۱۷ شهریور ۱۳۹۴، ۱۱:۴۷

معاون وزیر جهاد عنوان کرد:

استفاده از واژه «خوداتکایی» به‌جای «خودکفایی» در بخش کشاورزی

استفاده از واژه «خوداتکایی» به‌جای «خودکفایی» در بخش کشاورزی

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه این وزارتخانه تاکنون هیچ مجوزی برای واردات برنج صادر نکرده است، گفت: اصرار داریم در حوزه کشاورزی به جای واژه «خودکفایی» از لغت «خوداتکایی» استفاده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر اینکه براساس اخبار منتشر شده، منابع پاکستانی اعلام کرده‌اند قرار است به زودی واردات برنج به ایران از سر گرفته شود، آیا این موضوع صحت دارد؟ تصریح کرد: ما از این موضوع کاملا بی‌خبر هستیم و تاکنون هیچ مجوزی برای واردات برنج صادر نکرده‌ایم.

وی تاکید کرد: در حال حاضر هیچ نیازی به واردات این محصول نداریم.

معاون وزیر جهادکشاورزی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا امکان خودکفایی در تولید محصول گندم وجود دارد؟ گفت: اصرار ما این است که در حوزه کشاورزی به جای واژه خودکفایی از لغت خوداتکایی استفاده شود، ضمن اینکه در حال حاضر ضریب خوداتکایی تولید گندم در کشور ما از ۸۵ درصد عبور کرده و به اعتقاد بنده، اگر در یک جامعه ضریب خوداتکایی محصولات اساسی به حدود ۹۰ درصد برسد، آن جامعه خود بسنده است.

کشاورز افزود: پیش‌بینی ما در مورد گندم این است که اگر موجبات فراهم شود در کمتر از ۴ سال آینده در تولید گندم به خوداتکایی خواهیم رسید. در زمینه تولید جو نیز این اتفاق قابل وصول است.

وی با اشاره به اینکه برای همه محصولات امکان خوداتکایی وجود ندارد، گفت: ما ضریب خوداتکایی را برای محصولات مختلف مشخص و تعریف کرده‌ایم و سیاست کشت فراسرزمینی نیز در همین راستا است.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه امکان خوداتکا شدن در تولید شکر وجود ندارد، اظهار داشت: این اتفاق در مورد برنج نه امکان‌پذیر است و نه این کار به مصلحت کشور ماست، ضمن اینکه خوداتکا شدن ۱۰۰ درصدی در تولید دانه‌های روغنی میسر نیست اما در محصولاتی مثل گندم، جو و پنبه می‌توانیم به عدد چشمگیری در این زمینه دست پیدا کنیم.

کشاورز اضافه کرد: با اجرای برنامه افزایش تولید دانه‌های روغنی در ۵ سال، میزان خوداتکایی کشور در تولید این دانه‌ها از ۶ به ۳۵ درصد افزایش می‌یابد، ضمن اینکه با اجرای برنامه‌های وزارت جهادکشاورزی متوسط عملکرد گندم آبی از ۲.۷ تن به ۳.۲ تن در هکتار افزایش یافته است.

به گزارش مهر، رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر هیات دولت گفته است: «بخش کشاورزی مهم است. البتّه اعتقاد من این است که آقای حجّتی واقعاً می تواند کار بکند. ایشان از نظر من جزو وزرای خوش‌سابقه‌ای است در کار و واقعاً می توانند این کار را بکنند؛ منتها آن چیزی که ما از ایشان و از مجموعه توقّع داریم، این است که در تولید محصولات حیاتی باید خودکفایی به‌وجود بیاید؛ یعنی خودکفایی را به حرف و گپ این و آن نگاه نکنید که آقا گندم، بیرون ارزان‌تر است، و مانند اینها. ما باید به خودکفایی برسیم؛ در موادّ حیاتی باید به خودکفایی برسیم.

از مهندسان کشاورزی بایستی استفاده کنیم. من یک‌وقت به آقای روحانی گفتم رفته بودیم یکی از استانها -به نظرم سفر همدان [بود] - آنجا دوستان ما که میرفتند بررسی میکردند، اطّلاع دادند به ما که کشاورزی‌های مناطق گوناگون آن استان رونق خیلی خوبی دارد؛ [وقتی] پرسیدند، معلوم شد که جوان‌های مهندس کشاورزی را اینها به‌کار گرفته‌اند و آن استان خوشبختانه زیاد هم داشت. رفته‌اند آنجا و به اینها کمک کرده‌اند، حرف اینها را گوش کرده‌اند؛ این کمک میکند به این [کار]. این یک برنامه‌ریزی می‌خواهد؛ خیلی کار سختی هم نیست؛ یک فراخوان می‌خواهد، یک شناسایی می‌خواهد، یک برنامه‌ریزی می‌خواهد، یک تقسیم‌بندی می‌خواهد و این کارها را می‌توانید انجام بدهید که از اینها استفاده بشود.»

کد خبر 2909576

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha