پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۴ مهر ۱۳۹۴، ۱۳:۵۵

از سوی صندوق احیا آثار تاریخی؛

کاروانسراهای مرنجاب و گبرآباد به مدت ۱۲ سال واگذار شدند

کاروانسراهای مرنجاب و گبرآباد به مدت ۱۲ سال واگذار شدند

صندوق حفظ و احیای آثار تاریخی کاروانسرای مرنجاب را به تعاونی روستایی آران و بیدگل واگذار و کاروانسرای گبرآباد را نیز وارد چرخه اقتصادی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، کاروانسرای تاریخی مرنجاب از سوی صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی در قالب مزایده‌ای به شرکت تعاونی توسعه و عمران دهیاری‌های روستاهای شهرستان آران و بیدگل به مدت ۱۲ سال واگذار شد.

کاروانسرای تاریخی مرنجاب در فاصله ۵۰ کیلومتری شمال شرق شهرستان آران و بیدگل از استان اصفهان واقع شده با شماره ۱۲۱۲۱ در فهرست میراث ملی ثبت شده است. قلعه یا کاروانسرای مرنجاب متعلق به دوره صفوی است که در کویر آران و بیدگل و در مسیر راه ابریشم قرار دارد و در گذشته کاروان‌ها برای سفر به خراسان، اصفهان، ری و برعکس از این مسیر می‌گذشتند.

صندوق حفظ و احیای آثار تاریخی همچنین کاروانسرای تاریخی گبرآباد را نیز با برگزاری مزایده ای وارد چرخه اقتصادی اماکن تاریخی کرد. این کاروانسرا در جاده قمصر به کاشان قرار دارد و یکی از زیباترین و وسیع ترین کاروانسراهای واقع در دشت های فلات ایران است که از دوران صفویه به یادگار مانده و با شماره ۱۰۹۵ در فهرست آثار تاریخی به ثبت ملی رسیده است.

با توجه به ویژگی های منحصر به فرد این بنا و واگذاری آن به بخش خصوصی، می توان بسترهای لازم برای مورد توجه قرار گرفتن کاروانسرای تاریخی گبرآباد را بیش از پیش فراهم کرد. این کاروانسرا نیز به مدت ۱۲ سال به بخش خصوصی و فردی به نام مزرعتی واگذار شده است.

در کنار این کاروانسرای تاریخی، جاذبه های تاریخی و گردشگری نظیر غار نیاسر، خانه بروجردی ها، آرامگاه سهراب سپهری ، آرامگاه بابا افضل کاشانی، آرامگاه محتشم کاشانی، آرامگاه فیض کاشانی ، مدرسه آقا بزرگ کاشان، حمام عبدالرزاق خان، حمام مجموعه اردهال، مسجد میرعماد، امامزاده حبیب بن موسی، امامزاده شاهزاده عیسی و یحیی، بقعه ابولؤلؤ (باباشجاع الدین)، باغ  و کاخ تاریخی فین، روستای ابیانه، تپه‌های سیلک، کاروانسرای مرنجاب، آب سرخ فریزهند قرار گرفته است.

کد خبر 2933422

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha