالی ۱۲ درصد و از نظر وزنی نیز ۲۷ درصد کاهش داشته است.
ماهگلی ادامه داد: میزان کل صادرات استان در طول هشت ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۵ درصد افزایش داشته است.
صدور کارت مبادلات مرزی برای ۴۳ هزار خانوار مرزنشین استان
وی به وجود چهار شهرستان مرزی در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد ۱۵ هزار و ۵۴۷ خانوار در این شهرستانها ساکن بوده که از این تعداد حدود ۴۳ هزار خانوار دارای کارت مبادلات مرزی هستند.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه طی هشت ماه گذشته ۱۱۷ درخواست ثبت سفارش به ارزش ۳۰ میلیون و۳۶۲ هزار دلار کارسازی شده است، عنوان داشت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴ درصد کاهش داشته است.
ماهگلی ادامه داد: از مجموع این سفارشات ثبت شده حدود ۷۲ درصد مربوط به کالاهای معاملهای و سرمایهای بوده است.
کاهش ۴۲ درصدی ترانزیت کامیون از استان
وی تعداد کارتهای بازرگانی صادر شده این مدت را ۹۵ فقره عنوان کرد و افزود: میزان کارتهای بازرگانی صادر شده یا تمدید شده این مدت نسبت به سال گذشته شش درصد افزایش و تعداد کارتهای پیلهوری نیز هشت درصد افزایش یافته است.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از ترانزیت سه هزار و ۷۵۵ فقره کامیون از استان در طول هشت ماه گذشته خبر داد و گفت: میزان ترانزیت کامیون از استان نسبت به سال قبل حدود ۴۲ درصد کاهش داشته که دلیل عمده آن مربوط به شرایط جدید کشور افغانستان بوده است.
وجود بیش از ۲۳ هزار واحد صنفی در استان
ماهگلی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۳ هزار و ۹۸۱ واحد صنفی در استان فعال است، عنوان کرد: از این تعداد ۲۱ درصد در بخش تولیدی، ۴۴ درصد در بخش توزیعی و ۳۴ درصد در بخش خدماتی فعال هستند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به ازای هر ۳۰ نفر یک واحد صنفی در استان وجود دارد، بیان کرد: این در حالی است که در استان کرمان به ازای هر ۵۶ نفر و در استان یزد به ازای هر ۳۲ نفر یک واحد صنفی وجود دارد.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه در هشت ماه گذشته برای یکهزار و ۱۸۰ واحد صنفی در سطح استان پروانه کسب صادر شده است، تصریح کرد: در این مدت تعداد ۲۰ هزار و ۹۸ نفر در واحدهای صنفی استان مشغول به کار بودهاند.
ماهگلی با انتقاد از میزان بالای دریافت مالیات از واحدهای صنفی، یادآور شد: هم اکنون واحدهای صنفی استان بیشترین میزان مالیات در کشور را پرداخت میکنند که این سبب نارضایتی و در نتیجه سبب بروز تداخل صنفی در استان شده است.
۱۱.۶ درصد بافندگان استان زیر پوشش بیمه قرار گرفتند
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار نفر بافنده در بخش تولید فرش دستبافت در استان فعالیت میکنند، تصریح کرد: این افراد سالانه ۱۶۸ هزار متر فرش تولید میکنند.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: از این تعداد تنها پنج هزار و ۸۰۳ نفر بیمه هستند و ۸۹۰ نفر نیز در صف بیمه قرار دارند.
ماهگلی افزود: حدود ۱۱.۶ درصد از بافندگان استان زیر پوشش بیمه قرار گرفتهاند که لازم است سهمیه بیمه استان در این بخش افزایش یابد.
نظر شما