۱۸ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۴۲

امنیت افغانستان مهم ترین محور سفر «راحیل شریف» به واشنگتن

امنیت افغانستان مهم ترین محور سفر «راحیل شریف» به واشنگتن

« راحیل شریف» رئیس ستاد ارتش پاکستان در راستای برقرای امنیت در افغانستان و منطقه به آمریکا سفر می کند.

 به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «داون نیوز»، رئیس ستاد ارتش پاکستان قرار است در سفر پنج روزه خود در تاریخ ۱۵ نوامبر(۲۲ آبان) به آمریکا، با مقامات دولتی و نظامی این کشور دیدار و در مورد مسائل امنیتی افغانستان به بحث و گفت‌وگو بپردازد.

 وی در حالی به آمریکا سفر می‌کند که «نواز شریف» نخست‌ وزیر پاکستان چندی قبل با امید بهبود روابط واشنگتن -اسلام‌آباد، به آمریکا سفر کرد اما این سفر دستاورد چندانی در پی نداشت.

 در این سفر باوجود مذاکرات چهار روزه نخست‌ وزیر پاکستان با مقامات عالی رتبه از جمله رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور آمریکا به نظر می‌رسد که دو کشور در مورد مسائل پاکستان با هند و افغانستان به توافق نرسیدند و مشکلات با افغانستان، هند و اختلافات بر سر تهدیدات هسته‌ای در جنوب آسیا همچنان باقی ماند.

اما برخی کارشناسان بر این باوربودند که مشکلات گفته شده جزء مسائل امنیتی است بنابراین، احتمال مذاکره واشنگتن با «راحیل شریف» رئیس ستاد ارتش پاکستان در ماه آینده وجود دارد.

 در راستای این سفر هم چنین روزنامه «واشنگتن تایمز» نوشت: در سفر هفته جاری راحیل شریف به آمریکا برنامه ای هسته ای پاکستان بار دیگر محور مذاکرات قرار خواهد گرفت.

همچنین رسانه های آمریکایی و اتاق فکر آمریکا نیز بیان کردند : آمریکا و پاکستان همچنان بر موضع قبلی خود در مورد مسئله هسته ای پایدارند.

بر اساس این گزارش ها، آمریکا  برای توقف تولید سلاح های هسته ای در پاکستان و هم چنین محدو کردن برنامه روبه رشد تولید موشک ها با برد بالا در پاکستان، از این کشور درخواست خواهد کرد که تفاهم نامه کاهش برنامه هسته ای پاکستان را امضا کند.

اما «اسلام آباد» برنامه هسته ای خود را مهم ترین عنصر دفاعی برای مبارزه با هند می داند و  برای مقابله  با تهدیدهای امنیتی این برنامه را توسعه خواهد داد.

از دیگر سو یکی از مقامات آمریکا در گفتگو با داون نیوز بیان داشت: «آمریکا هرگز در مورد توافق هسته ای با پاکستان صحبت نخواهد کرد و هیچ گونه تخفیفی برای  شامل شدن این کشور در گروه تامین کنندگان هسته ای قائل نخواهد شد.»

وی افزود: واشنگتن در قبال برنامه هسته ای پاکستان ملاحظاتی داشته اما این ملاحظات جدید نیستند و واشنگتن قصد ندارد که قراداد هسته ای غیر نظامی مشابه به آنچه در سال ۲۰۰۵ باهند امضا کرد را با پاکستان نیز امضا کند.

لازم به ذکر است که در این توافق حتی با وجود اینکه هند پیمان منع گسترش سلاح های اتمی را امضا نکرد و هیچ گونه محدودیتی را برای برنامه هسته ای اش اعلام نکرد، به هند اجازه ی خرید فناوری هسته ای غیر نظامی داده شد.

وی هم چنین تصریح کرد: «مذاکرات برای ایمن سازی برنامه هسته ای پاکستان و محکم کردن تلاش های لازم در راستای این اقدامات امنیتی همچنان ادامه دارد و این مذاکرات برای واشنگتن از اهمیت بسیاری برخورداراست.»

کد خبر 2961349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha