به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل ار روابط عمومی استانداری کردستان، عبدالرضا رحمانی فضلی بر اساس تعهدی که به هنگام معارفه استاندار کردستان به مردم کردستان داده بود، صبح دوشنبه در وزارت کشور میزبان مدیران و نخبگان کردستان بود و با ترسیم خط و نشان های مختلف آهنگ توسعه جهشی کردستان در دفتر وزیر کشور نواخته شد.
در این جلسه که استاندار کردستان، معاونین وی، نماینده ولی فقیه در کردستان، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، شماری از نخبگان سیاسی و اقتصادی کردستان و برخی مدیران دستگاه های اجرایی کردستان حضور داشتند، وزیر کشور اظهار داشت: بصورت جزء به جزء مسائل مربوط به توسعه کردستان را در دستور کار قرار خواهیم داد و کاملاً عملیاتی و بدور از حرف و شعار پیش خواهیم رفت.
وزیر کشور اظهار داشت: ما نظام سلطه و استبداد را در کشور نابود کردیم و در عین اینکه در نظام های خدمات رسانی، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان خوب کار شده است اما متاسفانه نظام های مالیاتی، برنامه ریزی، بودجه ریزی، نظام بانکداری و پولی و مالی ما همان عملکرد و فرایند ضعیف گذشته را دنبال می کنند و تغییری در آنها حاصل نشده و خروجی آنها عدم توازن و تعادل در شاخص های توسعه کشور است.
رحمانی فضلی گفت: این نظام ها باید با هم بتوانند پایداری توسعه مناطق را بدنبال داشته باشند و اگر توانستند در مناطقی همچون کردستان، ایلام، کرمانشاه و خوزستان تولید ثروت و سرمایه گذاری کنند توسعه متوازن شکل می گیرد.
وی با بیان اینکه این عدم توازن فقر و نابرابری اجتماعی را بدنبال دارد، گفت: همین عدم توازن باعث شده که مثلا شهری مانند تهران در عین اینکه سرمایه گذاری در آن زیاد است و گردش پولی و بانکی بالاست اما فقر، جرم و سایر معضلات اجتماعی نیز در آن زیاد است.
وزیر کشور افزود: توسعه مناطق شرق و غرب کشور نیازمند نگاه توسعه گرایانه دولت و مجلس است که امیدواریم همه برای آن تلاش کنند.
رحمانی فضلی گفت: رییس جمهور ارتباط امنیت و توسعه و اقتصاد را بخوبی می داند زیرا خود تحصیلکرده این حوزه است و بدنبال ایجاد موتورهای محرکه توسعه در استان های مرزی و محروم است.
وی تصریح کرد: منابع کم نفتی و درآمدی و تحریم ها باعث شده که توسعه اقتصادی کشور کند شود و زمان زیادی نیاز است تا به آن وضعیت مطلوب بازگردیم.
شخصاً معین توسعه کردستان خواهم شد
رحمانی فضلی گفت: هر موضوعی را در مورد کردستان می خواهیم بررسی کنیم، وزیر مربوطه را دعوت و بصورت کارشناسی بر روی مسائل بحث خواهیم کرد.
وی افزود: حل عملیاتی مسائل کردستان بصورت ویژه در یک کارگروه محدود با عضویت استاندار کردستان، نماینده ولی فقیه، رییس سازمان مدیریت کردستان، نخبگان کردستان و فردی از نمایندگان با ریاست بنده و حضور معاونینم تشکیل خواهد شد.
رحمانی فضلی تصریح کرد: بر اساس آنچه که در این جلسه استماع کردم غالب امورات مربوط به توسعه نیافتگی کردستان در حوزه وزرای راه، نیرو، کار، صنعت و اقتصاد است و این موضوع نه بدلیل کم کاری این وزیران بلکه بدلیل وجود اشکال و نقص در نظام برنامه ریزی و تدبیر کشور در گذشته است که کماکان باقی مانده است.
وی خطاب به استاندار کردستان گفت: باید ساز و کار مناسب عملیاتی برای پیگیری مصوبات مرکز هم اندیشی توسعه در کردستان فراهم شود و من شخصاً معین توسعه کردستان خواهم شد.
وزیر کشورتاکید کرد: بنده شخصا یا آقای فروزانمهر معاون هماهنگی امور اقتصادی من در تمام مذاکرات و جلسات ویژه توسعه کردستان شرکت و ریاست این کارگروه ویژه را خود عهده دار خواهم شد.
پیوست توسعه کردستان برای برنامه ششم توسعه را تصویب و اجرایی می کنیم
وی گفت: پیوست توسعه کردستان برای برنامه ششم توسعه باید سریعاً آماده تا در دولت و شورای عالی مطرح و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شود و سریعاً اجرایی گردد.
به گفته وی آمایش سرزمینی یکی دیگر از حلقه های پازل توسعه کردستان است که باید سریعاً آماده و به تهران ارسال شود.
رحمانی فضلی همچنین از استاندار کردستان و نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی خواست سفر رییس جمهور را به کردستان با جدیت پیگیری کنند که سفر سریعتر انجام شود و برخی پروژه های محرک توسعه برای کردستان از محل منابع مالی تا سقف حداقل هزار میلیارد ریال تعریف گردد.
هر مدیر و یا کارمندی که مانع توسعه کردستان است سریعاً حذف شود
وی به آموزش و تمرکز بر روی فرهنگ آموزش تاکید کرد و گفت: هیچکدام از ما عقل کل نیستیم و همگی به آموزش نیاز داریم و می بایست همه مدیران و کارکنان در استان کردستان آموزش فرهنگ توسعه ببینند و استاندار کردستان از طرف بنده اختیار تام دارد هر مدیری را که خود و یا کارکنانش مانع توسعه هستند برکنار کند.
رحمانی فضلی گفت: هر کسی می خواهد برای مردم کردستان کار کند و توسعه ایجاد کند باید حرص آموزش داشته باشند نه اینکه پشت میز بنشینند و خود را مالک و ارباب و مردم را نوکر خود بپندارند.
وی گفت: در بسیاری از کشورها که ما آنها را ناچیز و بی ارزش و یا متجاوز قلمداد می کنیم انجام وظیفه، وجدان کاری، خدمت به مردم و خدمت به توسعه وطن در وجود نیروها و کارکنانشان به بخشی از هویت آنان بدل شده است و همه باید بدانند که نظام کارمندی نظامی برای پایان عمر نیست و مانع های توسعه کردستان را شخصاً حذف خواهم کرد.
وزیر کشور بیان داشت: اگر از مبانی حرف میزنم دلیلش این است که توسعه کردستان بیش از هر چیزی به این مبانی گره خورده است و تا توسعه کردستان به بخشی از ضمیر وجودی همه کارکنان و کارمندان و مدیران کردستان بدل نشود توسعه اتفاق نمی افتد.
رحمانی فضلی افزود: نمایندگان نباید همه مردم را به شکل رای ببینند و بر اساس سوگندی که خورده و پیمانی که با مردم و با خدای خود بسته اند در راستای توسعه قدم بردارند.
شخصاً ارزیابی مدیران کردستان را رسیدگی خواهم کرد
وزیر کشور گفت: من انسان سختگیر و قاطعی هستم و استاندار کردستان سریعاً باید در عرض یک ماه همه مدیران کردستان را ارزیابی و نتیجه ارزیابی را به من اعلام کند و شخصاً ارزیابی مدیران کردستان را رسیدگی خواهم کرد و هر مدیری که آموزش توسعه نمی بیند و مانع توسعه کردستان است استاندار بدون اطلاع وزیرش حق دارد از طرف من وی را از کار برکنار کند.
وی گفت: فرمانداران و معاونین استاندار نیز باید به این مساله واقف باشند و بدانند که هیچگونه کوتاهی نکنند.
رحمانی فضلی از کردستان بعنوان مهد نخبگان کشور یاد کرد و گفت: من در دانشگاه شهید بهشتی تدریس می کنم و بیش از ۷۰ درصد از دانشجویان نخبه که با من کار می کنند کرد هستند و ایمان دارم روح مردمان کردستان یک روح فرهنگی و علمی توانمند است و هر چقدر بتوانیم فرهنگ کردستان را در سطح ملی رواج دهیم به توسعه کردستان کمک کرده ایم.
وی افزود: بخاطر توازن منطقه ای نباید دولت نگاه برابر به همه استان ها داشته باشد و هر چه سریعتر شرکت های بزرگ دولتی همچون شستا، ایدرو، ایمیدرو، بانک ها، بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان و دیگر نهادهای سرمایه ای را با حضور وزرای مربوطه دعوت و یک اجلاس سرمایه گذاری دو روزه به ریاست بنده در کردستان برگزار و ظرفیت ها و پروژه هایی را که استان تشخیص می دهد به آنها پیشنهاد کنیم تا در توسعه کردستان مشارکت کنند و این سند مشارکت در توسعه کردستان به امضای وزرا برسد.
رحمانی فضلی افزود: اخذ همه مجوزهای مربوطه را بنده شخصاً انجام داده و هیچ کس حق مانع تراشی و کارشکنی ندارد و همه باید پای کار بیایند زیرا ایجاد امنیت پایدار در کردستان مستلزم توسعه اقتصادی کردستان است.
کردستان را بعنوان پایلوت جهت توسعه جهشی در کشور انتخاب می کنیم
وزیر کشور با بیان اینکه استان کردستان را بعنوان نمونه جهت توسعه جهشی در کشور انتخاب می کنیم، گفت: خوب بودن و بد بودن و پیشرفت و عقب ماندگی کردستان مسئولیتش پای مدیران است.
وی خاطر نشان کرد: برای پیگیری افزایش اعتبارات ملی و استانی تلاش می کنم و اگر احساس کنم حیف و میلی نمی شود و همه کارها برای خدمت به مردم کردستان است بدون منت از همه کارها حمایت می کنم.
رحمانی فضلی گفت: ما باید زمینه را فراهم کنیم و دولت ۱۰ تا ۱۲ پروژه کلان را در کردستان استارت بزند تا سرمایه گذاران بخش خصوصی تشویق و ترغیب شوند.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه توسعه مشاغل کوچک و خانگی و روستایی بخشی دیگر از زمینه های توسعه کردستان است، گفت: کارگروه توسعه مشاغل خانگی و روستایی در کردستان باید فعال شود و هر آنچه می تواند به ایجاد ثروت در درون خانوارهای کردستانی منجر شود با جدیت پیگیری شود.
وی گفت: بنده عضو شورای عالی امنیت ملی هستم و با صراحت می گویم نگاه به کردستان کنترلی و امنیتی نیست و هر مدیری این نگاه را دارد استاندار به من معرفی کند.
وی همچنین به سفر معاون اول رییس جمهور به کردستان اشاره کرد و گفت: آقای جهانگیری در جلسه هیئت دولت به تفصیل گزارشی در مورد کردستان ارائه کردند و از ضرورت توجه ویژه به کردستان گفتند و آقای رییس جمهور دستور دادند که همه وزرا به کردستان نگاه ویژه داشته باشند.
وزیر کشور همچنین استاندار کردستان را نماینده تام الاختیار دولت برای عزل و نصب های مدیریتی در کردستان معرفی کرد و گفت: همه وزرا باید به انتخاب های استاندار احترام بگذارند و هیچ کس حق دخالت در کار استاندار را ندارد.
نظر شما